Публикации / Единици на времето

Zero Zero Hunab Ku !!!

Размер на шрифта: a a a

0.0.Хунаб Ку (29 февруари 2012 г.)
0.0.Хунаб Ку
 винаги попада в деня между Синята Маймуна и Жълтия Човек. Високосните Дни, които познаваме, се свързват с името на Папа Григорий XIII, който представя публично Григорианския Календар за първи път през февруари 1582 г. и на 1 март с.г. издава декрет за въвеждането му. Папата нарежда да бъдат пропуснати 10 дни, а 1700,1800, 1900 и 2100 г. да не бъдат смятани за високосни. Така 1600 и 2000 са високосни години, но 1700, 1800 и 1900 г. не са били високосни! 0.0 Хунаб Ку е прекрасен ден за настройване към изчистване на безвремието и преминаване отвъд представата за линейното време. 

Според Галактическият Научен Институт, всеки, който е роден преди обяд местно време на 0.0. Hunab Ку ще бъде с Галактически Подпис, отговарящ за 22–я ден от Галактическата Луна  (28 Февруари) и всеки, роден следобед на 0,0 Hunab Ку ще бъде с Галактически Подпис от 23 ден на Галактическата Луна (1 март).

13 - Лунния Календар /по 28 - дни за всяка Луна е съвършено хармоничен- той отразява и се синхронизира със Синхрония Ред. Това е истинската действителност на четвъртото измерение и със съвършените си хроматици и хармоници установява времеви цикли, които са в абсолютна хармония с високото измерение на реалността. Поради тази причина, в рамките на собствената си система, 13-Лунния календар/ по 28 дни всяка Луна, не признава 29-ия ден на февруари, който го прави деструктивен  и няма място в синхронизацията на този календар с високо размерните цикли. "Въпреки това календара предвижда за този ден, 29 февруари във всяка високосна година 0.0.Хунаб Ку. Този ден се появява на всеки четири години именно между 22 и 23 ден от 8 Галактическа Луна, и може да се разглежда като допълнителен ден от времето, който не е ден от седмицата, Луната или галактическия оборот  (Dreamspell броенето), оттам и 0.0. Hunab Ку. Това е особено духовeн ден, тъй като Hunab Ку се отнася както до центъра на Галактиката, така и до Върховния Създател, един ственият Дарител на Движението и Мярката ....

За маите думата ГЕ (ge) означава началото, източникът от който е започнал целия живот. Ге символизира яйцето и в буквален превод значи "нула". В бройната система на маите нулата е базисна единица. Освен това спираловидната форма на ге изобразява източника на нашето съществуване - Млечния път. Ге лесно може да бъде съотнесена със символа Хунаб Ку (Hunab Ku), представящ галактическия център или сърцето на галактическото съзнание. Хунаб Ку би могъл да се преведе като "Дарителят на Движението и Порядъка" и е идеен еквивалент на Бог, Великия Дух или Абсолютното същество. 

Хунаб Ку

Маите са разбирали, че източникът на всичко съществуващо е един. От този източник произтича всичко и пак при него се завръща. Приемали са, че има неизброимо количество галактики и въртящи се из космоса звездни купове. Действително мащабна галактическа перспектива за проекция на човешкия вид. 

Маите били наясно, че в пределите на нашата галактика съществуват много звездни системи. Те разпознавали слънцето като централен източник на енергия и живот в слънчевата система. А животът на планетарните същества според тях се обуславял от земните условия. Смятали, че всяко отделно същество е свързано с източника, а чрез него със следващо по-високо измерение, съответно следващ по-голям кръг от взаимовръзки. Тази идея може да бъде осмислена чрез маянското понятие за Кушан Суум (Kuxan Suum), буквално "Пътят към небето, водещ до пъпната връв на вселената". Пъпната връв е резонантната честота, която свързва отделния индивид през центъра на земята и през сърцето на слънцето с галактическата сърцевина, и ако въобще можем да си го представим, със Сърцето на всички същества. Кушан Суум формира галактико-соларно-планетарния кръг от спомени и посредничи между всички вибрационни честоти на съзнанието и еволюционните програми, прeдавани от Хунаб Ку.

Хунаб Ку е Сърцето на всички същества и всеки от нас е свързан с него чрез собственото си сърце. На практика е невъзможно тази връзка да бъде прекъсната. Чрез резонантния кръг центърът на галактиката препраща всички еволюционни програми и споменни модели до всяка отделна звездна система. На свой ред слънцето пренасочва тези програми-вибрации към различните планетарни тела в рамките на слънчевата система. Според маите движението става едновременно и непрекъснато и в двете посоки. Това е т. нар. принцип на Сувуя или Суйва (Zuvuya). Сувуя представя кръга на вселенската памет, който произтича от Източника на безкрайността и съответно при него завършва, като по този начин Всичко съществуващо се свързва със самото Себе си.

И така, според галактическите разбирания на маите има един единен източник за цялата енергия, протичаща във вселената, и той е божественото съзнание. Този единен енергиен център Ге изразява себе си посредством безкрайно множество възможни форми във всички измерения. На всяка съществуваща форма съответства определена вибрационна честота. В действителност цялата материя не е нищо друго, освен взаимосвързани вълни от енергия. 

За разлика от нашата култура, която е обсебена от материята, т.е. науката за веществената природа на нещата и материализма, маите базират своята върху разбирането за една реалност, изградена от честоти, вибрации и хармонии. Докато навлизаме в основните понятия на маянското отброяване на времето, ще бъде полезно да помним, че при тях става дума за честоти и хармоничен резонанс. Числата в маянската математика нямат конкретна количествена стойност, както би бихме очаквали. Всички цифри, включително нулата, представят различни честоти и тонове.

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.