Публикации / КОСМОЛОГИЯ / В равновесие с ....

Храната - Пътят Към Вътрешна Хармония

Размер на шрифта: a a a

За да живее хармоничен живот, човек трябва да живее в хармония със Земята. Истинското равновесие не е нещо, скрито само вътре в нас, а означава да бъдеш настроен към най-финните вибрации на Вселената.

Сега науката твърди, че с всеки сезон в телата ни настъпват промени – чувствителни сме към количеството светлина, на което сме изложени, нивата на хормоните ни се нагаждат към сезона. Ние обаче се мъчим да поддържаме всичко непроменено. Искаме да се храним по един и същи начин и да даваме еднакви резултати в работата си независимо от сезона. Това нарушава хармонията на нашите вибрации с вибрациите на Земята и ни отклонява от истинският ни духовен път.

В основата си всяка болест започва от ума. Организмът отслабва, защото имаме нездрави мисловни навици, много от които се въртят около храната. Тялото е храм на душата. Без тялото душата не би могла да се изразява. Всичко което слагате в устата си, оказва въздействие върху биохимията на организма и следователно върху ума. Има храни, които ни дават сили, и други, които ни ги отнемат. Нищо не е добро или лошо, докато човек не започне да си взаимодейства с него. Здравият разум ви казва да не ядете арсеник, защото знаете че е отровен, но много хора тъпчат телата си с бавно действащи отрови. Ако се вслушаме в разума си и се консултираме с интуицията си ще разберем че повечето храни, които се предлагат в развитите страни, са отровни. Знаем че неестествените вещества прекъсват връзката ни с творението. Искате ли да отдадете почит на земята, първо почетете тялото си. Искате ли да направите околните щастливи, първо намерете истинското щастие в себе си, а това може да постигне едва когато се научите на равновесие.

Човек трябва да пълни само 80% от стомаха си – да остава гладен, без обаче да гладува. Когато изпитваме физически глад, ние сме гладни и умствено, и духовно. Човек никога не трябва да се чувства напълно заситен. Ако ви се струва, че сте успели в живота си и че той не може да стане по-хубав, помислете пак. Като духовни същества ние трябва да сме постоянно гладни за знания и по-дълбоко разбиране. Ако през повечето време стомахът ви е пълен, умът ви ще стане вял, а това е най-прекият път към лошото здраве. Физическият глад засилва умствения и духовния.

Умът и тялото са неразривно свързани. Ако искате умът ви да бъде като гъба за знанията, не пълнете тялото си с излишни количества вода. Здравият разум ни диктува да пием само когато сме жадни и само колкото да утолим жаждата си. Това е начинът по който животните управляват приема си на течности. Започнете ли да ядете в хармония със сезона и климата и да се вслушвате в тялото си, ще се учудите какви малки количества се налага да пиете.

Пътят към истинското щастие, здраве и удовлетворение трябва да включва здравословно и отговорно хранене. Всеки, който вярва, че може да яде каквото си поиска и „да му се размине“, заблуждава истинското си Аз. Рано или късно последствията от лошите хранителни навици ще ви застигнат. Много хора днес гледат на болестите като на професионален риск от съвременния живот. Истината е, че болестта се проявава само в телата на нездрави индивиди и най-силното ежедневно въздействие върху здравето и на тялото, и на ума идва от храната.

 

МНЕНИЯ

Eddit каза на 31.01.2012 г. 05:49 ч.

Една забележка, че фин се пише с едно н ;)

renetaman каза на 09.03.2012 г. 09:42 ч.

Bravo!!!

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.