Публикации / Пътеводител / Дневен пътеводител

Космична Маймуна

Размер на шрифта: a a a

Луна 5, Ден 25 – Синя Космична Маймуна 

Тон 13 – Тон на Универсалното движение.

Тринадесет е лъчът на универсалното движение, фундаментът на Аз-а във фундамента на Висшата същност, слели се с ритъма на триединството. Тринадесет ви докосва с ръката на невидимите сили и радикалната промяна. То ще катализира в движение всичко, което се съпротивлява на промяната, и всичко, което е неизследвано или в застой.  

Маймуна (Чуен),

Характеристики:
невинност, спонтанност, вътрешно дете, хумор, аристичност, маймуна, измамник, разрив, прозрачност.

Чуен символизира божественото дете, детето, което е винаги в състояние на чистосърдечна мъдрост, невинност, упование, простота и блажено удивление. Какво ли е усещането да си магическо дете в истинския смисъл на думата и да живееш в тази култура и в тези времена? Малцина го знаят, защото навярно предпочитат да се обграждат със зидове и брони. Но божественото дете дава най-сигурната възможна защита: неуязвимостта на искрената и безрезервна любов. Невинността изгражда един вид имунитет, който позволява на божественото дете да е прозрачно, така че „ударите и стрелите" на света да минават през него, без да оставят белези, болка или наранени чувства. Това е пътят на възстановената невинност. Прозрачността е пътят на новото съзнание.

Аналог: Звезда (Ламат) 

Енергията на Ламат може да бъде изживяна като нежно полюляване, после като реене и спираловидно кръжене все по-нагоре, за да завърши с внезапен прилив на чувства, който ви пренася в една разширена реалност. Това усещане е описано като красив дъжд от фойерверки, като огнени капки по гоблена на Сътворението.


Водещ знак: Орел (Мен)

Мен поставя универсалния въпрос: „Каква е тайната на Граала и на кого служи той?" А отговорът е: „Земята и аз сме едно - затова служи на всички!" Подобни мистични преживявания са толкова близо до вас, колкото следващият удар на собственото ви сърце, и вие можете да се потопите в тях чрез медитация и молитва. 

 

Антипод: Дракон (Имиш) 

Имиш е енергията на формата, съдържаща се в безформието на праокеана. Той олицетворява възприемчивата вибрация, в която са се родили звук, светлина, екстаз, време, пространство и форма. Имиш е първичната спирала на Сътворението, чийто образ може да се разглежда като прамайката в свещен съюз със спиралата на Бог.

 

Окултна сила: Куче (Ок) 

Ок може да бъде разглеждан като изходна точка за изграждането на връзка с водачи, тотеми, съюзници и закрилници. Съществуват много начини за работа с тези духовни помощници като например съзидателни визуализации, шамански пътувания и медитация. По-полезно ще бъде да гледате на тях като на аспекти от вашето себе, като на част от течението на живота ви, което се стреми към единение. Помнете, че „друг" не съществува. Вашето предопределение в това велико пътешествие е да станете въплъщение на всичко, което сте. 

Извадка от книгата  Оракулът на Маите, Обратният  Път Към Звездите на  Ариел  Спилсбъри и Майкъл Брайнър, която  можете да си закупите от ПАН  България с  10 % отстъпка от коричната  цена - 29 лв. Книгата е в комплект с Цолкин  карти - 13  тона и 20 глифа. Можете да си я поръчат от магазина (с наложен платеж), ако живеете в София, можете да ми пишете и да се уговорим да се видим и да ви я дам. Мона

МНЕНИЯ

Maya каза на 10.12.2011 г. 18:52 ч.

Известни личности със Слънчев печат “Маймуна” и с Тон 13:

Джоко Росич
Кейт Мидълтън – съпругата на принц Уилям
Хуан Пабло Раба – популярен латиноамерикански актьор

pavelix каза на 11.12.2011 г. 12:21 ч.

ох, нямам думи... Възможно ли е да има по-хубав момент за церемония ....

Vaseto каза на 11.12.2011 г. 12:35 ч.

Възможно е
Самата церемония :)

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.