Публикации / КОСМОЛОГИЯ

КВАНТОВИЯТ ПРЕХОД – Как се създава новата реалност

Размер на шрифта: a a a

Съществуват редица концепции, които биха облекчили разбирането на цикъла, в който се намираме в момента. Една от тях е холограмният модел. Представете си – също като маите – Вселената като необхватно, неделимо цяло, чиито части са така преплетени и взаимосвързани, че всяка една влияе на другата.

В това цяло всяка част, включително и вие, е отражение на Съзнанието на Създателя, холограмно изображение на Бог. Както сме в състояние да създаваме триизмерни образи (холограми) с помощта на кохерентната светлина на един насочен в огледало лазерен източник, така можем да гледаме на себе си като на триизмерни отражения на Съзнанието на Създателя, което се проектира през духовната реалност в триизмерното пространство и време. Друго полезно за сегашната ситуация понятие е тъй нареченото морфогенетично поле, описано за пръв път от биолога Рупърт Шелдрейк. Това поле е „форма отвъд формите“, невидимото енергийно поле, в което се ражда всичко, преди да се появи във физическата реалност. Например, ако издадете звук близо до покрит с пясък барабан, върху повърхността на барабана ще се появи геометрична фигура. Различните честоти създават различни фигури.  По подобен начин, когато достатъчно хора започнат „да трептят в резонанс“, което ще рече – да проектират заедно нова визия за реалността, нашата емоционална и физическа реалност се адаптира към тази енергийна промяна и я отразява.

В такъв случай реалността е просто холограмно отражение на проекцията на нашите вярвания. Тя не е фиксирана, тя непрекъснато бива сътворявана и колективно сънувана, за да се превърне в реалност. Ние можем да я създаваме и преобразуваме, опирайки се на универсалните приниципи. Като се има предвид силата на колективното съзнание, относително малък брой хора, съзнателно излъчващи едни и същи мисли и визии, могат да предизвикат решаващи промени в реалността. Както показва теорията за стотната маймуна, променените възприятия оказват силно влияние върху морфогенетичното поле на планетата, физическия свят и колективното несъзнавано на човечеството.

Поради общоприетия възглед за това, „каква е реалността“, много от нас си създават реалност, основаваща се на рестрикция, отрицание, ограничаване и осъждане. Но ние все още имаме право на избор и все още можем да вземаме свободно решения. Всичко, което трябва да направим, е да въплътим в себе си разширената перспектива на Висшата си същност или да є позволим да се прояви и така да трансформираме себе-то, което поддържа нашите колективни вярвания. Когато се освободим от стереотипа, според който „обикновено“ възприемаме реалността, нашата външна реалност ще се адаптира и ще започне да отразява вътрешната ни промяна.

Според маите на нас непосредствено ни предстои да преживеем радикално сътресение на световете, смяна на нивата, ето защо мощните галактически енергии връхлитат сега нашите разширяващи се възприятия, за да ускорят тази промяна или този преход. Онова, което сме дефинирали с ограничаващи или установени категории, вече се трансформира в нова парадигма. Важна част от тази трансформация е осъзнаването и излекуването на всички аспекти на съществото ни, включително и на онези, от които се разграничаваме – нашите тъмни страни. В периода на Прехода няма нищо абсолютно, остава само препускането върху гребена на вълната на настоящия момент. Необходима за нашата трансформация ще бъде нагласата да приемаме безусловно и да сме отворени към себе си, към околните и към реалността като цяло.

Друго просто средство да преминем по-лесно преходния  периода е нашето разбиране за резонанса. Резонансът е способността „да зазвучиш съгласно, ведно с“, тоест – да „се настроиш спрямо“, в случая – спрямо по-висшите енергии на Създателя. Докато се учим, ние често се чувстваме „разстроени“. Постигайки резонанс, получаваме достъп до постоянните напътствия, които ни дава Духът. Тези напътствия достигат до нас посредством сетивата. Не е нужно да разбираме всичко, да „се доберем“ до всичко чрез интелекта; достатъчно е само да се доверим.

Следващият много ползотворен през разглеждания период подход е да държим в съзнанието си представата за огледалната зала. От тази перспектива можем да се огледаме във всеки един момент и да видим как събития и хора в нашия свят съвсем точно отразяват страни, върху които самите ние би следвало да работим. Според този модел ние буквално привличаме онези събития и хора, които отразяват нашите собствени отречени или поляризирани аспекти. В него няма грешки, няма провали, няма жертви – само дарове и възможности за духовен растеж.

