Публикации / КОСМОЛОГИЯ / Закон за Привличане

Желания и Решения

Размер на шрифта: a a a

ЖЕЛАНИЯ

Докато живеем живота във физическата реалност, ние се движим в своята среда и се сблъскваме с различни обстоятелства. Преминавайки през различните обстоятелства, ние възприемаме света, формулираме нови идеи и разширяваме съзнанието си. А заедно с това и Вселената.


Основните три стъпки

Първа стъпка: КОНТРАСТ

Контраст е всяка ситуация, обстоятелство и т.н., в които ни става ясно какво не искаме. Това е основният начин, по който създаваме нови идеи и желания. Всеки път, когато знаем какво не искаме, автоматично създаваме желание за противоположното. Това желание се изпраща като мисловна вълна към Вселената. След което нашето Суперсъзнание се фокусира изцяло върху желанието, т.е. това, което всъщност искаме.

Контрастът е основна част от разширението на Вселената. Без него ние не бихме еволюирали, защото не бихме могли да създаваме нови желания.

Контрастът е обикновено ситуация, в която не желаем да пребиваваме, но ако се фокусираме върху това какво не искаме, вместо върху това какво искаме, ние привличаме повече от обстоятелствата, които не искаме.
Например, ако живеем в бедност, постоянно изпращаме нови и нови желания за повече пари и ресурси. Във всяка некомфортна ситуация, в която ни липсва нещо конкретно, ние изпращаме желание за това да имаме именно това, което ни липсва. Причината да не го получаваме е, че продължаваме да се фокусираме (да мислим) върху това, което нямаме, вместо да обърнем вниманието си към нещото, което всъщност искаме с надежда и очакване.

Втора стъпка: ЖЕЛАНИЕ

След като сме осъзнали какво не искаме, с благодарност за тази възможност за изясняване на собствените ни предпочитания и приоритети, ние би трябвало да формулираме желанието си и да насочим мисълта си изцяло към него. По този начин, заедно със Суперсъзнанието си, привличаме обстоятелства, хора и т.н., които допринасят за осъществяването, материализацията, проявлението във физическа форма на нашето желание. Това е фазата на допускане желанието ни да се осъществи. Нейното правилно изпълнение се базира на познанието за Закона за привличане и мислите като градивен елемент на действителността.

Трета стъпка: ПРОЯВЛЕНИЕ

Това е фазата, в която нашето желание се осъществява, проявява се във физическа форма и веднага бива последвано от нов контраст.


Желанията ни са нашият стимул за живот. Те ни карат да вървим напред и да търсим най-добрите пътища, по които да достигнем до онова, което искаме. Но ние никога няма да престанем да създаваме нови и нови желания. В действителност желанията са само повода да живеем. Тъй като живеем вечно, целта на животът ни в никакъв случай не е да осъществим едно или друго желание. Целта ни е да вървим по пътя с удоволствие. Когато в нас възникне ново желание, нова идея, ние привличаме големи количества енергия към новосъздадения мисловен модел. Ние раждаме едно ново творение, което ще бъде част от Вселената. Макар и да не си спомняме това, ние живеем предимно заради тези моменти.

Разбира се, във физическия свят живеем и заради удоволствията, които той предлага.

РЕШЕНИЯ

Разликата между желанията и решенията е следната:

Докато желанията ни се създават автоматично при всяка контрастна ситуация, решенията са съзнателно моделирани желания. Те са свързани основно с нашите вярвания.
Ако например искам да си купя нещо, но не мога да си го позволя, аз автоматично изпращам желание за повече пари. Това желание се свързва с моите вярвания за това от къде, как и колко пари бих могъл да получа и решенията ми се формират на базата на тези вярвания. Ако вярвам, че имам възможности за 1000 лв. месечен доход от работа, свързана с образованието ми, аз имам достъп до нея. Но Вселената може да достави абсолютно всичко на всеки – без никакви ограничения. Ако вярвам, че мога да получавам 30 000 лв. месечно като се занимавам с хобито си, Законът за привличането ще ми предостави такава възможност. Това не зависи от никакви мои характеристики, като образование, възраст, националност, способности, опит – единствено и само моите мисли (и вярвания) определят тези възможности.

Решенията са желания, които вярвам, че могат да се осъществят. Те са също така много по-конкретни и специфични от автоматично създадените от контраст желания.

Докато не превърнем новото желание в решение, Суперсъзнанието се позовава на подсъзнанието и привлича най-добрите възможни обстоятелства, които са в синхрон с вече изграедните вярвания на човека, като създава най-добрите възможни комбинации от тях.

Като съзнателни творци на действителността си, ще улесним значително осъществяването на желанията си, ако ги дефинираме колкото може по-прецизно, разбира се съобразявайки се със собствените си вярвания.

Ето един пример за разлика между желание и решение.


Контраст: Приятелката ми залива лаптопа с кафе и той става неизползваем.

Желание: Нов комютър.

Причина за неосъществяване на желанието: Нямам пари за нов компютър, жалко за стария, толкова ми беше удобен. Изгубих толкова важна информация. Тази жена е много непохватна. И т.н.

Решение: Нов компютър, по-нов модел, в рамките на 2 седмици от днес. Вярвам, че е възможно и очаквам.

Начин за постигане на това решение: Колко хубаво, че ще имам нов компютър! Така или иначе старият вече ми беше дотегнал. Новият е и по-лек, ще мога да си го вземам, когато пътувам. Може би трябва да му купя и по-готина чанта. Има и вградена камера – ще мога да си говоря със сестра ми по скайп и да правя физиономии на малкия ми племенник. Приятелката ми пък се почувства токова виновна, че ми направи вечеря и прекарахме невероятна вечер. Дори решихме да отидем за една седмица до Египет.

(По-късно в Египет приятелката ти те зарязва, но пък срещаш голямата си любов – невероятно красива египтянка, чийто баща притежава една-две пирамидални структури и те прави заместник управител на една от тях. Купувате си малък замък на Карибите и си раждате 8 деца. Едно от които става следващия президент на Франция).

Успех с вярата и превръщането на желанията в решения!

Мисли умно!

 

***

Истинското майсторство е да владееш собствените си мисли! Мо. www.novarealnost.tk 

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.