Публикации / Пътеводител / Дневен пътеводител

Планетарно Куче

Размер на шрифта: a a a


Преди всичко да си честитим Електрическата Луна!

В следващите 28 дни ще рафинираме творението. Ще изпробваме подхода, който избрахме за правилен. Ще тестваме балансиращия фактор чрез практика.

След като вчера Луната ни попита за последен път дали все пак сме осъзнали кой е правилният път, днес Кучето ни дава отговора: Любовта.

Тази Луна ще бъде ръководена от белите знаци. Тяхната роля е да рафинират. Те донагласят, коригират тук-таме - само където е нужно и където допускаме. Основната работа вече е свършена - решено е какво ще се сади на тази нива! Сега трябва просто да работим - да изорем, да засеем и т.н. Ще се наложи да ставаме рано, но нали вече взехме решението, работата вече няма да ни тежи, а напротив - ще е истинско удоволствие, което ни носи удовлетворение и чувство за мисия и принадлежност.

Това е Луната на оптимизацията. Това е Луната на освобождение от ненужните товари по пътя и може би придобиване на други. Трябва да не се привързваме към предишните си решения твърде буквално. Всяко решение, впрегнато в действие, води до ново решение. Модификациите са нормата на еволюцията. 

Днес тонът е 10-ти - тонът на Проявлението, на случките, на физическите доказателства. Днес трябва да обърнем внимание на това какво се появява очаквано или неочаквано в действителността ни - думи, събития, мисли и чувства - и така ще разберем каква е настоящата ни вибрация. 

Маймуната се оглежда в Огледалото. Затваря очи за секунда, отваря ги и вижда отвратително същество. Затваря отново очи, променя мислите си, отвара ги и вижда едно изключително красиво създание. Отново ги затваря, отново променя посоката и естеството на мислите си и след като поглежда в огледалото вижда едно весело и симпатично дете. И така може да си играе по цял ден.

Това е магическото Огледало на Перспективите. То отразява мислите ти. За него не съществуват физически установени дадености.

Кучето е израз на онези мисли, които съответстват на най-висшата перспектива - на красивия образ в огледалото, от който ти става толкова мило и приятно, докато го наблюдаваш. Тази е перспективата на Любовта. Безусловната любов обаче най-често не съответства ни най-малко с тази на Човека. Дори напротив, Човешката любов днес може да се гради предимно на условия. 

Днес ще получиш доказателства за условността или безусловността на твоята любов. Това е любовта ти към партньор, дете, работа, живота. Не бързай да обвиняваш друг за твоите нещастни чувства. Не бързай да търсиш причината във външните фактори. Ако някой не проявява отношението, което смяташ, че заслужаваш, първо, той присъства в живота ти само защото е отражение на мислите ти и второ, изясни си предпоставките, върху които се базират взаимоотношенията ти с хората в живота ти.

Любовта не е нещо, което трябва да си заслужиш. Любовта не е нещо, което даваш, за да получиш или получаваш, за да даваш. Любовта не е разменна монета и в никакъв случай не се ограничава до две или повече човешки същества. 

Един човек, който изхвърля фаса от цигарата просто ей така - там,където се намира в момента, не е осъзнал все още смисъла на безусловната любов. Един такъв човек може би търси самоутвърждение и сигурност във връзките си с противополжния пол, но е неспособен да обича безусловно. Защо?

Защото безусловната любов се базира на предпоставката, че всички същества сме Едно цяло и всеки от нас допринася за хармонията на общата реалност. Човек, който не е изградил все още подобно виждане, той не е достигнал до осъзнаване на висшата перспектива - не е видял по-голямата картина на Реалността към този етап от живота си. Голяма част от неговите действия са неосъзнати, автоматични производни на основните действащи програми в подсъзнанието му. 

Човек, който съди друг човек, който си хвърля фаса на улицата, може да се е докоснал до висшата перспектива, но по една или друга причина е изградил още повече условности за любовта и от неосъзнатия човек от предходния пример и се намира на същата платформа на условности. Може би неговите са малко по-абстрактни и философски завоалирани, но само собствените му емоции могат да му покажат колко обременяващи са условията, които поставя. Ако изпитва чувства на гняв, огорчение, депресия и отчаяние дори от несправедливостта на ситуацията, той ври в казана на условностите. И си мисли - аз защитавам толкова праведни каузи, защо се чувствам толкова зле от това? Защо живея с това чувство за безизходност? 

В тази - 3-та луна - 3-та перспектива ще се разлива над нас с присъщата на бялата енергия лекота и ефирност. Ще имаме възможността да намерим баланса между действащите програми в подсъзнанието ни и контрола върху съзнанието ни. Ще имаме възможността да изчистим условията и да наберем скорост по пътя, по който сме поели в този Цолкин и тази Слънчева година.

МНЕНИЯ

Maya каза на 20.09.2011 г. 10:59 ч.

Известни личности със Слънчев печат “Куче” и с Тон 10:
писателят Тери Пратчет, певицата Теди Кацарова, шахматистът Гари Каспаров

sonyaboneva каза на 20.09.2011 г. 13:23 ч.

Благодаря за тези примери! Чувствам ги точно на място! Да пребиваваме в лекотата и ефирността на бялата енергия! Ин лакеш

IikKa каза на 20.09.2011 г. 17:05 ч.

ПЛАНЕТАРНО КУЧЕ

Когато държиш ръката на някого,
ти милваш сърцето му.

Любовта не е покрив,
нито хляб, нито загриженост.
Любовта е всичко това заедно
и още много, много повече.

Любовта не е огън през зимата,
нито сянка в пустинята.
Любовта е едното и другото
и още много, много повече.

Когато милваш сърцето на някого,
ти сътворяваш нова вселена.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.