Понятие, пряко свързано с огледалната зала, е личното поле на съня. Всеки човек има свое лично енергийно поле, породено от неговите убеждения и минал опит, поле, което го свързва с цялото. Магнитният закон на това поле гласи: „подобното привлича подобно“. Собственото ни съновно поле привлича хора и ситуации, отразяващи за нас като огледало уроците, които трябва да научим за бъдещето си развитие. Често това са уроци на поляризирането и сянката, които другите ни преподават, като въплъщават роли или позиции, противостоящи на нашите. В по-общ план този модел на реалността се нарича колективно поле на съня. Колективното поле на съня, известно още като морфогенетично, е енергийното поле на целия потенциал и възможности. То не е линейно и не е ситуационно и в него няма разлика между минало и настояще, реално и въображаемо, сън и сънуващ. В колективното поле на съня всичко е не само възможно, а се намира постоянно в състояние на разгръщане, на сънуване, на създаване, на реформиране.

Избирайки да сънуваме съзнателно, ние помагаме за сънуването на новата реалност и нейното сбъдване. Енергийните нишки в това поле или решетка (наричана още „кристална мрежа“) свързват всички места, времена и събития. Нашите намерения и гледни точки преминават със свръхсветлинна скорост през мрежата, което прави феномени като телепатията, синхроничността и ясновидството напълно понятни.

 Физическа трансформация

Енергиите на  финалния пречистващ и пробуждащ процес, са нужни за подготвянето на новия галактически цикъл, започващ през 2012 година. Нашите тела се трансформират – балансирани, хармонизирани и хранени от по-вискочестотни вибрации. Въпреки че породените от тези енергии физически усещания биха могли да бъдат интерпретирани като необичайни или некомфортни, те имат крайно позитивна цел: да отстранят всяка продиктувана от миналото метафора, която не е в синхрон с надигащото се в нас ново, по-цялостно схващане за реалността.

Трябва също така да разберем, че физическото тяло е „преобразувателят“, който приема и заземява тези нови честоти, и затова то се нуждае от известно регулиране. Но докато се настройваме към своята Висша същност и просто сме в настоящето, без да оценяваме миналия си опит, ще успеем бързо и без усилие да се насладим на даровете на новите честоти. Не бива да забравяме и че случващите се персонални промени и изцеления през целия трансформиращ период оказват влияние на колективното съновно поле на планетата. Всички ние сме от значение!

Каквито и да са видимите неудобства на личностното ни развитие, помнете, че сме в края на последната декада на двадесет и шест хиляден цикъл и възприеманата от нас реалност се променя, за да проправи път на чудото: преминаването на планетата Земя и всичко на нея в петото измерение. Уповавайте се с цялото си сърце на предстоящото събитие и се радвайте, че сте избрали да участвате.

„Оракулът на маите” от Ариел Спилбъри и Майкъ Брайнър

МНЕНИЯ

NeuroPlasma каза на 23.10.2011 г. 15:07 ч.

Пресечната точка на "Тук и Сега" с "Навсякъде и винаги" е равно на безкрайност.Това е една точка да осъзнава безкрайността.На каквито и математически трансфармации да подложиш безкрайност ,тя си остава безкрайност. Т.е Цялото осъзнава себе си във безкрайността!
Ние хората се страхуваме от неизбежната си среща с безкрайността ...

NeuroPlasma каза на 23.10.2011 г. 15:11 ч.

Цялото осъзнава себе си в собствената си безкрайност...*

IikKa каза на 23.10.2011 г. 16:59 ч.

За нас все още категориите от рода на "вечност" и "безкрайност" звучат абстрактно. Но според мен, осъзнавайки процеса на Преход и боравейки все по- често с тях, започваме да свикваме с тяхното същинско съдържание. Мисля си, колко бързо и колко мащабно ни се промени езика - новите категории, които навлязоха в общуването и новия смисъл, който изпълва голяма част от думите, е следствие на новото и разширено мислене на хората, на тяхното пробуждане.

doska каза на 22.03.2012 г. 12:38 ч.

Здравейте приятели!

Обръщам се към хората, които добре разбират в същност за какво се говори в тази прекрасна статия. Тези, които си дават сметка и разбират какво ще стане, тези, които
отдавна чакат това и се готвят за него.

Въпроса ми е, не е ли време кардинално да сменят начина си на живот така както биха живя ли бъдещите хора?
Не ли по-добре още от сега да заживеят сред сродни души?
Ако съм ви заинтересувал вижте повече тук https://sites.google.com/site/shestarasa/home
и елате да сложим заедно началото на бъдещия живот.
Владимир Досев

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.