Публикации / Пътеводител / Дневен пътеводител

Космически Звездоходец

Размер на шрифта: a a a

Космическият Звездоходец е с двойно число 13.

От този архетип започва завръщането към Извора на Съзнанието. С Космическото Слънце [13/20, кин 260] това пътуване ще бъде завършено и нов цикъл на само-създаване ще следва.

Звездоходецът е Човекът, който разбира, че има съзнание и власт да създава. Сега той осъзнава, че неговата творческа власт произлиза от по-висша сила. Той разбира, че тази висша перспектива е много по-всеобхватна и могъща от неговата плът и кръв, че реалността е много повече от това, което виждат очите му. Всъщност, той осъзнава, че самият той е творение на по-висше съзнание.

И Човекът поглежда нагоре към небесата, защото във физическия свят, в който живее нещата са подредени в схема - горе и долу, вътре и вън, назад и напред.

Дали Човекът разбира, че ако Бог е някъде далеч и той иска да се свърже с него, той трябва да осъзнае тази връзка. Ако единият й край е при Бог, къде е другият? Точно така, в самия него. И тъй като Човекът не знае къде точно се намира Бог, но знае много добре къде е самият той, от къде би могъл да започне? И от това, което познава, от там, където се намира.

От осъзнаването, че ако единият край на връзката е в непознатото, а другият е в самия него, зависи установяването на връзката. Много хора търсят Бог извън себе си. Но това е като да се опитаваш да говориш с някого по телефона без да използваш апарата, с който разполагаш, а вместо това викаш с всичка сила, та дано те чуе. През цялото време телефонът ти е под ръка и няма никакви технически препятствия за устанояване на връзка, освен твоето невежество.

Когато Човекът си спомни как става това и установи връзката, той ще стане Звездоходец. Когато установи връзката, ще има възможността да се превърне в Магьосник. Но това ще се случи след като се е срещнал със създателя си и се е пробудил. Бог няма да прикрие нищо, ще му разкрие толкова, колкото е готов да чуе. Звездоходецът ще има възможността да разбере какви са принципите, по които е създадена цялата реалност, къде се намира той в нея и какъв е смисълът на живота му. Но той ще стане Магьосник едва, когато позне цялата истина за живота и Вселената. 

В този живот, във всеки определен момент, ние сме или ученици или учители. Рано или късно ученикът става учител. Но не и преди да се е научил да следва напътствията на своите учители.

Ключът към превръщането на Човека в Магьосник днес или да бъде отличен ученик по Магия е да не забравя (дори само за един ден), че единият край на връзката с Бог е при Бог, а другият е в неговото собствено сърце. След като отвориш връзката между Извора теб, отвори сърцето си, позволи на божественото съзнание да се влее в теб.

Как?

Спри да мислиш и слушай. Спри да (си) отговаряш и ще чуеш въпросите, които тепърва ще задаваш.

МНЕНИЯ

Maya каза на 23.09.2011 г. 15:19 ч.

Известни личности със Слънчев печат “Космически звездоходец” и с Тон 13:

Луи Арагон, писателката Даниел Стийл, Лайза Минели, Синди Крауфорд,
Румяна Нейкова (нашата състезателка по гребане),
журналистката Лиана Панделиева

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.