Публикации / ПАН - България / Въпроси и Отговори

Синхронизиране с Цолкина

Размер на шрифта: a a a

Здравей Мо, 

[...] Искам да коментирам нещо свързано с дните на календара. Не знам защо, но усещането ми за дните се разминава с един ден, т.е. денят по календара закъснява с един ден. [...] Това усещане не е постоянно, но има дни когато е много силно. От къде може да идва това смущение?

Цветан

***

Здравей Цветан,

Във всеки един ден всъщност имат влияние 3 кина - предходният, настоящият и следващият, като тяхното влияние е почти равносилно. Имай предвид, че времето е процес, то не преминава като робот или машина от една кутийка в следващата, а се лее. Енергиите са като река - на места е забързана водата, на други - по-спокойна и бавнотечаща, в зависимост от релефа. За реката на Времето, Цолкинът отмерва релефа - той се "оформя" от зависимостите между аспектите на енергиите (изразени чрез киновете), като конфигурациите винаги са различни.

Например, във Вълната на Бурята времето може да се движи по-бързо отколкото във Вълната на Слънцетo. Но това също е строго индивидуално.

Именно защотo Цолкинът е личен календар.

Всъщност, той преди всичко е един Универсален Код. Той е като програма, отмерваща времето по определен начин. Искам да кажа, че откъдето и да започнеш Цолкина е все едно - важното е дните ти да се разделят на групи по 13. С времето ще се синхронизираш напълно със съответния цикъл, който си избрал. Например, ти лично можеш да избереш от утре за теб да е 1 Дракон - първият ден от Цолкина. И след това да измерваш действителността си с това броене. Резултатът ще е същия, защото влиянието на този календар не е в единичните аспекти от него, а в тяхното движение.

Цолкинът измерва време. Но какво е Времето?

Извън календарите Времето не съществува.

Така че има различни видове време, създавано от различните календари. Грегорианското време си има съотвения характер. Той се определя от математическата закономерност в кода 12:60. На практика това, което календарът измерва е скоростта, с която енергията (в съответната вибрационна реалност/платформа) се трансформира т.е. скоростта с която енергийните форми си взаимодействат и еволюират.

Така е и с Цолкина, чийто код е 13:20. Той също измерва скоростта на еволюция на енергията, но на друга вибрационна платформа - тази, която съответства на вибрацията 13:20. И тъй като точно тази платформа е на по-високо вибрационно ниво, тя е по-"широка". В нея се движат по-големи енергийни форми с по-малка скорост. Този код на Времето не се разделя на единици, а се лее. Това, което на нас ни е нужно е да усетим скоростта на еволюция на съответната платформа и да синхронизираме движението на мислите си и дишането си с нея.

Що се отнася до именно това броене, т.е. синхронизиране на Цолкина с Грегорианския, което ние от Пан България сме избрали да следваме, то е известно като Дриймспела на Хосе Аргуелес. То започва през 3113 Пр. Хр. Съществува още едно броене, което се нарича Класическото броене (The Classical Count). За мен обаче правилният избор за СВЕТОВЕН КАЛЕНДАР е Дриймспелът по няколко причини. Първата е най-важна, а останалите са несъществени. И тя е, че Дриймспелът се ползва от мнозинството от хората в света, които са запознати с 13-лунния календар и Цолкина. Както казах, това е вечен/универсален код и когато и да го започнем, той все ще има същия ефект върху нас: ще ни синхронизира с вибрацията 13:20. Но колкото сме повече, толкова повече този код се интегрира в Колективното съзнание и се активира. Колкото повече хора следват едно отмерване на времето, толкова повече общата реалност се конструира според ритъма му. Което пък определя почти напълно твоето лично преживяване в тази Колективна реалност.

Другата причина е, че съм имала различни насоки към това броене от Висшата Перспектива. Но също и чисто интуитивно, сметките на Хосе ми се сториха особено точни, когато ги изследвах преди години.

И предпоследно, ще се върна в началото. Има дни, в които енергиите са много силни за теб, защото именно този аспект е в момента по някакъв начин по-изявен в живота ти. Можеш да усещаш влиянието на такива дни преди да дойдат или много след като са отминали. Понякога можеш да усещаш много силно влиянието на основния, първия знак на Вълната и той да заглушава енергията на други знаци от нея.

Ако пък постоянно се разминаваш с 1 ден, това е нещо, което само ти можеш да кажеш защо се случва. Както казах, всичко е много индивидуално. Всичко гореказано е просто обща информация. Отговорите на въпросите ти са в теб. Просто задай този въпрос и наблюдавай реалността, очаквайки отговора. Той ще се появи в момента, в който го допуснеш. А това става като спреш да си отговаряш сам и замълчиш, та да чуеш. :)

Ще се радвам да разбера какво си открил някой ден. 

Мона

МНЕНИЯ

taniahadj каза на 27.08.2011 г. 22:34 ч.


Благодаря Мона, това което си написала беше полезно и за мен.

Vaseto каза на 29.08.2011 г. 10:19 ч.

Май ще е добре да подхванем темата за Дриймспел и Класикал, ще подготвя един материал специално за това

Paloma каза на 06.11.2012 г. 13:46 ч.

Всеки ден от нашия живот също си има рождение. Всеки ден на Земята, и във вселената, е живо същество.
Ние се отнасяме фрактално към това живо същество, тъй като геометричната структура на вселената е фрактална.

Това означава, че ние се превръщаме в дневния знак и дневната тоналност на всеки един ден. Но проявяваме тази природа чрез нашите собствени рождени дневни знаци и тоналности.

Важно е да се разбере - това не е умножение или събиране - това е повдигане на степен.


Тоест, представено пропорционално (можете да си записвате и изобразявате на хартия) - дневният ден и тоналност на Деня, съотнесено към нашата същност, е същото, както рожденият ни знак, съотнесен към рождената ни тоналност.
Попаднах на това тълкувание в http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,15243.0.html
как да го разбирам?! За мене е лесно, като знака, кина и тона ми са 10-ки, а за другите?

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.