Публикации / КОСМОЛОГИЯ / Прехода

Посланието на Иисус - Мариана Везнева

Размер на шрифта: a a a

Когато преди 2000 години дойдох на земята, не бях разбран, защото всички искаха от мен чудеса. Те не осъзнаха защо всъщност съм дошъл. Разбраха го само малцина – само най-близките около мен, онези, които ми бяха най-верни. Зная, че и вие очаквате да да ви се дадат сигнали за апокалипсиса, за края на света, за загиването на тази цивилизация. Но трябва да ви обясня, че всяка цивилизация загива едва тогава, която е изградена вече новата, която ще я замести. А катаклизмите са следствие от действията на самата цивилизация, за която е дошло време да си отиде, да загине.

Земята няма да бъде унищожена по начина, по който беше унищожена планетата Фаетон. Ние изпратихме Орфей да донесе хармонията на изкуството. Изпратихме Питагор да подготви принципите на науката. А аз дойдох, за да дам модела на новия човек, на новия тип човек, защото бъдещето принадлежи на кротките по сърце, на състрадателните и на доброжелателните. Но то принадлежи и на тъй наречените чудодейци, както тогава наричаха хората със свръхсетивни качества.

Не разглеждайте човека като отделна единица, отделно същество, а като част от цялото, като клетка в организма на човечеството.

Всички, които са наситени с енергията на агресивността принадлежат към стария тип хора и ще си отидат. Но това човечество също създадва предпоставки за раждането на новия тип човек. Защото всяко ново се ражда в утробата на старото; всяко страдание променя стария модел, за да може да се разбере какъв трябва да бъде новият.

Ето, аз дойдох тогава и показах какъв ще бъде новият тип човек и много пъти казвах, че това ще стане при моето второ пришествие. При това второ идване новият човек ще бъде като дете, което си е стъпило на краката. Казвам дете, защото в момента старата раса е достигнала до пределна старческа възраст, а новата е още в съвсем крехка и неукрепнала. Всички вие, които сте съхранили в сърцето си любовта, вътрешния мир и красотата, сте част от тялото на новия човек, от тялото на Сина человечески, от новата цивилизация. Вие сте детето от новия свят.

Новият тип човек ще има свръхсетивни способности, ще бъде това, което аз показах със своя пример и със своята саможертва. Моите ученици разбраха много от нещата, които им говорех, но по-късно в евангелията някои от тези неща се промениха и останаха неразбрани.

Когато казвах, че кротките ще наследят Земята, или когато казвах, че ако окото се съблазни трябва да се извади, или че ако ръката съгреши, трябва да се отреже, това се отнасяше за вътрешната промяна на човека, а не буквално.

Две различни цивилизации живеят и действат в момента на Земята. Едната е старата. Тя е плод на сатанинска енергия и агресия и тя държи съблазните в света, съблазните по всички направления. Другата цивилизация е тази, която трябва да се въздържа от изкушенията. Това обяснявах на времето като обща представа за цивилизацията въобще, а не като нещо конкретно, което трябва да се изпълнява буквално. Вече ви е известно, че всички свещени знания се предават засекретено, че за духовните неща се говори в притчи и алегории. Така беше и на времето, когато аз предавах учението за новия човек. Ето ви един пример:

Имало една нива, в която растели хубави и здрави житни класове, но заедно с тях порастнали и много плевели. Когато плвевелите са малко, те могат да бъдат изскубнати и така да се запазят здравите класове, но днес плевелите станаха много и задушават здравите класове. Затова трябва да се пожъне цялата нива, плевелите да се изгорят, а класовете със здравите зърна да се запазят и после да се засеят върху здрава почва.
Вие сте житните зърна, които трябва да бъдат посети на здрава почва. А почвата, която е замърсена, ще бъде изпепелена. От старото, изсъхнало дърво, не може да се роди плод. Старата цивилизация, старият тип човек вече си отива.

Вие очаквате, че с наша намеса ще бъде унищожена старата цивилизация, която заплашва живота на цялата земя. Ние изпращаме друг модел, който да бъде за пример, да служи за разграничаване. Това значи, че е дошло вече времето да се раздели житото от плявата, доброто от злото, истинските скъпоценни камъни от фалшивите.

Такъв е сегашния период. Но за него знаят и тъмните сили. Те се обединяват и създават в своите редици и духовни общества, и благотворителни дружества, и всичко онова, което всъщност е наша дейност и наше право. Затова трябва много добре да си отваряте очите къде отивате и с кого се събирате. В момента на планетата има много голямо движение. То не е случайно, а е продиктувано от необходимостта новите хора да се отделят от старите.

Вие питате каква помощ може да допринесе всеки един от вас за новото време, което идва?

Не бива да има конфронтация. Не трябва да се борите със стария начин на живот, а да давате пример. Старият тип човек ще се разяде отвътре сам, а не чрез действия от вън. Той ще се разпадне от вътре и ще се саморазруши. Едва когато новите хора станат повече, когато всички клетки дойдат на мястото си и се изгради новото човечество, едва тогава ще изчезне напълно насилието.

Две паралелни цивилизации са на път да се установят в близко време на земята. Едната – на агресивните, другата – на кротките. Те няма да могат да живеят заедно, защото кротките биха били унищожени напълно. Затова сега е уместно, и това е в плана на евоюцията, двете цивилизации да се развиват паралелно, но отделно една от друга, като се остави старата сама да се саморазяде отвътре и да се разпадне. Всяка дейност може да се извършва в две посоки по избор. Ако музиката е изпълнена с агресия, това означава, че тя принадлежи към стария свят. Ако съдържа в себе си хармония, уравновесеност и спокойствие – към новия свят.

