Публикации / КОСМОЛОГИЯ / В равновесие с ....

Минералите

Размер на шрифта: a a a

Индианците вярват че всеки минерал излъчва свои собствени вълни, чиято честота те възприемат по-силно или по-слабо в зависимост от отношенията им към камъните. Камъните ни говорят, като понякога се включват в резонанс с вибрациите на нашето тяло и съзнание.

Съществуват два вида лековити камъни – необработените, дошли от пространството, и кристалите, въздигащи се към него.

Първите се наричат от индианците „иювипи“.

Уолъс Черния лос разказва:

"Това са камъните посланици, които понякога идват при нас от народа на Звездите. В сърцето им се намират свещените багрила. Духовете използват тези камъни, особено черните, за да ни дадат възможност да разберем какво искат да ни кажат. Ние трябва да разгадаем знаците, съдържащи се в разположението на тези камъни, на тяхната ориентация и форма. Прозрачните, обли и гладки камъни, които често се намират около изворите, са камъните на дъжда. Те са много ценни, защото са докоснали Духовете на предците и са получили от тях оплождащи свойства. Те успокояват треската и улесняват раждането при животните.

Червените иювипи, като катлинита например, са родени от кръвта на хора или животни. Самото докосване до тях ни свързва с отминалите времена и изчезнали същества. А когато се носят като огърлица, те ни дават сила, както морална, така и физическа. Обсидианът прочиства тялото и духа, защото неговите вибрации намаляват лошите вълни, които самите ние можем да излъчваме. Изумрудът е камъкът, който регенерира, възстановява тъканите и спомага за разрастването на раните. Типичен лунен камък, той символизира обновлението на всяко нещо. "

Най-силните от всички иювипи са камъните на гръмотевиците. Индиянците вярват че камъните са като светкавицата и представляват особена връзка между положителните и отрицателните сили, едно състояние на материята, произтичащо от напрежението, създадено от тези сили. Когато се разразява буря, индианците внимават къде ще падне гръмотевицата. Ако е наблизо, отбелязват точките, където тя е срещнала земята и понякога там откриват камъните на гръмотевицата. Събират ги внимателно, защото такъв камък притежава огромни сили, за които не е позволено да се говори.

Втората група камъни – кристалите са инструмент на познанието. Кварцът го наричат „камък на светлината“. Неговата прозрачност го определя като посредник между света на видимото и света на невидимото. Кварцът, както и планинският кристал, може да служи за талисман. Той подсилва прозорливостта и проницателността на онзи, който го носи, а също и способността му да приема виденията. Шаманът използва този камък заради вибрациите му, които могат да се предават през времето. Другите бели кристали влияят положително върху онази част от мозъка, където са разположени аналитичните, разсъдъчните способности. Аметистът стимулира зоната на мозъка, генерираща интуицията, артистичния дух и усет, общата интелигентност.

Материал: „Индиански уроктайните на един лечител“  П. Рабан

МНЕНИЯ

pavelix каза на 28.12.2011 г. 01:17 ч.

Yahooo :)

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.