Публикации / КОСМОЛОГИЯ / Минерали и кристали

Минерали и Кристали вместо химия

Размер на шрифта: a a a

Спазване на диета не означава лишаване от храна, а правилната ѝ консумация. В нея е важно количеството, качеството и съотношението на приеманите храни. Има различни диети при различните болести - диабет, сърдечни болести, наднормено тегло и др. 

Тоест да спазваш диета е в следните основни раздела:

1. Разделно хранене, в случай, че искаме да понижим теглото си.
2. Правилно съотношение за прием на храни.
3. Лишаване от определен вид храни поради настъпила болест. 

Свободнорадикалното окисляване протича от хилядолетия в организмите на хората и животните и в процеса на еволюцията се е формирала и защитна система – антиоксидантната, способна да неутрализира излишъка от свободни радикали. Само в случайте, когато антиоксидантната система не е в състояние да се справи сама, свободните радикали нанасят непоправима вреда на организма. 

Тази ситуация е все по-често срещана и голямо значение имат антиоксидантите, постъпващи в организма отвън – в състава на хранителните продукти или витамините.

Природата ни е дала много и различни антиоксиданти, всеки от които се бори с определена група свободни радикали – едни от тях унищожават липидните радикали, други кислородните и т.н. 

Приемът на химични съставки по изкуствен път са бич и предизвикват активизиране на свободните радикали, което означава срив в организмът. 

Минералите и кристалите засилват антиоксидантите.

Антиоксидантната система представлява тристепенен защитен комплекс, в който всеки антиоксидант изпълнява своята функция. Витамините А, С и Е лишават от активност  свободните радикали. Ензимите – белтъци-ферменти – прекъсват верижните реакции, започнати от свободните радикали. Коензимите, в чиито състав влизат медта, селена, цинка и други микроелементи, възстановяват увредените молекули. 

Най-ефективно антиоксидантите работят на групи, кате взаимно се допълват и заместват. Например, витамин Е най-добре работи заедно със селен, а ако в организма се наблюдава недостиг на някой от тези елементи, то в антиоксидантната система те се заместват един друг. 

Лично аз имам 100% успеваемост при наличието на наднормено тегло, преодоляно чрез минерали и кристали. 

Основният минерал в моите схеми и рецепти е минералът Хаолит групиран с други минерали и структурирани води. 

Минералите нямат обратен ефект, противопоказания и странични явления. 

Съвсем спокойно можете да свалите излишни килограми, когато решетките на човекът и минералите се уеднаквят.

МНЕНИЯ

bubka61 каза на 09.03.2012 г. 19:10 ч.

как да разберем кой минерал отговаря за организма

Alef каза на 12.03.2012 г. 20:31 ч.

Организмът е съвкупност от органи и т.н. Няма един минерал за целият организъм :) Всичко е строго индивидуално. В публикацията съм описал основния минерал за премахване на мазнини и наднормено тегло.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.