Публикации / Law of Time

Цикли на слънчевия междупланетен пръстен

Размер на шрифта: a a a

Слънчевата активност е комплекс от процеси и явления, свързани с образуването и разпада на силните магнитни полета в атмосферата на Слънцето. Най- изучаваният вид слънчева активност е изменението на броя на слънчевите петна. Слънчевите петна са части от повърхността на Слънцето с температура, по-ниска от тази на околните области. Това се дължи на силната магнитна активност, която затруднява конвекцията. Температурата на слънчевите петна е около 4000–4500 K и, въпреки че са много ярки, на фона на съседните области с температура около 5700 K те приличат на тъмни петна. Количеството слънчеви петна и свързаното с тях число на Волф са един от главните показатели на слънчевата магнитна активност.

Първите наблюдения на слънчевите петна датират от 800 год. пр. Хр. в Китай. Едва през 1610 година астрономите започват да наблюдават Слънцето с телескоп. Природата на слънчевите петна и тяхното поведение са обекти както на първоначалните изследвания, така и сега с  използването на широк спектър от данни, получени от световните обсерватории, станции и от метеорологичните спътници, разполагащи със съвременни модели за наблюдения на текущата активност на Слънцето. 

Началната дата на всеки Цикъл статистически се изчислява като се използва 13-месечен период на отчитане на количеството слънчеви петна. Слънчевата активност нараства и намалява в приблизително 11-годишен цикъл. Стартовият месец на слънчевия цикъл е същият като месеца на слънчевия минимум. Има и други критерии, които се използват и водят до индивидуални мнения.

За повече информация по темата:

Слънчева активност 

Слънчевата активност през 2006-2007 г. – затишие пред буря

The Sunspot Cycle

First Light for the Solar Dynamics Observatory

The Law of Time 

В съвремените научни среди е известна качествено нова форма на организираност, възникваща при взаимодействието на природата и обществото, наречена Ноосфера. Ноосферата е състояние на развитие на целенасочената биосфера. Това е определението за всички сборни идеални системи, изработени от човечеството, в неговото историческо развитие. По такъв начин говорим за биосферата, преобразувана от хората, запознати и практически усвоили законите за нейния строеж и еволюция.

What is the Noosphere? 

Ноосферата се формира от научната мисъл на човечеството.  Ноосферата е сума  от колективните постижения на човечеството в духовната област на мислите и изкуството,  художествените образи, идеали, стремежи. Древните индийци приемат за Ноосфера небесната хроника Акаша, включваща в себе си историческия запис на събитията на планетата, отразяваща чувствата и постиженията на изкуството.

Понятието «ноосфера» е било предложено от професора по математика в Сорбоната Едуард Леруа (1870—1954), който определил ноосферата като «мислеща» обвивка, формираща човешкото съзнание. До тази идея Е. Леруа достигнал заедно с Пиер Тейяр де Шарден  — известен геолог и палеонтолог-еволюционист и католически философ . При това Леруа и Шарден се обосновават с лекциите по геохимиия на Владимир Иванович Вернадски (1863—1945) , който в 1922/1923 година е чел в Сорбоната.

Таблицата на ЦИКЛИТЕ НА СЛЪНЧЕВИЯ МЕЖДУПЛАНЕТЕН ПРЪСТЕН НА НООСФЕРАТА

е съобразена с Григорианския календар и с Календара на Новото Време, състоящ се от 13 Луни, всяка по 28 дни( например за 2011/2012 година на Белия Ритмичен Вълшебник, 15 –тия ден на Трета Електрическа Луна е на григорианската  дата 4 октомври 2011 година=3.15 или 27 март 2012 година е 21 Ден на Девета Слънчева Луна= 9.27 ).

