Публикации / КОСМОЛОГИЯ / В равновесие с ....

Интуицията

Размер на шрифта: a a a

Интуицията е проводник на знания, които идват при нас сякаш от невидим и непознат източник. Можем да я усетим като предчувствие. Тя може да ни подтикне или възпре да не направим нещо. Тя може да предизвика чувство, склонност или импулс.  Тя е естественият  проводник на напътствия.

Наричат я  най-висшата форма на свръхсетивни способности. Никога не дава безцелни, разпокъсани части информация, никога не идва като неоснователна клюка за нещо, коeто не ни засяга, а като информация, която може да ни  бъде от полза в момента.

Интуицията е нещо повече от свръхсетивна способност. Тя прави заключения и направлява действията ни. Сравнява получената по свръхсетивен път информация с нашите идеали, нужди и цели, а след това търси подходящия отговор.

Ценна е  не само като проводник на напътствия, но и като проводник на вдъхновение. Тя действа целенасочено, в съгласие с ценностите на човека.  Тя  е знание отвътре.

За да се научим да използваме интуицията си, трябва да се обърнем навътре, да погледнем у себе си и да усетим информацията която идва оттам. Да осъзнаем, че цялото знание се намира вътре у нас и да се научим да се вглеждаме вътре у себе си – това са двата основни принципа. Разбирането  и развиването на интуицията ни води по пътя към усвояването на тези важни уроци.

Интуицията не е творение на съзнанието. Съзнанието ни разделя от останалия свят, за да можем да го анализираме със сетивата си. То е силно съсредоточено и ограничено в усещанията от материалния свят. Съзнанието което разсъждава въз основа на сетивата, приема, че знанието трябва да дойде отвън.  Интуицията действа въз основа на друго предположение. Тя приема за дадено единството на всичко живо.

Съзнание, подсъзнание и свръхсъзнание – всяко от тях представлява проводник на информация.

- Съзнанието е проводник на сетивна информация. То събира познание от средата извън личността.

- Подсъзнанието е проводник на телепатична информация. То събира информация от мислите и преживяванията на други хора.

- Свръхсъзнанието е  универсално познание. То събира информация директно от единството на целия живот.

 Интуицията представлява свръхпроводник, който черпи от информацията, протичаща по другите проводници. Когато използва въобръжението като средство за изразяване, тя говори чрез видения или символи. Когато използва чувства или мисли, говори чрез пориви и подтици. Когато използва мисли, може да говори с глас, който да чуваме отвътре.

Как да развиваме  интуитивните си способности:

  1. Интуицията съществува поради основното ни единство с творението. Когато осъзнаем че сме едно с живота,  интуицията ни ще стане по-силна. Прекарвайте повече време сред природата. Това е отличен метод за създаване на усещане за единство с живота.
  2. Интуицията е резултат от настройването ни по симпатия с обекта на нашата интуиция. Съпричасността е форма на настройване. Любовта е най-висшата форма на настройване. Когато се настроим на вълните на нещо, ние ставаме едно с него. Привличайки вибрации на симпатия, резонираме със знанието, което искаме да получим. Познанието става едно с нас.
  3. Необходимостта да знаем нещо, обикновено за защита или ръководство, стимулира интуицията.
  4. Интуитивното познание идва отвътре. Вгледайте се в себе си, за да го получите.
  5. Интуицията изисква да приемем онова, което изниква спонтанно отвътре. Това обикновенно е най- първата мисъл, чувство или образ. Необходимо е да приемете естествените си спонтанни импулси. Един от духовните дивиденти които получавате от работата си с интуицията, е, че тя ви принуждава да работите върху доверието към себе си, изисква да установите контакт с онази ваша част, на която може да се разчита. Част от постигането на доверие в интуицията е да се научите да приемате първата си реакция и да оставяте преценките за по-късно. Един от начините за разпознаване на първия, спонтанен отговор е да знаете, че той е непредсказуем. Именно това го прави индивидуален, уникален  и изключителен.
  6. Истинската интуиция е в съгласие с най-висшите ни ценности или идеали.
  7. Най-добрият начин да уважим нашата интуиция е да действаме според нейните указания.

Материал за статията: „Едгар Кейси - Да се свържем с висшето си Аз“ Хенри Рийд

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.