Публикации / КОСМОЛОГИЯ / Филми

Календарът на маите: Тайната е разкрита

Размер на шрифта: a a a

Име на английски: Lost treasures of the ancient world: The aztecs and the mayans 

Описание:
Лекция на Ян Лунголд, в която представя своите и на шведския биохимик Карл Кейлман изследвания върху календара на маите, състояла се на 6 септември 2003 г. в Университета Оканейгън, Върмон, Канада.
В продължение на 525 години любители и археолози изследват цивилизацията на маите, за да намерят ключ към тяхната система от календари. Чрез разчитане на писмеността на маите и описание на календара им, намерено в руини, както и с помощта на научни факти от земната история, днес мистерията на календара на маите вече е разбулена.
Ян Лунголд предоставя научни доказателства, които показват, че маите са ориентирали своята цивилизация около еволюцията на съзнанието и пресъздават сътворението, галактиките, животът и историята, като система от повтарящи се и забързващи се цикли. Днес вече имаме плана на цялото творение и това е календарът на маите.

МНЕНИЯ

IikKa каза на 25.05.2011 г. 09:11 ч.

Филма е великолепен. Невъзможно е човек да го гледа и да не остане недокоснат от мъдростта и величието на Маите.
Благодаря ти!

in4hi каза на 25.05.2011 г. 12:27 ч.

Наистина е много добър филма...

kossev каза на 01.06.2011 г. 11:46 ч.

Според лектора, от 2003г до сега, трябваше да са се случили доста промени. Аз ли не ги забелязвам..?

luce каза на 02.06.2011 г. 19:35 ч.

Също така според лектора, Земята би трябвало да е спряла и да е започнала да се върти наобратно. За последният етап, в който сме в момента( и е започнал февруари 2011) нищо не се спомена, но и голяма част от нещата за Галактическият етап, аз също не ги забелязвам.

Vaseto каза на 03.06.2011 г. 12:12 ч.

По принцип и Аз съм леко скептичен към изследванията на Калеман и Лунголд, но все пак всеки има право на мнение и разсъждения, а относно промените които би трябвало да са настъпили мисля, че е нужно доста задълбочени наблюдения и изследвания на обстановката на планетата за да се забележат, но не вярвам някой да не е забелязал забързването във всичко случващо се около нас.

sechy8 каза на 08.09.2011 г. 14:09 ч.

Не са нужни задълбочени наблюдения за да видиш че слънцето продължава да изгрява от изток а не от запад, както щеше да е, ако бяха верни нещата за които се говори в този филм.

Kolotri каза на 01.02.2012 г. 22:22 ч.

Виждат се известни несъответствия в така изложените периоди, но едва ли това е най-важното. Това, че магнитните полюси се изместват е факт. Погледнете в "Колибката" - Тайните знаци - Переворот земли , а защо не и другите филми от поредицата, там всичко си е казано и доказано научно. Какво ще кажете за срива в световните икономики, преди година Гърция бе черната овца ,след това Испания и някои други , а сега какво - половин Европа в дългови криза. По отношение на новите енергиини технологии за който става въпрос във филма вижте "Енергия от вакуума" пак от Колибката. Събитията трябва да започнат да се случват за да ги видим и да им обърнем внимание.

malkata_rusalka каза на 30.05.2012 г. 11:59 ч.

Kolotri, kakvo e "Kolibkata", "Tainite znaci" i "Perevorot zemli" - knigi, filmi... ? dai poveche informacia, molia! izviniavam se, che pisha na latinica, no na tozi komputer niamam kirilica.

Vaseto каза на 01.06.2012 г. 12:10 ч.

Колибка е сайт в който има доста филми, ето и адреса на сайта www.kolibka.com

SoulCounter каза на 04.06.2012 г. 14:50 ч.

Отделих много време за да гледам и анализирам лекцията. Възхитен съм от ... Маите. Първите части вървят добре, но при последните, темпото пада и стегнатостта на излагане на тезата леко се отпуска. Това е разбираемо, човека обяснява цял ден "на живо". Мисля, че беше много полезно, гледането на лекцията да стане толкова години след като тя се е състояла. Това позволява през ситото на времето да отсеем същественото от останалото. Това позволява, да сравним преживяните събития, които се предсказват от Ян (поне като негови изводи и тези на шведа). След като няколко пъти гледах лекцията, с облекчение мога да кажа, че в някои свои твърдения те не са прави или по-точно допускат неща, за които не е ясно въобще дали са верни. Въпреки всички недостатъци които откривам, смятам че тези лекции трябва да бъдат известни на всички хора по планетата ни. В най-лошия случай, като ефект от филма ще бъде, че когато накой те блъсне на тротоара и не ти се извини, ти няма веднага да скочиш да го мачкаш от бой, а ще се замислиш...опитвайки се да се поставиш на негово място... какъв му е проблема на човека и дали случайно не може да му помогнеш.

Обаче, където има думи, има и ограниченост на изразяването на състояния, за които няма дума в човешката реч, независимо на какъв език. В този смисъл, аз възприемам лекцията, като полезна приказка, която майката чете на детето си преди да заспи, за да стане добър човек, когато се събуди.

Vaseto каза на 07.06.2012 г. 11:28 ч.

Много правилно SoulCounter, приказката е добра.
Адмирации на Калеман и Ян, разглеждат интересни неща и са поработили доста за тяхните проучвания.
Аз също препоръчван да се изгледа тази приказка

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.