Публикации / КОСМОЛОГИЯ / Минерали и кристали

Минерали и Кристали – Въздействие

Размер на шрифта: a a a

Литотерапията  - минирало лечение се основава на това, че се използват чисти природни вещества. Литотерапията (от гр. lithos - камък и therapia - лечение) е позната още през 372 г. преди новата ера.

Вибрациите на камъка са почти идентични с тези на човека и заради това могат да стимулират оптимално неговите енергийни потоци. В основата на литотерапията стоят способностите на различните минерали и метали да въздействат върху организма, а оттам върху неговите клетки и тъкани.

При литотерапията се взима предвид химическият състав на камъните, кристалната им решетка, както и допълнителните натрупвания по тях. Това е терапията на миналото и бъдещето.

Химичните елементи в човешкият организъм съответстват на тези в химичният състав на даден камък или група такива. Например така необходимия калий за сърцето е 0.20%, такъв елемент има в много минерали един от които е амазонит. Водородът е на второ място като химичен елемент в организмът ни – 23.00%, същият елемент се съдържа в зелен апофилит, еритрин и др.

В случай че, има спад на даден химичен елемент вече имаме на лице определено заболяване. Разбира се ортодоксалната медицина / съвременната / има изключително голям спектър от медикаменти за да се компенсира липсата на даден елемент, но както в хомеопатията  това е временно , докато в минерали и кристали, въпросните химични елементи постоянно се регенерират.

И все пак към минералите трябва да се подхожда внимателно като например с елемента хром 0.000003 % в организмът. Потребността от елемента за денонощие е 25 микрограма за жени и 35 микрограма за мъже, Но тъй като регулира глюкозния метаболизъм, диабетиците трябва да се посъветват с лекар, преди да започнат да го употребяват.

В по-големи количества хромът става токсичен и може да причини тежки отравяния, включително и хронична бъбречна недостатъчност, увреждания на черния дроб.

Хром присъства в рубинът, при нисък хемоглобин , минералът е полезен, но в случай, че има наличие на високо артериално налягане при всички положение ще го завиши. И все пак, нещата чрез литотерапия са поправими при строго спазване на насоките, часът, посоката по време на сеанса и т.н. Най важни са изчисленията на даденият субект, след което „запознаването” с дадените камъни. Те ще работят за нас само ако има синхрон между едната решетка – човека и другата – минералът.

Но за това е необходимо да настроим вибрациите на камъните с нашите вибрации, да се получи баланс по между ни.

Следва…………..

© 2011, Красимир Куртев – Алеф автор, All rights reserved!

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.