Публикации / Пътеводител / Дневен пътеводител

Лунна Звезда

Размер на шрифта: a a a

И така, фокусирахме се. Изяснихме си онова нещо, което стои на върха на списъка с приоритетите. И сега трябва да разберем какви ще са предизвикателствата през тези дни, в които ще работим по това нещо.

Това ще ни покаже Звездата. Това е много хубаво, защото тя е благ знак. Тя е архетипът на хармонията и изкуството. Днес ще осъзнаваме, че работата ни трябва да е творчество. Но не става въпрос за това да преобразуваме чувствата си и да превърнем нещо, което не обичаме да правим във вдъхновено занимание. Това е невъзможно и досадно дори да се опитваш. Става въпрос да правиш колкото може повече нещата, с които най-много обичаш да се занимаваш. Да твориш означава да създаваш заради удоволствието от този процес и да те води едно нарастващо, а не изчерпващо се вдъхновение. Всяко нещо, което си записал в списъка с нещата за работа трябва да бъде такова. Затова, ако списъкът ти е твърде дълъг, помисли първо кои са 3-те най-вдъхновяващи неща, които обичаш да правиш. След това избери едно от тях и му отдай любовта си и се свържи с него. Нека това занимание да те води в деня ти. Дори да не можеш да му отделяш толкова време, колкото искаш, започни да му отделяш по малко, но всеки ден. Мисли си после с радост, че по-късно днес ще правиш точно това. Спомняй си как се чувстваш, докато го правиш, вдъхвай от вибриращия от собствения ти ентусиазъм въздух. А после, докато твориш, бъди щастлив, изцяло погълнат и благодарен за всяка минута, която прекарваш в тази работа. Така постепенно ще видиш, че все повече възможности ще ти се отварят, за да се занимаваш с това, което обичаш. Докато един ден, ако все още не е, то ще ти стане основна работа.

Това е пътят към осъществяване на желанията.

И не чакай обстоятелствата да се пренаредят така, че да имаш време и условия. Те никога няма да го направят без твоя помощ. Никога няма да се вмести в ежедневието ти това, което обичаш да правиш, докато не започнеш ти да му отделяш време. И запомни - не е важно да отделяш много време наведнъж, а малко, но редовно. Всеки ден, ако е възможно!  Това е посланието на Звездата във Вълната на Ръката - Ръката на Твореца.

МНЕНИЯ

Maya каза на 08.10.2011 г. 10:30 ч.

Известни личности със Слънчев печат “Звезда” и с Тон 2:

журналистът Петър Волгин,

бившият военен министър Николай Свинаров – явно съвсем не е случайно неговото участие във “Великолепната шесторка” :
http://vbox7.com/play:4f142958

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.