Публикации / КОСМОЛОГИЯ / Господарите на Кармата

Четирите вида карма

Размер на шрифта: a a a

Трудностите от минали инкарнации, които изплуват на повърхността, за да влияят на настоящия ни живот, спадат към четири основни категории. Категориите са обособени от гледната точка на този живот проследяват сегашните проблеми до техния първоизточник, който може да се корени в миналото. Ако разполагате с информация за някои от предишните ви животи, ще имате представа за типичните модели, трудностите или ситуациите, които се повтарят в много от инкарнациите ви и продължават в настоящето. Те също могат да се разпределят в четири категории.

Разбирането на  четирите кармични категории е начин да се покаже нагледно въздействието на мина­лите животи върху настоящето. Нашите многобройни прераждания са взаимосвързани, а уроците им са преплетени. Отделният живот не свършва със смъртта на човека. Основните, а често и по-дребните събития в него продължават напред като част от енергийния строеж на индивида, за да влияят на всяка бъдеща инкарнация. Всички досегашни преживявания и случки в настоящия ни живот се отразяват върху възгледите и личността ни. Същото важи и за събитията от миналите животи. Ние не свършваме със смъртта; житейските преживявания създават ситуациите и уро­ците за нашия следващ живот, въпреки че не е задъл­жително инкарнациите, повтарящи дадена ситуация или травма, да следват една след друга. Когато нещо в Акашовия запис на животите на даден човек не се е получило, наранило го е, навредило му е или се е оказало негативно за него или околните, ситуацията ще се повтаря, докато той я посрещне смело и я излекува.

Средството за излекуване на кармичен модел винаги е осъзнаването. Когато разберете какво не се е получило, какво сте сбъркали и къде е грешката, става сравнително лесно да направите нов избор и да промените модела. Кармата винаги се основава на сво­бодната воля и избора. Ако нещо не върви, опитайте да се справите с него по различен и по-позитивен начин. В наши дни голяма част от кармичното освобождение изисква да осъзнаем какво не е наред в дадена връзка или ситуация и да излекуваме карма от миналото, така че бъдещето да може да усвои проме­нените решения. Докато преди години кармата се смяташе за непоправима, необратима съдба или пре­допределение, днес вече не е така. Почти всичко може да се излекува, но най-напред трябва да се осъзнае. Вие трябва да знаете, че нещо в живота ви не е наред, да сте наясно защо не е наред и да имате желание да промените този модел към по-добро. Въпреки дели­катните внушения на традиционните религии вината, обвиненията и срамът са напълно безполезни в този процес. Всеки човек е вършил негативни неща в един или друг момент, всеки е извършвал престъпления и всеки е имал неприятни животи. Всеки е страдал, а страданието е велик механизъм в израстването, съз­ряването и еволюирането на душата. Смисълът да ни показват тази негативност и страдание от миналото не е да ни накарат да се почувстваме виновни, а да предизвикат промяна в нагласата и съзнанието. Целта е да стигнем до извода "това беше грешка, повече няма да я повторя" и да придобием състрадание към себе си и към другите. Упреците също са безполезни  и подобно на вината, те по-скоро пречат, отколкото помагат на процеса на кармично освобождение. Самообвиняването е точно толкова разрушително, кол­кото обвиняването на другите.

Всеки е имал животи, в които е бил жертва, и такива, в които е тероризирал околните. Смисълът от осъзнаването на тези ситуации е да се промените, така че да отпадне необходимостта уроците да се повтарят или връщат по някакъв начин и страданието да се преустанови. Щом видите грешката и промените отношението и поведението си, урокът е завършен и кармата може да се изчисти. Човекът, който ви е навредил в миналото и когото познавате днес, сега е много по-различен от онзи, който е бил някога. Нито вие, нито той имате полза от обвиненията.

Срамът също е отрицателна реакция на пробле­мите от минал живот. Докато вината е заради нещо, което сте направили, а обвинението стоварва вината върху другите, срамът е насочен към вашата изконна същност. Тъй като всички ние сме частица от Богиня­та и сме създадени от Богинята, няма от какво да се срамуваме, макар че трябва да поемаме отговорност­та си. Всеки един от вас е частица от божествената жизнена сила, от Земята, Вселената и от всичко живо, затова справедливо можем да се гордеем с този дар. Негативната представа  за себе си е чертата, която най-наложително се нуждае от лечение в съвременни­те жени, както и неоправдано високото самочувствие на мъжете. Всички ние сме част от върховната магия и чудото на живота на тази планета. Няма нито място, нито нужда от срам.

Четирите кармични категории са прости и оче­видни. Това са болестите, взаимоотношенията, условията на живот и чертите на характера или негативните навици.

Сравнително лесно е човек да разгледа настоящия си живот и да открие по няколко неща от всяка категория, които изискват внимание. Трудността на кармичното освобождение е не само да разпознаете проблемите в този живот, но да различите и техните типични модели в предишните си животи и да проследите техните източници в животите, където са започнали. Тъй като сме водили многобройни съ­ществувания на Земята - някои изследователи твър­дят, че те са хиляди и още безброй на други планети, задачата да проследим извора на даден проблем може да изглежда почти невъзможна.

Но не е така. Господарите на Кармата са готови в този наш живот да изчистят цялата или повечето от земната ни карма. Кармата от други планети обикно­вено няма никаква връзка със земните Акашови записи, затова се намесва рядко. Когато поискаме да разберем или да излекуваме даден проблем в този живот, ще ни покажат именно инкарнацията, която трябва да видим. Този дар на кармично освобождение много улеснява процеса. Съществата, които подреждат на­шата карма на Земята, сега са съгласни да я излекуваме и са готови да ни помогнат по всякакъв начин, с методите и техниките за тази цел. Кармичната милост е част от земните промени и изцелението на плане­тата.

От книгите на Даян Стейн

МНЕНИЯ

malkata_rusalka каза на 30.05.2012 г. 11:21 ч.

Zdraveite! vijdam, che statiata e publikuvana prez fevruari i e chetena ot nad 1100 pati, no nikoi ne e ostavil komentar! ne znam kak e vazmojno tova - ubedena sam, che pochti vseki vtori chovek ima spomeni (makar i begli) ot minal jivot. Pone vednaj v tozi - v nastoiashtia jivot - neshto probliasva i ni napomnia za minalo, za koeto misilm, che ne si spomniame. Ako vseki ot nas spodeli v tozi forum, ste bude ot polza za vsichki. Malchanieto po tezi vajni vaprosi mi se struva stranno i neestestveno. Bih iskala naistina da nastapi nai-posle tozi po-silen duhoven etap v razvitieto na chovechestvoto, za koito tolkova mnogo se govori...

Vaseto каза на 01.06.2012 г. 12:09 ч.

Да наистина е добре всеки да сподели срещите си с Господарите на Кармата е разбира се ако е осъществил такива де

Flame каза на 07.10.2013 г. 13:55 ч.

Работя с Господарите на Кармата от почти 3 години... Срещи с Тях имам много често, получавам постоянно знаци за най-правилните действия, които могат да помогнат както на мен, така и на хората наоколо. Любовта и светлината са на 1-во място! С всеки изминал ден започвам да срещам все повече и повече духовни хора, щастлива съм, че ги привличам, пожелавам го и на вас! :)

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.