Публикации / КОСМОЛОГИЯ / Закон за Привличане

Закон за привличане, част 3: Връзка с Висшето Съзнание – 2. Импулси

Размер на шрифта: a a a

ИМПУЛСИ

Висшето съзнание (Суперсъзнанието) на всеки човек е като неограничен комютър, чрез който имаме достъп до следните неща:

- подсъзнанието ни
- всичко, което се случва на планетата
- всички елементи/всяка мисъл във Вселената (чрез Закона за Привличане)

Докато Емоционалната Навигационна Система (ЕНС) измерва вибрацията ни и ни показва какво привличаме, Суперсъзнанието ни активира определени мисли в съзнанието ни, които ние интерпретираме като импулси да направим нещо. Това са мисли, директно активирани от нашето Суперсъзнание. За да намерим пътя към проявлението в действителност на желанията ни, трябва да следваме ЕНС и импулсите.

Това, което ни води към осъществяване на желанията ни са собствените ни мисли. Ако се фокусираме, заедно със Суперсъзнанеито си, към самите желания, вместо да продължаваме да наблюдаваме тяхната липса, започваме да се движим към тях. Освен ЕНС, която е барометърът, показващ посоката, в която се движим, ние получаваме импулси да направим едно или друго нещо. Често обаче ние приемаме импулсите си за случайни мисли и ги отхвърляме след кратка или по-задълбочена консултация с разума.

Понякога, когато тръгвам на път, получавам импулс да взема даден предмет. Разбира се, в отговор на този импулс – тази случайна мисъл, дошла изневиделица, аз започвам да разсъждавам:

 - Това пък за какво ще ми е?

- Вземи го, все пак, вероятно е да ти потрябва.

- Ами, ще ми потрябва! Аз отивам да правя еди какво си. Няма за какво да ми послужи точно това.

В случаите, когато този импулс е бил много силен и аз не съм го последвала, съответният предмет се е оказвал особено необходим. Първите такива примери за мен бяха обикновени съвпадения. Наричах ги странни проблясъци на интуиция, като за мен самата дума “интуиция” беше синоним на някаква мистерия. Повече не съм разсъждавала по въпроса – приемах, че това е едно от нещата, които “никой жив не може да знае”. Но след като осъзнах връзката със Суперсъзнанието ми, разбрах, че това са мисли, до които имам вибрационен достъп и които се активират в определени моменти, за да ме накарат да обърна внимание на нещо, което не забелязвам, само защото съм позволила съзнанието ми да е заето от някакви, просто преминаващи автоматично мисли.

Но какво става, когато не сме сигурно дали това е истински или фалшив импулс?

Фалшивите импулси са набързо сглобени мисли, базирани на асоциация, направена на подсъзнателно ниво. Например, чувам позната песен от някоя преминаваща кола – някоя от думите, които не съм чул/а, но знам текста, ми напомнят за лятото, което пък отключва спомен от конкретен ден и образа на приятел изплува в съзнанието ми. Решавам, че съм получил/а импулс да се обадя на този човек. Тази верига от мисли може да се нареди толкова бързо, че да не разбера как съм стигнал/а до мисълта за точно този приятел. Но тъй като тя се е появила извън контекста на това, с което се занимавам в момента, аз приемам, че това е интуиция, телепатия и т.н. 

Как да проверя дали импулсът е истински или фалшив?

От моя опит, аз съм стигнала до проста, но ефективна техника, но не твърдя, че тя е универсална, защото до сега не съм я споделяла и нямам обратна връзка за нейното действие при други хора.
Който желае може да я изпробва и да я отхвърли или усъвършенства според собствения си характер. 

Тя се базира на знанието ми, че не разума, а единствено ЕНС може да ми покаже правилната посока. В случая е достатъчно да си задам въпроса: искам ли да поговоря с този приятел точно сега? След това се стремя да спра мислите си (като се съсредоточа върху дишането, например) в този момент и да усетя само какво чувствам. Ако след 20 секунди все още имам силно желание да се обадя, значи това е импулс. Но ако е преминал, значи е било просто форма на заплетени подсъзнателни асоциативни връзки, активирани от съзнанието. Със сигурност обаче, ако започна да разсъждавам върху това дали и защо да се обадя на този приятел, импулсът ще изчезне.

След няколко опита и грешки с последвани фалшиви импулси или непоследвани истински, започваме да разбираме за себе си как действа този механизъм. Импулсите са особено приятен, директен начин на комуникация със Суперсъзнанието ни.

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.