Ако една сграда е огромна, тежка и богата, тя смачква човека. Това значи, че принадлежи към старата цивилизация. Ако е в хармония с природата – към новата.

Ние събираме нашите бисери, за да направим огърлицата, с която да увенчаем новата красота и хармония, любовта и доверието, чистотата и финеса.

Катаклизми действително ще има, както вие очавате. За това съм говорил вече преди 2000 години. Още тогава бе поставен въпроса какво да правим с тази стара и агресивна цивилизация. Аз посях семето на новия човек и днес по цял свят има привърженици на доброто, красотата и честността. Тези хора все още не са обединени. Те все още стават жертва на насилниците. И трябва да помните, че за да се спасите от насилниците, трябва да живеете успоредно, но независимо от тях. Всяка борба с насилниците е обречена на неуспех до тогава, докато не станете достатъчно много, за да изградите новото човечество.

Хората през следващия век ще намалеят с 1/3, а от останалите, 1/3 ще бъдат със свръхразвити сетива и с духовни качества. Вече се появяват на бял свят новите деца и вие трябва да им дадете първите прощъпулни стъпки. Всички дейности на човека ще бъдат променени, защото новите хора ще виждат енергийните полета. Такива хора винаги са съществували на Земята, но веднага са били или убивани, или използвани от властимащите за користни цели.

Медицината ще се промени много. Хората ще осъзнаят, че причинителите на болесттите са вътре в тях, а това ще се вижда само от хора с духовни сетива. Ще се създаде такава физиотерапия, която ще бъде и основния фактор за лечение. Ще се борави не толкова с химически продукти, колкото с лъчи и природни продукти с енергийни носители.

Наред с тежката химия, която властва сега, ще се изградят фабрики, работещи с елктроенергия. Автомобилите ще се движат с друг тип гориво – електричество и слънчева енергия. Но и това ще става успоредно. Няма друг начин. Не бива да се разрушават основите на старото, а като се върви успоредно, всеки трябва да избере на коя страна трябва да застане. Ще се изпратят талантливи хора, на които ще се дадат идеи, за да помогнат на новото. Тези хора няма да бъдат така сляпо заинтересовани от патентоването на тяхната идея и от желанието за печалба. Те дори ще се отказват от патентите си, водени единствено от желанието си да реализират новите идеи в изделия в полза на цялото човечество. Основната причина да не се реализират до сега такива идеи е съблазанта от заплащането на патента. Когато патентоването престане да бъде съблазън, тогава няма да ви отнемат производството. Ще се намерят хора, които да вложат средства за осъществяването на новото производство.

Наред с огромните и замърсени градове, ще се изградят малки градчета, в които ще живеят новият тип хора. Това е пътя. Едва тогава ние ще можем да отприщим четирите стихии, които ще разрушат старите огромни и мръсни градове. Няма да го направим, докато не бъдат изградени новите градове и докато не бъдат евакуирани нашите съмишленици.
Старата цивилизация все повече ще се задушава от собствените си страсти и желания за богатство. А какво му трябва на човек, освен радостта, че служи на новото, за запазване на живота. Защото запомнете: Животът няма да бъде запазен в това, що е старо, изсъхнало и готова да бъде изгорено. Сега на вас ви се струва, че тези, които имат богатство, все повече се замогват и все повече изтласкват онези, които нямат. Не мислете по този начин. И Атлантида беше пълна с такива хора, а за няколко денонощия изчезна от лицето на Земята.

Добрите неща не могат да станат светкавично, те стават бавно. И тези трудности са началото на разделянето на човечеството на две части: едните, които ще се стремят да живеят по-скромно, но по-хигиенично, и другите, които продължават по стария начин. Вече много хора започнаха да се грижат за здравето си и да се отказват от замърсения въздух и замърсената и вредна храна. Те са първите наши служители. Постепенно ще се явят и други и те ще стават все по-многобройни. Всички те ще са кротки по дух, по сърце и по реч. След тях ще дойдат хората с положително мислене. А тези, които сега са най-силните, най-алчните и които са по върховете, не ще могат да влязат в новото човечество.
Сред интелигенцията вече започнаха да се раждат хора с отворени духовни сетива. Нещата ще се променят, когато интелигенцията, и то нравствената интелигенция застане на чело и бъде наистина главата на човечеството. Хората на изкуството ще заемат сърцето на новото човечество. Всеки орган ще се управлява от тези, на които принадлежи. На краката се дава ролята на основа и това е знанието, върху което ще стъпи новото човечество.

Страхът като чувство ще бъде премахнат, защото всички ще се убедят в заакона за прераждането и безсмъртието на духа. Не вярвайте на онези, които пророкуват, че ще се превърнете в безплътни същества. Това няма да стане. Ще си останете с физическо тяло, само че аурата ви ще бъде много по-светла, по-силна и по-блестяща. Ще добиете още знания за духовния свят, защото тогава ще виждате ясно онова, което сега е скрито за повечето очи.

Най-голямата наука на бъдещето ще бъде хауката за душата и скритите сили в човека – психологията /парапсихологията/. Тя ще се занимава и с новите качества, които се развиват в човека, тъй като конкуренцията ще бъде в две направления: едното свързано с материалните възможности, а другото – с духовните качества и техните проявления в човека. А творческият ум ще избере към кое направление да приложи своята сила.

По материали от  truden.com

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.