Публикации / Пътеводител / Луни

Магнитната луна 1 в Годината на Самостоятелното Семе

Размер на шрифта: a a a

В третата седмица на Магнитната луна от току що влязлата в сила година на Жълтото Самостоятелно Семе, денят е прекрасен.

Ако все още не си се ориентирал към действие, внимавай да не останеш заключен в света на теорията! Изтече времето за анализи и вдъхновение от чуждия опит, пък бил той и хилядолетен. Сега е време да излезем в градината и да посеем семената, които с толкова труд заслужихме. И ако изпуснем времето за сеитба, годината ще бъде изгубена и няма да имаме реколта. То и така покълването на семената и животът на растенията са зависими от многобройни и сложни фактори в непрестанна промяна – процесът е изключително деликатен, но ако изпуснем момента за сеитба, няма да имаме никакви реколта.

Затова, след като прочетеш това съобщение от мен към теб, изключи компютъра и отиди да тичаш, да караш колело или още по-добре (ако можеш да си позволиш), хвърли два банана и една бутилка с вода в туристическата си раница и тръгни сам или не към Рила. Или някое друго място, което те вика.
Дали точно това желаеш истински да направиш за себе си или нещо различно, няма значение.
Важното е да не отлагаш. Да предприемеш действие.

Сега е време за лично усъвършенстване като основно занимание. Да откриеш своята дълбока същност и целта на живота си, това е приоритет на Земните Магьосници в годината на Самостоятелното Семе.

4/4
4 = форма, правило, реалност, физическо проявление.
4 е първият завършен, пълноценен сам по себе си организъм.
1,2,3 представляват подготвителна фаза – триъгълникът на основата.

Те са въздуха, водата и слънцето – базовите параметри, нужни за живот – предпоставка и идеен проект за живот. По този начин може да се погледне и на последните 3 години до днес – като подготовка на почвата.

През тази година ще се роди една вълна от малки земни магьосници, които ще носят в себе си резонанса на новото време. Те ще се познават по свръхинтелекта и свръхспособностите си. А когато порастнат, те ще се обединят и ще се движат заедно, за да формират мощната вълна, която ги е довела на този свят и в която се крие тяхната истинска, трансформираща реалността сила.

А ние, възрастните, сме тук сега, за да ги пазим и напътстваме. Ние сме тук, за да им позволмим да оцелеят и да развият потенциала си в най-голяма степен. Но в никакъв случай не сме тук, за да ги научим.

Ти не можеш да „научиш” никого, освен самия себе си.
Дисциплината и морала са ти нужни на теб, в твоя личен процес на самоусъвършенстване, на лична еволюция, но за всеки друг те са излишни, прекалени, досадни и дори пагубни в не малко случаи.
Има един единствен начин да „научиш” околните на нещо и той е чрез пример. Но да дадеш пример не може да бъде самоцел, защото това ще те отклони от пътя на самоусъвършенстване и ще попречи на превръщането ти в личност за пример.

Затова забрави за всички цели, за всички остатъчни емоции. Забрави, че има време за момент, забрави за всички останали хора. Нека те да останат в сърцето ти, но ги изведи от съзнанието си. Безпристрастно, безприоритетно – единствено ти остани, сам със себе си. Погледни навътре, виж колко необятен е вътрешният ти свят!
Забележи колко много неща би искал да промениш, да изчистиш прозорците и паяжините по ъглите... да, имаш доста работа само по привеждането на твоя истински дом – тялото ти – в прилично състояние. Да внесеш фен шуи атмофера, да поизправиш енергийните канали и чак след това можеш да видиш кои части имат нужда от ремонт.
И разбира се веднага след това ще ти се прииска да започнеш ремонт и тунинг – както и да гледаш на тялото и съзнанието си, те със сигурност имат нужда от твоето значително по-голямо внимание и грижа.

Позволи на красотата да пусне корени в теб.
Разбира се, не става въпрос за подхранване на суетата, нито за частични козметични операции като маска за лице или нова прическа. Не става въпрос и да помпиш безстрастно мускули във фитнес залата или да се изпечеш като курабия на плажа.
Така няма да направиш нищо повече от пребоядисване на старата фасада за заблуда на противника. Но кого всъщност заблуждаваш, знаеш ли?

Истинската красота трябва да се зачене и да се култивира. Също като семето в градината. Истинската красота започва своя живот в теб като семена във всяка клетка-утроба. Когато вътрешната красота се роди и завладее тялото и съзнанието ти, тя се изразява в особения блясък в очите, в заразителния и искрен смях, в походката и усмивката. Това е една красота, която може да придобиеш единствено и само ако култивираш своя дух във вътрешния си свят.
За да постигнеш съвършенството, което ще те кара да се чувсташ способен да летиш, не е нужно да промениш обстоятелствата в живота си драстично и да се отдадеш на медитация в някой манастир. Дори напротив!
Стъпките и действията са почти банални и се съдържат в следната магическа формула:

Жива храна,
Чиста вода,
Движение на тялото,
чЧистота на мислите и чувствата.
И безрезервна вяра в щастието!

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.