Публикации / Пътеводител / Вълнови модул

Вълнови модул на Синята Буря

Размер на шрифта: a a a


blue storm

Вълнови модул на Синята Буря
Луна 11, ден 6 –18
(07/05/08 – 19/05/08)

Бял Северен Замък на Рафинирането
GAP: 7 Змия и 10 Звезда

СПЕКТРАЛНА ЛУНА 11: Да си припомним енергията на тази луна на освобождението. Всички стари форми се разтварят като във вода и потичат надолу към земята, която ще ги трансформира в креативна енергия. Новите форми са гъвкави, с постоянно променлива структура, преливаща от една хармония в друга. Не застопорявайте новите форми като се привързвате към тях, идентифицирате се с тях или ги определяте като крайни. Движението на енергията без затлачване в никоя част от пътя - плавното, ритмично и постоянно движение на енергията е новата форма. За да не се идентифицирате с нея, наблюдавайте я от страни безпристрастно и спокойно. Поправяйте отклоненията с любов и търпение. 

Бурята е един от най-чистите изрази на енергия в природата. Влиянието на бурята достига всички, изисквайки уважение и смиреност. При все това, корените на бурята са скромни... малки капки вода: дъждът от морето се събира и се свързва със силата на вятъра, за да се превърне в нещо могъщо и трансформиращо. Това е урок за всички нас, които искаме да овладеем енергията на бурята. Потърси центъра на бурята! Бъди спокоен, докато всичко наоколо се променя! Бъди неподвижен, докато всичко наоколо се трансформира! Колкото по-силна е енергията на бурята, толкова по-важно е да останеш центриран. Когато оставаш центриран, без привидно действие, ще бъдеш способен да катализираш големи промени. И също както бурята се връща в морето, бъде само-генериращ! Бъди отговорен за своята енергия и големи неща са възможни с бурята. Ако изгубиш центъра си, може да се намериш изцеден!
УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз само-генерирам свобода на енергия/енергия на свобода!”

I МАГНИТНА БУРЯ 
плазма Лими – пречиства/консумира дуалистични мисли, пречиства менталните електрони
чакра: слънчев сплит
Магнитният тон на Целта: бъди едно с Извора; ако целта ти е в унисон със Земята и Вселената, всички ресурси и енергия, които са ти необходими за постигане на тази цел ще бъдат привлечени от теб като магнит.
Когато определиш целта, остани центриран в „окото на урагана”. Спокоен и балансиран от всички страни. Днес можеш да си направиш медитация чрез въртене – (ref.: sufi whirling; whirling meditation; osho whirling meditation)
Докато се въртиш физически или умствено, представи си преминаващ през центъра на съществото ти стълб от светлина, по който тече енергия. От кристалното ядро на Земята нагоре тече отрицателна енергия, от центъра на Слънцето надолу тече положителна енергия. Те се срещат в областта на сакралната чакра (тантиен), където е леговището на Кундалини. Остави тази енергия да тече свободно през теб, ако е възможно постоянно. Но не забравяй да дишаш – основно условие за поддържане на баланс и отворени енергийни канали.

II ЛУННО СЛЪНЦЕ 
плазма Силио – освобождава/изстрелва –
чакра: сърце
Лунен тон на Предизвикателството: разделение на крайности, за да се създаде вътрешна енергия, от която да се роди устремът, тласъкът, импулсът за самогенерирането на нова форма.
Слънцето носи просветление, огън. То е израз на безкрайния вселенски огън, който трябва да намерим вътре в себе си и да го използваме като факла да освети пътя ни. Вътрешният пламък е постоянно гориво за надежда, вдъхновение, яснота. В този момент на лунно напрежение, на прилив и отлив едновременно, на разцепление и крайност, разбери каква е причината за всяко напрежение и най-вече каква е целта на неговата поява. Намери вдъхновение в усилието, разбирайки, че то е форма на каляване и учение.Това е началото и края в едно, смъртта на старата форма е своеобразно раждане на нова форма. Когато семето покълва, това е смърт на семето и раждане на кълн. Но те са едно цяло в различни форми. Процесът е самата същност на всичко съществуващо, а не неговата форма, която е временна, непостоянна – за нея няма смисъл да се прикрепва съзнанието, защото ще бъде принудено да се трансформира заедно със самата форма.  

III ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ДРАКОН 
Плазма Дали – прицелва се 
чакра: теменна
Нов Harmonic Run.
Електрическият тон на Служенето създава канал за протичане на електричество. Сега енергията, извлечена от Извора и самогенерирала се от напрежението между крайностите може да потече свободно по своите 3 опорни точки и да започне да създава. Динамичната енергия е креативният поток, който задвижва процеса.
От пепелта се ражда нов пламък – малък Дракон , който носи в себе си заряда на земната енергия и всички природни сили. Неговият първичен дъх е магически – той създава. Днес благодарете на всички земни сили за това, че сте част от тях. Бъдете едно с Началото, върнете се към началото на своя път, дишайте в ритъм със своята майка Земя. Новородената енергия сега е малко пламтящо семенце надежда, от което може да израсте боабаб от постижения.

IV САМОСТОЯТЕЛЕН ВЯТЪР 
Плазма Сели – тече/лее се
чакра: коренна
След активацията на теменната чакра и свързването с космоса и Бог, днес се активира коренната чакра, т.е. заземяване и връзка с кристалното ядро на Земята.Самостоятелният тон на Формата оформя пълноценно творение, самодостатъчно и способно да съществува без „помощни колела”. Тази форма е дефинирана структура, която отразява природните принципи на строеж и конструкция. Определи своята реалност, за да си способен да комуникираш. 
Вятърът ще те понесе толкова високо, колкото широко разпериш крилете си.Той носи посланието на Духа. Движението му през формите създава звук, музика, която съдържа информация, каквато има в музиката. Вслушай се в звуците, те говорят. Вслушай се в думите на хората – те казват нещо различно от буквалния им смисъл. Отвори съзнанието си за онова, което Дух има да ти каже. Избирай думите си внимателно, усещай огромния им заряд и влияние върху енергиите наоколо, формиращи хората и реалностите.

V ПОЛУТОНОВА НОЩ 
Плазма Гамма – умиротворява, успокоява
чакра: трето око
Полутоновият тон е тонът на Сиянието. След като формата е била създадена, пълноценна и самостоятелна, от сърцето на нейната същност се излъчва сияние, което е нейната живителна сила, самият живот на творението. Но това сияние захранва първо и основно своето собствено същество, което го генерира постоянно чрез любов и респект към себе си. Едва след това сиянието се излъчва и навън, към останалите същества и външния свят. Колкото по-силно се самогенерира това сияние, колкото по-цялостен, пълноценен, завършен, здрав и балансиран е индивидът, толкова по-силна е светлината, с която сияе. Сиянието не бива да бъде насочвано или насилвано. То се храни от нестихваща вяра и любов, които извират от добре пазен и обгрижван център – там, където е пламъчето на вечния огън в душата.
Сияещ отвътре, позволи на съзнанието ти да те „изсънува” в утробата на Нощта . Когато се намериш там, остави интуицията да те води, пусни мечтите ти да се множат и реят свободни, слушай вътрешния си глас, който ти говори чрез сетивата и чувствата ти. Така ще можеш да различиш истинските неща сред изобилието. Те са живи и автентични, но имат много копия, които приличат досущ на оригиналите. Не можеш да ги различиш нито с пипане, нито с поглед – нужна е една различна сетивност и вяра в интуицията.Имай смелост да мечтаеш!

VI РИТМИЧНО СЕМЕ 
плазма Кали – установява
чакра: сакрална
Балансът и равенството се установяват с Ритмичния тон. Нужни са на творението, което трябва да върви по пътя си стабилно и в дух на съзидание.Баланс между работата и играта, между малкото и многото, между голямото и малкото, близкото и далечното... всичко трябва да бъде равномерно компенсирано от нещо друго. Затова не се сърдете, ако видите проявление на този баланс, а се поучете от него.А Семето ще израсте в силно растение, ако бъде посадено в плодотворна почва. То съдържа в себе си потенциала за крайния резултат. Посади своите проекти в плодотворна почва и се грижи ревностно за баланса на всички елементи, от които то има нужда – слънчева светлина, вода, вятър – нито едно от тях да не взима превес над другите. Идеалната средата, в която ще расте твоят потенциал, е хармоничната и балансираната среда. Търси нея без компромис!

VII РЕЗОНАНТНА ЗМИЯ GAP 
Плазма Алфа – освобождава
чакра: гърло
Резонантния тон на Настройването в съзвучие. Настрой се на вълните, излъчвани от Извора. Бъди в линия с най-висшите идеали и черпи вдъхновение от тях.И тък като Змията оцелява по силата на своя непобедим инстинкт, тя е израз на самата сила за живот. Едно от нейните проявления е Кундалини – основната енергия в нашите живи тела – едно с първичната сила на човешкото създаване – сексуалната енергия и порив. Сексуалната енергия е многоизмеренна – също толкова сложна, колкото е самият човек като вид. Тя е двигателят на възпроизвеждащия се човешки род и част от нея пребивава във всеки индивид като малка змия, навита на кравайче в основата на гръбнака. Ако събудиш тази змия, тя се издига нагоре по гръбнака и може да доведе до просветление, щом влезе в главата. Но нейната сила може да бъде овладяна единствено съзнателно. Кундалини е енергията, която е най-близко до човека и която той познава най-малко може би именно, защото тя е толкова основна. Той трябва да познава себе си, за да познава тази енергия. Той трябва да владее себе си, за да владее и тази енергия.
Сетивата, тялото, духът на сенсуалност и свещенност – събуди змията с танц и музика!

