Публикации / КОСМОЛОГИЯ / Прехода

Честотата на Шуман

Размер на шрифта: a a a

От 1986 г. насам учените наблюдават повишаване вибрационните честоти на околния ни свят, достигащи пика си през 2012 г. Предполага се, че към този момент, честотата ще се повиши от 7 Хц до 40. За да оцелее в новите условия и да е адекватен, според учените, човекът трябва да научи мозъка си да работи на тези по-високи честоти.

Днес повечето деца се раждат с висока честота на епифизната жлеза – това са деца на новата цивилизация. Те осъзнато действат във фините светове, които за обикновения човек просто не са достъпни. Макар, от гледна точка на медицината, такава висока честота на мозъка е признак за шизофрения.

От 80-те години насам раждането на деца-индиго на Земята се увеличава и днес родените практически са на 100 % индиго. При това различни източници твърдят, че повечето се раждат с малка церебрална дисфункция. При тях практически няма алфа-ритъм – нискочестотния ритъм на мозъка, и от раждането си са на по-високи честоти.

Съществува понятието „честота на Шуман” – това е електромагнитната честота на Земята. Една от основните честоти е равна на 7,8 Хц, и което е интересно, тя съвпада точно с честотата на алфа-ритъма на човешкия мозък (човекът и природата са единни).

Алфа ритъмът (от 8-13 Хц) се получава за кратко, ако лежите със затворени очи в отпуснато състояние (полудрямка).

Това изследване е заинтересувало НАСА и е разработен прибор, излъчващ честотите 7,8 Хц за хармонизиране и успокояване на мозъка. Приборът се използва на първо място в космонавтиката, за тези от тях, които са били дълго време далеч от Земята. Следствие на това, че мозъкът на космонавта не чувства резонансната честота на Земята, при него се появява глаболие, разсеяност, главозамайване и др. симптоми на т.нар. космическа болест.

Работата е там, че честотата на Шуман нараства и днес вече е стигнала до 14-15 Хц, които съответстват на бета-ритъмът на мозъка, на съзнателната дейност. Това е причината повечето хора да се оплакват от главозамайване – мозъкът е принуден да работи на постоянно увеличаващи се честоти. При постоянно увеличение на честотите мозъкът ще стигне до 30 Хц и повече, до малко изученият гама-ритъм, който отговаря за вдъхновението и творчеството. Честотата на вибрациите на мозъка при 50 Хц дзен-будистите наричат просветление.

За неподготвения човешки мозък, да се постигнат и още повече задържат тези високи честоти е невъзможно. Ако в обичайният свят настройката е към алфа и бета ритмите е нормално, то гама ритъмът е възприемане вече на фини светове.

Като повишава честотата си, Земята кара мозъците ни да излязат от състоянието на сън и да работят по-осъзнато. Когато е в състояние на осъзнат сън, мозъкът ни работи на вибрациите на по-високите честоти. Ако човек може да контролира съня си, то няма да се страхува от „края на света”, с който плаши жълтата преса.

И още нещо – увеличените честоти на пулсация при Земята, водят до ускоряване на процесите вътре в нея, което може да предизвика глобални катаклизми в природата.

Не ни остава друго, освен да развиваме структурата на тялото и съзнанието си, тъй като структурния човек придобива способността да се ориентира във всеки свят и да приема всяка енергия (ето ви го и прехода на друго ниво). Най-добрият вариант е да не се поддавате на паника, а да използвате новото време за собствената си еволюция.

Всеки от нас ще изпитва прехода по своему. Всеки от нас живее в малкия си свят - това, което виждаме ние, не винаги виждат и другите.

Галерията от снимки е на Алекс Грей 

Галерия към статията

 
Снимки (13)
 

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.