Публикации / КОСМОЛОГИЯ / Минерали и кристали

Магическото Колело на Инките

Размер на шрифта: a a a

Древните инки да конструирали своят календар на база определени символи познати като ТОТЕМИ. Според различните тотеми инките са изградили перфектен хороскоп:

- Тотем светът на животните
- Тотем светът на растенията
- Тотем на МИНЕРАЛИТЕ

В случай, че имахме тяхното мислене щяхме да погледнем на живота като на един вечен кръговрат – раждане – смърт – инкарнация / прераждане и отново…

Те поставяли своите тотеми в кръг, който символизира вечният кръговрат. И още нещо, за тях небето – космос – вселена – богове за го изрисували като полукръг или кръг, човека като триъгълник и Земята като квадрат.

Небето или КРЪГЪТ е бил нещо мистериозно и вечно, за това и го нарекли магически кръг. Смисълът на този МАГИЧЕСКИ КРЪГ бил завъртането, това завъртане инките го окачествявали като течение на живота.

Но както знаем всяко едно течение е опасно, оставим ли се да се движим безцелно по течението – ЗАГИВАМЕ. Ето защо тяхната философия се градяла на следното – далеч и все по далеч от течението. Колкото се завърти по далеч от нас въпросното течение, толкова повече се отваря широчината на духовното у човека и той ставал по извисен.

Колкото повече са опростени нещата, толкова са по точни и ясни. Според инките месецът на раждане на даден човек определя изходната точка на магическото колело. При завъртане на колелото, човека бива белязан от всички знаци / в зависимост от начина на живот на даден човек / през месеците на годината.

По този начин се избягвало материалното съвършенство. Когато трите вида тотема съвпадали с месеца на планинският кристал, инките определяли, че човекът е достигнал духовността и е завъртял напълно магическото колело.

Тази тяхна матрица на пръв е поглед изглеждала съвсем семпла, но всъщност инките изградили своята философия в едно изречение :

„Който не успее да постигне пълно завъртане на магическото колело, може да се опита да направи тава през следващия си живот.”

-------------------------------© 2011,
Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.