VIII ГАЛАКТИЧЕСКА СМЪРТ 
плазма Лими – пречиства/консумира дуалистични мисли, пречиства менталните електрони
чакра: слънчев сплит
С Галактическия тон на Интегритета Смърт се завръща, за да ни припомни идеалите, които сме следвали в предишния уейвспел. Дали все още се придържаме към тях? Дали следваме пътя, по който сме поели или всичко, постигнато е било напразно? Спомни си намеренията, помисли върху тяхната завършеност или цялостност! Хармонизирай всички аспекти на живота си в съзвучие с галактическата октава! Интегрирай намеренията си в глобалния план на Вселената и това ще гарантира техния успех.Смърт носи полъха на промяната, за някои отново ураган. Тя държи воала между различните светове и измерения, между минало и бъдеще – ако нужните връзки са направени, може да се погледне в кристалната топка на съдбата и да се види какво всъщност е възможно.

IX СЛЪНЧЕВА РЪКА 
плазма Силио – освобождава/изстрелва
чакра: сърце
Слънчевият е тонът на Намерението, което се ражда от съзнанието и духа и което е всъщност визията за бъдещето, насочена в енергия и действие. Всяко действие, което е в унисон с глобалния план и доброто на планетата и всички същества, е акт на изцеление. Синята Ръка изцелява, създава в реална форма и постига намерението с мъдрост и решителност, произлизаща от необратимата сила на опита.

X ПЛАНЕТАРНА ЗВЕЗДА GAP 
Плазма Дали – прицелва се
чакра: теменна
Десетият тон на Проявата и Израза. Мечтата, която е била посадена като цел, сега има възможност да се прояви, да разцъфне във физическа, осезаема форма. Цикълът от 1 до 10 е основен за нашата цивилизация, която базира своята структура на десетобалната система. В този ден, изпълнен със слънчеви лъчи, се отдай на красотата и елегантността. Стани изкуство! Тялото, с неговите движения, жестове, глас и походка, както и съзнанието – са част от едно творение, което има вроден блясък. Ти си изкуство, осъзнай това и освободи тази форма, за да стане тя твоето проявено, истинско аз. Свети като звезда, разпръсквайки живителни лъчи навсякъде, без предразсъдък, безусловно! Усмихвай се и наблюдавай себе си от страни, с търпение и любов.

XI СПЕКТРАЛНА ЛУНА 
Плазма Сели – тече/лее се
чакра: коренна
Всичко в този ден говори за вода. Едно ново начало, пречистени, понесени по течението, искрени и невинни.Луната е господарка на циклите, на обновлението. Остави се да бъдеш изпълнен, след това изпразнен и пречистен. Спектралният тон на Освобождението е в синхрон с мисията на Спектралната луна от лунната година – измий от себе си всички стари, загнили форми, в които енергията не тече свободно. Освободи стагнацията в ставите и наблюдавай движението на новата енергия, обновена и създаваща нов порив за живот и съзидание!

XII КРИСТАЛНО КУЧЕ 
Плазма Гамма – умиротворява, успокоява
чакра: трето око
Мир ще бъде постигнат с рафиниращата енергия на безусловната и безгранична любов и лоялност. Кристалният тон на Съдействието и Кооперирането дава възможност за съвместни начинания. Потърсете или приемете онези, които мислят като вас. Обединете усилията си, за да създадете нещо значително. Вие сте едно!Сега, когато старите форми са освободени, а структурите - разтворени, има място за новата, кристалинна форма да бъде създадена. Тя вибрира в синхрон с вселенските ритми и честоти. Днес е ден за най-близките, за семейството; кажете им, че ги обичате и ги обичайте!Но не забравяйте, че любовта към когото и да било е илюзия, къща без основи, ако не съществува любов към самите вас.

XIII КОСМИЧЕСКА МАЙМУНА 
плазма Кали – установява
чакра: сакрална
Космическият тон на Съществуването определя момент на фино изживяване на „магическия полет” от една времева равнина в друга. Във време на преход, спокойствието и вътрешният баланс са от изключително значение за безопасното кацане от другата страна. И тъй като пилот е Синята Маймуна , заложете не смеха! Смейте се на всичко искрено като дете! Смехът лекува.Аз играя в магията на моята собствена невинност.

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.