Публикации / Пътеводител / Луни

Резонантна луна 7 в Годината на Белият Магьосники

Размер на шрифта: a a a


РЕЗОНАНТНА ЛУНА 7
(10.01 – 06.02, 2008)
в годината на Белия Лунен Магьосник

Сила: Канализирам
Действие: Вдъхновявам
Същност: Настройване

И така, навлизаме в 7-та – Резонанта Луна. В седмата „плътност” или измерение, тъмното и светлото, доброто и лошото са обединени на една равнина. Те съществуват в синхрон и взаимодействие, в баланс и храмония.
Тотемното животно на тази луна е МАЙМУНА. Опитайте се да си представите маймуните и начина им на движение. Техните акробатични маневри са забележително бързи, но грациозни – без усилие, без колебание. Маймунките се катерят по стволовете и клоните на дърветата, целеустремени и насочени. А когато достигнат целта си, те спират и се оглеждат, изследвайки новата среда, в която са се озовали, от всички страни и посоки.
Маймуната е и животното, което по природа се доближава най-много до човека. В техния вид има много разнообразие – от миниатюрни летящи маймунки, до силни и тежки орангутани.

Ключът към разбирането на „изместването на реалностите” е свързващата равнина между човека и маймуната. Ако приемем за вярна дарвиновата теория, че сме произлезли от маймуната, тогава в нейната природа можем да открием онези качества, които са в основата на нашата човешка същност, но които сме забравили или пренебрегнали и съответно изгубили с времето по пътя в 3-та плътност. Именно затова и слънчевият знак Маймуна – 11ти кин – олицетворява илюзията. Илюзията ни разделя от следващото стъпало по еволюционната стълбица, като перде, което ни пречи да го видим.

Маймуната може да бъде могъщ съюзник, който да ти покаже самата завеса, която е точно пред очите ти, но все пак някой трябва да ти я посочи, за да я осъзнаеш. Маймуната може и да ти показва завесата, но ако ти не си готов да я възприемеш със съзнанието си (и след това с очите си), тогава тя ще продължава да е пред теб винаги и маймуната ще си играе с нея, ще я развява пред теб, докато не развиеш сетивност и поглед за нея.
Завесата е метафорична материализация на илюзията. Илюзията трябва да прозреш сам и колкото по-малко я осъзнаваш, толкова по-често ще се натъкваш на нея, докато не се обградиш единствено и само от илюзия, докато не се оплетеш в завесата. Когато паднеш на земята ще бъдеш принуден да видиш самата завеса. Не би могъл да лежиш оплетен в нея и да не разбираш какво ти се случва, освен ако не ти липсва съзнание като цяло.

Седмата луна пресича центъра на годишния уейвспел (от 13 луни). С нея преминаваме от другата страна – второто полувреме, в което сменяме вратите и така ще получим противоположната перспектива за играта. Ако сведем времевите рамки на по-ниско ниво – пресичаме средната линия между 14ти и 15ти ден от тази луна (в 27та седмица) които тази година са Магнитен Орел и Лунен Воин.

Седмата луна е резонанта, т.е. тя резонира, ехти, кънти и докосва всички „струни”, с които има общ тон или полутон. Така заехтяват и те, в един ритъм. Именно затова тя е луната на ATTUNEMENT – настройване, съзвучие, привеждане в хармония.
В тази луна всички елементи от живота ни – от външния израз на характера и амбициите ни до душевността и енергийното тяло - да преведем в хармония със заобикалящия ни свят – онази част от него, с която вибрираме в съзвучие. Да настроим 7те си чакри с космическите енергии и една с друга.
И тъй като всяка наша мисъл резонира първо в нашето тяло – нейната непосредствена среда - и след това в околната среда, преминавайки през полето на хората, които ни заобикалят, на земята и достигайки космоса, нека през този месец контролираме всички мисли, като позволяваме само на положителните да се раждат и политат през света. Хармонията ще надмогне дисхармонията, защото... доброто винаги се смее последно.

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.