Публикации / КОСМОЛОГИЯ / Прехода

Времето и началния космически импулс или групова душа

Размер на шрифта: a a a

Откъс от - Паскатите и Кристалните хора - Сириус 

------------------------------

Времето не е линейно и не се движи. То се  разпространява в статистически зони във всички направления – нагоре надолу, напред, назад в безкрайността. Вселенското време може да се сравни с един безкраен атом, чието ядро е извън времето и пространството, състоящ се от безкрайно число елементарни частици. Най-малките частици са в постоянно движение и представляват променящи се времеви зони, които се пресичат една с друга и едновременно с това съществуват като паралелни вселени и запазват непроменяеми точките на съприкосновение в пространството и времето.

Група Същности, чиито фрагменти са завършили своят еволюционен цикъл се обединяват и пребивават в единство, докато не ги освободи естествения процес на космически движения.  

Целият процес може да се опиша така: малките частици срастват, и образуват по крупни конгломерати, които също се обединяват помежду си, докато тяхната маса не стане критична и не произведе взрив подобен на „Големия Взрив”, който изхвърля частиците в нови еволюционен цикъл.

Същността излиза от колективното съзнание или централното ядро и се оправя на пътешествие във външните области на времето, като при това се раздробява на фрагменти. Това пътуване не винаги е в една последователна насоченост. Възможни са скокове напред, назад или в страни. От това пътуване същността натрупва информация. Макар времето да е статично преживяването в някаква времева зона НЕ е статично.

Във Външното време същността се състои от множество фрагменти, всеки от които притежава свой разум. Същността и нейните фрагменти не са сами в своето приключение. Те тръгват на пътешествие в общество от себеподобни. Това представлява единно цяло (групова душа, космически импулс, колективно Същество). Разделяйки се, същностите и техните фрагменти приемат индивидуални черти, които съответстват на базовите, групови архетипи. Всяка групова душа има уникални характеристики, които сплотяват нейните членове. Тази връзка е толкова здрава, че във всяка времева зона нейните членове или фрагменти се разпознават и всяка племенна или родствена връзка избледнява.

Същността и нейните фрагменти, които са част от груповата душа не е задължително да имат еднакъв темперамент, вкус или начини на изразяване. Природата на архетипа на една група може толкова много да се отличава от представители на друга група със същия архетип, че между тях да възникне неприязън. Ето защо у представители от различни групи може да се получат натегнати отношения. В определени времеви рамки тази разлика във възгледите може да се изрази на чисто идейно ниво. В по примитивните времеви зони работата може да стигне до скандали с разрушителни последици.

Може да попитате: Значи ли това, че е най-добре да общуваме с представители от собствения архетип? В идеалния случай, да. Но в по-издигнатите времеви зони индивида все повече е подложен на въздействие от други фрагменти. От това общуване той ще трябва да извлече разбиране, познание и приемане на други възгледи. Различните фрагменти ще трябва да се научат да живеят заедно, допълвайки недостатъците, един друг си със своите достойнства.

Във времевата зона на Земята съществуват няколко архетипни групи, чийто фрагменти са с предпочитания към определена страна или територия. По този начин се създават националните признаци. Понякога разногласията между представители на тези групи стават непримирими, които довеждат до конфликти – идеологични, социални, религиозни и военни. В другите времеви зони по-зрелите фрагменти имат грижата, техния групов архетип да действа така, че да принася полза на другите архетипи. Така, силния физически ще вдига тежести, талантливия готвач ще готви вкусна храна, художника ще украсява пространството и живота, фермера ще отглежда добри продукти, лечителя ще изцелява, учение ще провежда своите изследвания, музиканта ще ни дарява с прекрасна музика, която гали слуха и т.н. Когато навлезете във времева зона, в която всички видове работа имат еднаква вътрешна ценност и равно материално възнаграждение, едва тогава всички фрагменти ще започнат да се обединяват в едно цяло.

Познай себе си! Това означава да осъзнаеш своята принадлежност към груповия архетип и своите особености в него. Например, архетипа във вашата група е Учител, вие в тази група най-добре се изразявате чрез архетипа Архивар. Тогава можете да преподавате история или да се занимавате с археологически разкопки и вашите резултати да се окажат много ценни за цялата общност. Познайте себе си и се приемете с цялата си благодарност! Ползвайте се от способностите си за да облагодетелствате цялото. Когато живеете без хармония със своя архетип, всичко около вас ще ви се струва лошо и че не сте на своето място. Това усещане ще предизвика неувереност и вътрешен дисбаланс. Не, че някакви сили на злото са настроени против вас. Ако решите да изоставите своето истинско предназначение, например заради парите, всичко към което се стремите ще ви се изплъзва и никога няма да бъдете истински щастливи.

Ще ви представим, тези от които ние самите се учим. Кристалните хора. Начина по който те ще поднесат материала, много ще се различава от нашия. С любов и уважение към нашите космически събратя от системата Сириус.

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.