Публикации / Пътеводител / Дневен пътеводител

Лунен Орел

Размер на шрифта: a a a

Лунният тон е тонът на плюсовите и минусите, на контратите, предизвикателствата и препятствията. В този ден трябва да разгледаме по-обстойно и безпристрастно ситуацията, в която се намираме. Важно е да видим всички аспекти от нея без емоционална зависимост. Само така ще можем да определим кое ни е нужно и кое не по пътя към целта. Само след като разгледаме всички маршрути, ще можем да преценим кой е най-подходящ за нас. 

Същевременно днес нашият учител е Орелът. Той ще ни научи на бързина, точност и стратегически подход. Крайната цел трябва да остава винаги като отправна точка за моментните решения. Фокусът не бива да се измества от същината на това, с което сме се захванали. Но Магьосникът е нашият върховен учител в този период и той ни съветва да се замислим каква е същинската ни цел в този житейски период. Каква е целта не на разума, а на сърцето. Той ни напомня, че не бива да разчитаме много на разума и съзнанието си, защото не го познаваме достатъчно добре. Отново обръща вниманието ни към Вечността и ни кара да преразгледаме целите си според тази перспектива на безкрайността. Като странични наблюдатели на собствените ни решения и поведение можем да разберем кои аспекти ни карат да се чувставме добре и кои не. Едва след като ги различим едни от други, ще можем да продължим нататък по пътя на самоусъвършенстването. 

По този път вървим през цялата 13-лунна година и на това се учим през тези 13 дни. Днес е стъпката, в която да разгледаме всички аспекти от високо. Само така ще можем да видим по-ясно и реалните взаимовръзки между тях и да изберем правилната стратегия. 

Лунният Орел ще ни покаже какво ни пречи да се фокусираме и ни разконцентрира по пътя. Може би дори с цената на спокойствието ни, ще ни покаже колко е важно да си изясним същинската ни цел на това. Възможно е да разберем, че стремежите ни се коренят в страх от несигурност, самота и т.н. Преди да можем да оплевим градинката си, трябва да решим кои растения са плевели и кои са ни полезни. Това разбира се е въпрос на перспектива и личен избор. 

Ето какви са качествата на Орела, от които можем да се поучим за това как да се справим с препятствията днес и по-нататък в тази Вълна

За да тръгне нанякъде изобщо, Орелът трябва да знае къде отива и защо. Фокусът му е съвършен и нищо не може да го отклони от пътя му. Той е устремен,силен, недостижим. Също така, Орелът е силен защото е добър стратег. Той прелита огромни разстояния от дома си на върха на планината до полето, където намира храна. Избрал е тази стратегия, защото тя му осигурява качество на живот, което е приоритет за него. В следствие на това решение, в процеса на еволюцията си, той е придобил силно тяло и мощни криле и невероятна целеустременост. Той не прави излишни движения, намира най-прекия път от една точка до друга и се движи там, където има най-малко препятствия. 

Денят е подходящ за опити и грешки. Целта ни е да се научим да взимаме решения бързо, като имаме предвид колкото е възможно по-голямо парче от картината на действителността ни. Трябва да сме готови много бързо да променяме перспективата си, т.е. да можем да виждаме всякакви гледни точки и да ги разбираме, дори те да си противоречат. Но за да можем да правим това, ни е нужно спокойствие и безпристрастност.

Хората не могат да полетят високо, когато се заплетат в тресавищата на емоционалните обвързаности. Абстрахирайте се от личната история и погледнете с нови очи на света и живота си.

МНЕНИЯ

Maya каза на 25.09.2011 г. 12:10 ч.

Известни личности със Слънчев печат “Орел” и с Тон 2:

Ерих Мария Ремарк,
Асен Масларски (поет с китара, съпруг на Милица Божинова от “Тоника”),
Георги Иванов – първият български космонавт.
От всички български Орли Георги Иванов полетя най-високо, чак в Космоса :о)!!

Vaseto каза на 25.09.2011 г. 19:27 ч.

Тази година влезнах точно в този кин 15, ще споделя как е била като свърши

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.