Публикации / КОСМОЛОГИЯ / В равновесие с ....

Какво значи овладяване на сексуалната енергия?

Размер на шрифта: a a a

Когато едно дете идва на този свят, неговият дух изплаква, защото му е трудно да се побере в това малко тяло. И то плаче, по-късно маха с ръце, а като проходи, тича, за да може този дух, който запазва вечно силата си, да нагласи това малко тяло така, че да му служи. Връзката между детето и майката е пъпната връв. Там е мястото, където са събрани най-важните центрове, захранващи енергийно целия организъм и ръководещи различните органи и мозъчната дейност. Това са всички извори на живота, извори на захранването на вътрешните органи и най-вече на жлезите с вътрешна секреция.

Мястото около пъпа се явява център, подобно на Слънцето в Слънчевата система, и затова се нарича "слънчев възел" или "слънчев сплит". Тук се намират всички важни енергийни източници. Тук е центърът на живота — точката на продължаване на живота или на внезапната смърт при удар. Ако тези центрове бъдат блокирани (което тъмните сили непрекъснато се стремят да направят), човек може да умре внезапно. Тук е мястото, което ако е в изправност, човек получава усещането, че му е добре.

Когато жлезите с вътрешна секреция — хормоналната система, работят правилно, човек се развива и работи нормално.

Представете си противопоставянето на доброто на злото, на любовта и омразата, на положителната енергия с топлината в нея на отрицателната енергия с породения там студ.

Когато детето има нужда от майчина любов, топлина и ласка, но вместо да я получи изпитва страх и стрес, точно в този възел става един спазъм — блокиране. Все едно ако Слънцето внезапно спре своя животворен ход, цялата Слънчева система ще се разпадне. При продължителен недостиг на любов и топлина на мястото около пъпа става негативно натрупване, което води до разстройване на системите и органите. Първият признак, издаващ това, е хормоналното разстройство на половата система, необходима за жизнената сила на човека и физическата му издръжливост. Голяма част от болестите на психиката се дължат на хормоналното неравновесие, причинено в ранна възраст от стреса. Той засяга най-напред половата система. Ако едно дете е било подложено на стрес, то трудно се развива в пубертета. А ако този стрес продължи да се задълбочава, здравето се разстройва изцяло. Освен нарушенията на жлезите с вътрешна секреция се засягат също и органите, разположени в обсега на слънчевия сплит около пъпа: черен дроб, далак, жлъчка, стомах. При студено време всички болести се изострят, тъй като се увеличава леденият блок, който изстудява корема.

Целта е организмът сам да изхвърли тази "енергийна запушалка", която пречи за правилното функциониране на органите му. Затоплянето може да стане по различни начини.

Първият начин е чрез пълноценна любов (евентуално и сексуална връзка), която да повиши топлината и засили кръвообращението.

Вторият, много по-друг и бих казала противоположен начин е пристъпване към преяждане и препиване за отклоняване вниманието от студа, а това е най-голямата грешка.

Третата възможност е съвсем естествена. Тя е физически труд на открито. При физическо натоварване организмът е в състояние да изхвърли енергийните отрови и да се затопли.

Следващият начин е също много полезен — отдаване на умствена и тварческа дейност.

При всички случаи човек се стреми да се избави от енергийните отрови в организма си. Бедата е там, че не се вслушваме много в съвета на собственото си тяло, а търсим други средства, които още повече тровят организма ни: лекарства във вид на хапчета, капки, прахове и други химически продукти.

Често се задава въпросът: "Какво значи овладяване на сексуалната енергия?"

Сексуалното овладяване е необходимо тогава, когато човек е здрав и има желание да използва тази енергия за физическа и умствена дейност. Когато още не е здрав, се налага периодично да практикува секс, за да изхвърля натрупаната отрицателна енергия. В момент на лекуване не е полезно сексуално въздържане, тъй като се касае за едно енергийно повишаване и по-интензивно кръвообращение, с цел отровите от организма да се изтласкат по-бързо.

Не бива да се подхожда абсолютно педантично към способите за трансформиране на сексуалната енергия в умствена, т.е. към насочването й към главата. Когато усетите студенина и се нуждаете от повишаване на топлината си, тогава не бихте могли да овладеете сексуалната енергия, защото именно тогава вие ще имате нужда от захранване с гориво (енергия). Издигането на сексуалната енергия към главата може да направите, само ако се чувствате енергийно достатъчно загрети в областта на слънчевия сплит.

Когато една печка гори, тя затопля цялата стая (къща). Когато коминът е запушен, трябва в него да се пусне материал, даващ силен пламък, за да изгорят саждите, които са го запушили. Едва когато печката и коминът са в изправност, горивото може да се изключи и печката да грее със своята акумулирана топлина бавно и вече без да гори.

В случая енергията на човешкото тяло може да бъде спестена и с по-малко разход на гориво да бъдат затоплени всички клетки в него. Щом човек почувства студенина, е полезно да си прочисти комините — чакрите и енергийните канали.

Всеки човек, когато попадне в стресова ситуация, търси начин да се избави от стреса, който го обвива като лед и замразява неговата жизненост. Тогава той търси начин да акумулира топлина.

Разумният човек се отдава на физически труд, боравене със земя, движение сред природата, творчески труд и любов. Неразумният търси пиене, ядене, конфликти и побоища. И в двата случая се търси топлина, която да счупи леда, но единият използва любовта, а другият — насилието. Ледът обаче не може да бъде счупен, той може само да бъде разтопен с огнената енергия на любовта.

МНЕНИЯ

sonyaboneva каза на 03.02.2012 г. 12:32 ч.

Благодаря, Ваня! Прекрасен материал!!!

zougla каза на 12.06.2012 г. 22:57 ч.

Любовта озарява съзнанието на различните същества според степента на тяхното развитие.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.