Забележете:
28 Дни х13 Луни = 364 дни;
23 ( брой на колоните в таблицата или 23 ден от всяка Луна е ключът към Навигацията според телепатичния експеримент „Ринри”и 260- те Постулата на Динамиката на Времето. )
64 Хексаграми : 4 = 16 - брой на хоризонталните редове от таблицата или 16 години от Закона за Куба, които съответстват фрактално на 16 Вълнов Модул на Воина от Генезиса на Дриймспел).

Ноосферна Пауза:
Според Науката за Времето и Завършващия Великия Цикъл, д-р Хосе Аргуелес ( 1939-2011) една година съдържа 4 последователности от 91 дни: 91 x 4 = 364 дни = 13 Луни (+1 Ден Извън Времето = 365 дни). Така се оформят 4 периода от 13 седмици по 7 дни/ 7 х 13= 91 дни за всеки период. 91 дни са 9 Пробега по 10 дни – Галактическо- Кармични вдишвания от Плутон- Ахау – Сила на Вселенския Огън до Меркурий- Мулук – Сила на Изчистването+ 1 Ден( Ноосферна Пауза). През Първата и Втората четвърти на годината се извършват по 9 Галактическо- Кармични  Пробега /ГК- и ГК +/, а през Третата и Четвъртата четвърти от годината – по 9 Слънчево – Пророчески Пробега/ СП- и СП+/Това е една четвърт от годината или Вълнов Модул от 13 седмици. Четирите четвърти на годината представляват 4- те атрибута на Божественото саморазкритие: Знание, Светлина, Битие или Присъствие.
В 2011/2012 - Година на Белия Ритмичен Вълшебник се разкрива Осмия Пазител на Руните на Светлината, или Руните на Универсалната Религия” Благоговейни Шест Тюркоазени Ветрове”. Известно е, че с времето се измерва живота на човечеството, което дълго време пребивава в изкуствената времева честота 12:60. Това със сигурност се е отразило на човешкия генетичен апарат.В Матрицата Цолкин, явяваща се матрица на Времето е заложена естествената времева честота 13:20. В Книгата на Промените „ И Дзин” са описани 64- те кодона на ДНК, известни като 64- те Хексаграми, които съставляват матрицата на биологическия живот. Благодарение на откровенията в „ 20- те Скрижала на Закона за Времето”  се даде възможност да се помогне на човешката ДНК, която да заработи в естествената си честота 13:20. 16- те години от Куба на Закона са  4 х 16 = 64 периода, които оформят един съвършен 13- степенен Вълнов Модул за работа с всички кодони на ДНК.Част от практическите  схеми на Синхронния Ред в ежедневната резонансна хармонизация включват построяването на Междупланетарния Пръстен на Ноосферата, свързан с 4- те четвърти на Годината, Божествените атрибути- Знание, Светлина, Битие или Присъствие, съчетани с планетите от Слънчевата Система и качествата на съответните Слънчеви Печати. Пулсацията на Пробега не зависи от Кина на Деня. Например 14 Ден на 7 Резонантна Луна от 2010/2011 година на Червената Обертонова Луна е кин 30- 4.Ок, а 14 Ден на 7 Резонантна Луна в Годината на Белия Ритмичен Вълшебник- 2011/2012 е Кин 135- 5.Мен. 

ВСИЧКО е ХАРМОНИЧНО!

ЗНАНИЕ: Първа Четвърт на Годината 9 ГК -  Ноосферна.пауза

СВЕТЛИНА: Втора Четвърт на Годината 9 ГК+ Ноосферна.пауза

БИТИЕ:  Трета Четвърт на Годината 9 СП - Ноосферна.пауза

ПРИСЪСТВИЕ: Четвърта Четвърт на Годината 9 СП+ Ноосферна.пауза

ИЗТЕГЛИ ФАЙЛ С ЦИКЛИ НА СЛЪНЧЕВИЯ МЕЖДУПЛАНЕТЕН ПРЪСТЕН НА НООСФЕРАТА И 13 – ЛУННИЯ КАЛЕНДАР НА НОВОТО ВРЕМЕ

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.