Публикации / Пътеводител / Вълнови модул

Вълната на Звездата

Размер на шрифта: a a a

Жълтата Вълна на Звездата

Последната Вълна от Цолкина е разбира се пречистваща и трансформираща (преди да започенм отначало трябва да се отърсим от старото) и същевременно завършена (съдържаща началото и края в себе си). Звездата е израз на смисъла на живота.

Времето е Изкуство - това е новата формула, която ще измести мотото на 12:60 - Времето е пари. Сами по себе си парите са нещо прекрасно, но те са само една от формите на енергия в тази действителност. А съществуват още безброй други форми на енергия и конфигурацията на тяхното взаимодействие се нарича Изкуство.

Изкуството във формулата T[E] = Art  е характерът на постоянно трансформиращата се Вселена. Вселената е една река от енергийни форми в постоянно движение, взаимодействащи си и превръщащи се в други, по-съвършени форми. Изкуството е това постоянно сътворение на съвършенство. Изкуството е принципът, по който тези форми се движат, музиката, която диктува ритъма на танца и т.н. Това е вечната хармония и красота, гарантирани от самия принцип на сътворението, който е хармоничен по своята същност. Изкуството е кодът, по който е написана програмата на еволюцията.

Звездата е агентът на този програма, управляващ физическото проявление на енергията. Тя е режисьорът, който организира и синхронизира всички актьори, оператори и т.н., така че да създаде нещо, което изразява техните индивидуални таланти, но обединени в едно чисто ново творение - със собствен характер, живот и влияние в реалността.

Хората, родени с енергията на кина Звезда търсят хармония и красота в живота си по един или друг начин. Ако не са възпитани да хармонизират и усъвършенстват самите себе си, те се събират с други, които могат да им дадат усещането за хармония и съвършенство в ежедневието. Но като цяло те са взискателни, принципни и самоуверени хора. Повече за личните характеристики на всеки кин очаквайте в бъдеще.

И така, да се върнем на очакващата ни Вълна.

Това ще е един период, в който ще се учим на практическо съвършенство . Прекрасно време е да започнем да тренираме един или друг аспект от характера си. Перфектен период за установяване на нови навици чрез самодисциплина. Ако искаш да започнеш някаква нова практика, като например да ставаш рано, да правиш упражнения, да учиш език или да ядеш здравословно... каквото и да е - сега ще имаш възможността да направиш план и да го следваш за 13 дни. Не че точно сега ще ти е лесно, а сега ефектът на вкореняването ще е по-голям.

Какво имам предвид?

Човекът е същество на навика. Той учи чрез повторение. Когато обаче решим да създадем нов навик, срещаме съпротивата на комфорта. Това е състоянието, което сме придобили и в което е установен вече баланс. За да променим това състояние, трябва да преминем през нарушаване на баланса и устанояване на нов.

За да излети една совалка в космоса, тя изразходва 95% от горивото си само в първите минути от полета си за преодоляване на гравитацията и всички други съпротиви по пътя. След това се достига до точката на инерция и полетът става плавен и приятен.

Дали ще ти е по-трудно или по-лесно в този период да установиш самодисциплина зависи само от мотивацията ти. Ако тя е породена от страх (че трябва да направиш промяна, защото сегашното ти състояние е вредно) ще ти е много трудно, може би дори невъзможно. Крайният резултат би могъл да бъде и още по-неблагоприятен, т.е. сегашното състояние да пусне още по-дълбоки корени в подсъзнанието ти. Например, ако смяташ, че трябва да спреш да пушиш, защото в момента се тровиш и умираш, опитът ти за спиране ще ти създаде още по-силно желание да пушиш. Ако обаче се фокусираш върху благоприятните последствия от спирането да пушиш (ще имаш много повече време, ще направиш еди какво си с парите, които ще спестиш, ще миришеш прекрасно, ще дишаш свободно и т.н.) това вече може да създаде реално движеща сила. Аз лично вярвам, че един навик може да бъде елиминаран само посредством установяване на нов.

Но да продължим по пътя на Звездата.

След като си поставиш целта, ето каква е последователността на нейното осъществяване според картата на Цолкина:

Тон 1 - Магнитн Звезда

В този ден ще се концентрират силите, ще се случват неща, които да засилят намерението.

Тон 2 - Лунна Луна

В месеца на лунния тон този ден е с особено ясно изразени контрасти, крайности, противоположни аспекти в реалността. Прекрасна възможност за установяване на лимитите. Или по-точно границите на личните ти възможностите. В този ден ще можеш да коригираш първоначално заложените очаквания и намерения до реално осъществимите им граници.

Тон 3 - Електрическо Куче

Каквото и да си осъзнал през предния ден, в деня на Кучето ще имаш възможността да видиш, че пътят на успеха винаги е Любовта. Към себе си, към реалността ти и всички аспекти от нея. Без изключение. Всичко обратно на Любов е Страх.

Тон 4 - Самостоятелна Маймуна

Ако издържиш до 4-тия ден, Илюзията на баланса от предишното ти състояние вече започва да се пропуква.

Тон 5 - Полутонов Човек

В петия ден вече си "нов човек". Новият аспект от творението, което си днес получава собствена душа и вече може да се каже, че съществува. 

Тон 6 - Ритмичен Звездоходец

В този ден ще откриеш истинския смисъл от преодоляването на гравитацията. Ще летиш и ще се чувстваш безтегловен и всемогъщ. Ще имаш днес особено усещане за лекота в движението.

Тон 7 - Резонантен Магьосник

Това е точката на насищане, моментът на инерцията. Вече се носиш в космоса или на ръба на Вълната.

Тон 8 - Галактически Орел

Преглед на урока от предната Вълна. Възможност за осъзнаване на новата платформа, върху която си се озовал и да започнеш да търсиш пътя към следващата. Но за да се качиш на следващата Вълна, трябва да слезеш първо от тази, което ще се случва през следващите 6 дни.

Тон 9 - Слънчев Воин

На базата на това, което преживя и научи за себе си и реалността си в изминалите 8 дни, в Слънчевия ден ще оформиш новото намерение, новите желания. Те може да са същите, но от нова перспектива, с нов заряд. И вероятно ще са свързани с целия нов Цолкин и Слънчевата година.

Тон 10 - Планетарна Земя

Проявление на постижението.

Тон 11 - Спектрално Огледало

Всяка привързаност към старата форма ще отпадне. Но внимавай да не създадеш привързаност към новата.

Тон 12 - Кристална Буря

Равносметка на периода, поглед към следващия. До този момент ще си сътоврил нови желания и ще насочваш фокуса си върху тях.

Тон 13 - Космическо Слънце

Забрави за всички желания, минали и бъдещи. Забрави за миналото и бъдещето изобщо. Остави се на течението на безкрайната река на Времето и ще се озовеш точно там, където винаги си искал да бъдеш.

Ако си мислиш, че Изкуството не изисква усилия, погледай това момиче и се запитай колко тренировки са били нужни за постигане на това съвършенство. 

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.