Публикации / Пътеводител / Години

Година на Жълто Самостоятелното Семе

Размер на шрифта: a a a

СЕМЕТО НА ДУХ 

Лична Интерпретация на деня от Мона Електрически Вятър: 

Видях Съзнанието си във визуализация. Беше като чадър над главата ми, от който излизаха нишки и се свързваха с органите, системите, сухожилията, мускулите – всичко в тялото ми. Осъзнах следното: на практика Съзнанието не е способно да движи тази машина - човешкото тяло - по достоен начин.
Всъщност Съзнанието е машина само по себе си и следователно движенията, мислите ми и всичко онова, което изглежда, че съм, е машиноподобно.
От известно време тайно търся ОНЗИ баланс, който сякаш имат единствено съвсем малки деца. Постепенно разбирам, че единственият начин да го намеря е като оставя Духът да поеме изцяло управлението на тялото ми.   


Дух е навсякъде – във и извън мен, но как да отворя очите си за него? 

Ето какво разбрах: Трябва Аз да иззема всички права над моя живот и същество, които съм делегирала на Съзнание и да ги предам на Дух, след като освободя Сърцето си от клопката на Съзнание, след като прекратя правомощията на Системата над Съзнание. 

А кой съм Аз? 
Аз = Сърце. Отговорът предполага друг въпрос:

Къде съм Аз? 
Сърце е същността на моето Човешко същество тук и сега. 
Дух е същността на моето Безкрайно същество навсякъде и завинаги.
[Органът сърце е само физическият аналог на тази същност, така както мозъкът е орган-аналог на Съзнанието. Двете не са взаимозаместими, така както звездната карта на представлява самото небе.]  

Съзнание е силно и пази ревностно завоюваната си позиция. Съзнание, по програма на Системата, която е предявила права върху него в замяна на разрешително да съществува, се е превърнало в ръководен орган. По силата на своята логика, то е създало илюзия за контрол. Тази илюзия то е вкоренило в Сърце посредством емоциите, присъщи на Сърце, посредством лъжата за комфорт и сигурност, базирана на новите емоции, фабрикувани от Съзнание – всички те производни на Мастер-емоцията – СТРАХ. Тази илюзия е силна – създавана е в продължение на целия ми човешки живот до сега, колкото и относително кратък да е той.Съзнание е само инструмент, сложна и перфектна машина, но без собствен генератор. Системата е измамила Сърце, когато то тъкмо се е пробуждало и го е убедила да се обвърже със Съзнание в свещен съюз. И така Сърце се е вплело в Съзнание и неусетно се е озовало в неговия затвор. А Съзнание е създало логическа програма, според която „вярва”, че е не просто инструмент за създаване на живот, а самият живот. Сърце се е въплътило в Съзнание и му е отдало своята сила.Днес Сърце осъзнава бавно своята грешка - било е измамено. Сега Сърце трябва да намери начин да излезе от Съзнание и отново да поеме контрола на еволюционното средство, което е това същество-човек. Сърце трябва и иска да излезе от тъмната, структурирана утроба на Съзнание и да се свърже отново с Дух. Това е единствената, крайна връзка, която може да създаде условия за истински растеж, живот, светлина и радост. 

Как Сърце може да излезе от Съзнание? 
Да познава Съзнание?
Може би. Но Сърце познава Съзнание доста добре и това не изглежда като самото решение, а само пердварително условие.
Каква е истинската сила на Съзнание? – Логика.
Каква е истинската сила на Сърце? – Любов.
Кой избирам да ръководи тази платноходка – моето временно същество? 

Истинският път за бягство от затвора не е навън през вратите му, а навътре към дълбините на съществото, което съм.Сърце трябва да си спомни за семето на Дух, което носи в себе си, в своята утроба. То е едно малко семенце, което на пръв поглед изглежда като направено от светлина. Сърце трябва да започне да се грижи за това семе, да го храни всеки ден, докато то не покълне и не порастне. Когато се разлисти и започне да цъфти, Сърце ще се влее в него. Заедно те ще стават по-силни с всеки дъх, докато един ден не станат толкова големи и силни, че със своята мощна и набъбваща светлина да счупят стените на затвора си, да го дезинтегрират и да поемат управленито на платноходката, с която пътува Живот.Съзнание тогава отново ще стане просто машина – перфектният инструмент, който Дух Сърце ще използва оптимално за целите на Живот и Еволюция. 

Днес денят е особено подходящ да си припомним СЕМЕТО на Дух, което се намира в Сърцето ни и да го полеем с любов. 

Практически стъпки:
0.АБСОЛЮТНО ПОСТОЯНСТВО и (сляпа) вяра. 
1. Духът е дихание и диханието е Дух. Пусни Дух в себе си! Дишаш ли съзнателно?
2. Дух обича ритъм и синхронност.
3.Медитация и отдаване на практиката.
4.Вкорени се в СЕГА. 

Вкоренявай се в СЕГА непрестанно.

МНЕНИЯ

gostreet каза на 14.11.2013 г. 18:43 ч.

Браво на Мона

Не можах да разбера как (като един неопитен новатор) мога да различавам Дух от Съзнание?

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.