Публикации / Пътеводител / Дневен пътеводител

Магнитен Магьосник

Размер на шрифта: a a a

От днес започва подготовката ни за Играта. Магьосникът ще ни учи как да използваме творческата си енергия на практиката, за да сътворим това, което искаме. Ще се учим на практичност и изграждане на най-добрата стратегия. Днес трябва да насочим усилията си към фокусиране върху една основна концепция - ВРЕМЕТО Е БЕЗКРАЙНА ВЕЛИЧИНА. Времето не изтича, не преминава, не свършва. Дори да не можеш да осъзнаеш и интегрираш в подсъзнанието си концепцията за безкрайност и за мулти-посочно движение на Времето, опитай се поне да си представиш, че тази нишка от моменти, наредени един след друг просто никога няма да свърши. Никога!

Като имаш предвид това и погледнеш всеки аспект от действителността си, всеки елемент - човек, ситуация и т.н. през този филтър, перспективата ти върху съответния елемент ще се промени автоматично. Това е упражнението, което трябва да правим днес и ще усвоим първото ниво на осъзнаване на вечността. Когато всички аспекти от живота ни преминат през този "филтър" цялата перспектива ще се измести на друго ниво. Това е нивото на 3-та Перспектива. На това ниво не съществуват призвързаности и следователно болезнени емоционални преживявания. Но до това ниво се стига само с последователност и без "времеви" очаквания. Просто следваш упражнението и го повтаряш, докато не започнат да се появяват доказателства в самата ти действителност, които ще ти помогнат да интегрираш новото ниво на осъзнаване в подсъзнанието си.

Както казах, винаги трябва да започваме от там, където сме, с това, с което разполагаме и чрез това, което можем. Винаги трябва да сме в баланс. Да не приемаме едно нещо за по-важно от друго, особено "по принцип". Нещата придобиват различни нива на приоритетност, всичко е толкова лично и относително - действителността и мислите на хората се променят ежесекундно. Всичко е въпрос на... Време.

Ето защо Магьосникът е най-важният ни учител в тази година. Той е майстор на Вечността. А по-високото ниво на съзнание се различава от сегашното по това, че при него перспективата е безкрайна, безвремева. Силата на Магьосника, неговата най-главна магия е тази перспектива, имплементирана в подсъзнанието му.

В този първи ден от Вълната на Безвремието, бъди спокоен. Светът се върти и без твоята намеса, Вселената съществува вечно и ти с нея, и нищо не може да промени това. Опитай се да забравиш днес за миналото и бъдещето. Всяка мисъл, която се отнася до една от тези две платформи на съществуване, те измества от Тук и Сега, където ще се учиш да присъстваш в следващите 13 дни. Началото беше устремено - Драконите летят бързо и те изкачват високо. Но сега вече ходиш на върха на планината - тук няма за къде да бързаш. Тук времето тече различно. Дори след няколко дни, прекарани по билото, може да забравиш кой ден сме според календара на хората "долу", в кой час се събуждаш и дори защо. Ще откриваш всеки ден все същото - удоволствието от живота. Ще се стремиш всеки ден към едно и също - чистото присъствие в осъзнато съществуване.

На ПРАКТИКА:
Изгради този образ във въображението си, усети безкрайността и го поддържай като си напомняш от време на време. След това наблюдавай (колкото може по-често) как тази перспектива се синхронизира с ежедневието ти.

МНЕНИЯ

Maya каза на 24.09.2011 г. 16:09 ч.

Известни личности със Слънчев печат “Вълшебник” и с Тон 1:

Настоящият Далай Лама XIV (Тензин Гяцо), Хенри Кисинджър, Джордж Байрон, Йордан Радичков, Владимир Димитров Майстора

elhira каза на 27.09.2011 г. 09:09 ч.

:)

mim4i каза на 29.09.2011 г. 03:13 ч.

на вниманието на магьосници, които временно са загубили огъня си. Изпитан метод. 1.излезте от висшия свят и влезте във възможно най-елементарният такъв/колкото по-материално, толкова по-бързо ще стане магията/;Влезте в реалната материя и тялом и духом;2.намерете най-близкото и беззащитно създание от своето обкръжение, което да се нуждае от вас и да не може без вас/котка, зайче, цвете, любим човек(жива материя)/ и се постарайте да прехвърлите всичката останала ви любов в това нещо, така че то и любовта ви да ви погълнат изцяло. До толкова че да влезете в безвремието; 3. постарайте се да останете там в рамките на един свой микро цикъл и огънят ви ще се запали сам отново. За вярващите - молитвите помагат, стига да не са насочени към нещо материално/да не са свързани с някакви ползи/
Това е! :)
Успех!
За мен беше чест.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.