Публикации / Пътеводител / Луни

Резонантна луна на настройването

Размер на шрифта: a a a

На 10 Януари 2012 г., започна 7-та Луна от 13-Лунният Календар на Маите. Нарича се Резонатна и нейният тотем е Маймуна. Това е централната луна в цикъла от 13 луни - Слънчевата година. Както всички луни/месеци в този календар, тя ще трае точно 28 дни и ще завърши на 6 февруари 2012 г.. 

Трите вълни от Цолкина  - другият календар, завещан ни от Маите - които обхващат този период, са Вълната на Огледалото, Вълната на Маймуната и Вълната на Семето

Те са част от Западния Замък на Пречистването. Той се намира в центъра на Цолкина. В този период пресичаме средата на Слънчевата година и на Цолкина едновременно. 

ЗАМЪЦИТЕ В ЦОЛКИНА СА ОБЩО 5:

Първи е Червеният замък на инициацията, началото, раждането, привличането. Той е на изток.
Белият замък е на рафинирането, подреждането, внедряването. Той е на север.
Синият замък е на пречистването, трансформацията, изпробването, изстрадването, силата на контраста. Той е на запад.
Жълтият е замъкът на проявлението, резултата, удоволствието от изяждането на плода. Той е на юг.
Зеленият е замъкът на прехода, преминаването, еволюцията, движението напред към следващия цикъл, сърфирането по коридорите на Времето - Зувуя, пътуването, прелитането от този Цолкин и вливането в следващия. Той е в сърцето на Съзнанието. Той е Петият Елемент - етерът. 

Западният Замък на Пречистването е времето, в което се намираме. Енергията, която той изразява носи вибрацията на синия цвят. Меланхолията и желанието за усамотение са по-силни от обикновено. Сега изстрадваме, изживяваме, разбираме чрез практика, опит и грешка новите концепции, които сме възприели в този период и опознаваме новото ниво на Играта на Съзнанието си. Разбираме доколо нашите идеи са в синхрон с външната ни реалност. В този период ще осъзнаем колко всъщност сме подготвени да поддържаме и развиваме идеите си, доколко можем да стоим зад това, в което вярваме на практика, до колко можем да го съчетаем с факторите на околната среда, на това, което наричаме "живот".  В този период ще разберем сами за себе си "колко струваме" и дали цената ни отговаря на самочувствието ни. А цената си ще можем да определим само ние самите. Какво ни струва това, което преживяваме? Колко трябва да платим и на кого за да можем да изразим истинските си чувства и мисли? Къде е връзката между парите и емоциите? Къде е връзката между сигурността и изкуството? 

Това е време на засилени вътрешни борби и интензивни емоции. От контраста, който изживяваме, можем ясно да различим нещата, които ни харесват от нещата, които не ни харесват.... 

Тъй като това е периодът, който отговаря на гръбнака на ЦОЛКИНА, сега е време за концентрация в момента и осъзнато действие с фокус и чисто най-висше намерение. В 20-те дни от Централнта Колона (9/1/12 - 28/1/12) може да ти се струва, че реалността ти се центрира и балансира от външна сила. Сега е време за активно съдействие на висшите духове, които работят за теб и не просто те закрилят, а се фокусират от твое име върху твоето щастие и благополучие. Сега е времето, в което ще ни е от полза да наблюдаваме и да избираме мислите си колкото е възможно по-осъзнато. Същевременно няма нужда да бързаме за никъде. Дори напротив, да си дадем време, в което да разберем какво ни мъчи като наблюдаваме и разучаваме това, което ни мъчи колкото е възможно по-безпристрастно. Колкото по-добре познаваме вирусите в собственото ни подсъзнание, толкова по-лесно ще можем да определим какво искаме всъщност. Възможно е при това сега да искаме повече от обикновено, именно защото това създава повече Контраст. 

Във Вълната на Огледалото виждаме себе си в Реалността - виждаме какъв Човек си създадохме от началото на Цолкина до сега. Сега живеем в Огледалния Свят, където всичко наоколо ни показва какви са принципите, по които се изгражда света. Виждаме движението си през пространството, наблюдаваме Човека, който сме. Неговото тяло, начина му на изразяване… твоя глас и вибрацията на думите, които използваш. Това, което чуваш и виждаш винаги е буквално отражение на нещо, което се намира в твоето собствено подсъзнание. Всичко пред очите и останалите ти 5 сетива е пъзела на твоето собствено въображение. Картината на живота ти се отразява в Огледалото на Реалността. На 18 Януари ще приключи тази Вълна, от която ще излезем със силата на Любовта - най-висшият от всички принципи на Човешкото съществуване, чиято енергия носи архетипът на Космическото Куче - то ще ни изведе от Огледалото и ще ни отведе при Маймуната

И така, след Огледалото в 10-тия ден от Седмата Луна, на 19 Януари 2012 г., ще се качим на Вълната на Маймуната.

Това е най-западната енергия. Тази Вълна е Западната Вълна на Западния Замък на пречистването и Контраста. Маймунката е архетипът на играта, движението, хаоса, илюзията, невинността, детството, чистотата на мисълта, високата вибрация на смеха и забавлението, присмехулничеството... Маймунката ще те накара да се подхлъзнеш много лесно, ако се взимаш твърде насериозно. Тя винаги печели. Тя се измъква от всякъде, защото си играе с живота и винаги получава това, което иска. Маймунката е невидима, много бърза и много хитроумна. Тя не страда никога, весела и забавна е. Тя е актриса, тя е дете.

Понякога може да ти изглежда жестока, но това е заради твоята фаталистична перспектива. Страданието е просто Контраст, а Контрастът има за цел да ти покаже Илюзията и твоята лична връзка с Нея. Той ти помага да намериш правилния път, който не съществува, докато не се изгубиш по "неправилния".

На 31 Януари Космическата Нощ ще ни изведе от тази Вълна с нейните безброй възможности и могъща интуиция. В утробата на Космическата Нощ ще посеем Семето на новото Съзнание, което ще градим в следващия Цолкин. 

На 1 Февруари ще започне Вълната на Семето.

Семето усеща грижата на Майката-Земя и се доверява напълно на Силата на Живота. То знае, че всичко, което му е нужно, за да оцелее му се дава. То обича уюта, комфорта, сигурността, спокойствието. Семето съдържа в себе си едновременно резултата от предишния и потенциала за следващия цикъл. Семето е Идеята - израза на творческата енергия на ниво 'мисъл'. То изразява най-чистата форма на проявление на мисълта, то се ражда от Любов

МНЕНИЯ

Maya каза на 11.01.2012 г. 18:53 ч.

Известни личности със Слънчев печат “Нощ” и с Тон 6:

Джон Бон Джоуви
Тошо Тошев – издател на вестник “Преса”
комикът Николай Николаев (Бате Николай)
Мариана Векилска – водеща на дневните новини по БиТиВи
Роксана Диас – популярна латиноамериканска актриса

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.