Публикации / Единици на времето / Слънчеви печати

05 Червена Змия – ЧИК ЧАН (CHIC CHAN)

Размер на шрифта: a a a

05 Червена Змия - ЧИК ЧАН (CHIC CHAN)
(кин 5, 25, 45, 65, 85, 105, 125, 145, 165, 185, 205, 225 и 245) 

Оцелява и подчертава силата на живота

Посока: Изток
Действие: Преживяване, оцеляване
Сила: Инстинкт
Същност: Сила за живот
Времева клетка: Съхранение, запазване
Енергийна система: Инициация
Цветно семейство /Хроматика/: Червено
Земно семейство: Полярно
Чакра: Коронна
Човешки Холон: Палец на десен крак
Планета: Малдек / Астероиден Пояс, 5 орбита
Раса: Червена Коренна Раса
Клан: Червен Клан на Кръвта

Характеристика: Жизнена сила, Нервна система, Инстинкт, Сексуалност, Оцеляване, Виталност, Страст, Усет/ензитивност, Мъдрост на тялото, Мотивация, Желание, Инстинкт, Креативност, Змия, Кундалини, Единение, Пречистване, Интимност

Мъдроста на сянката: Мъдрости проблеми на тялото, Интимност, Тантра, Несигурност, Пречистване, Свръхсензитивност, Свръхпредсказуемост, Сигурност. Вземане на решения с предсказуем резултат, основани по-скоро на навика и на потребността от сигурност вместо на интуитивна мъдрост. Прекалено идентифициране с тялото и неговите сетивни желания

Трансформация на сянката: Гледайте на тялото си като на инструмент за трансформация. Научете се да използвате страстта и сетивата си, за да постигнете по-високо ниво на съзнание и да се хармонизирате с него. Оставете решенията си на проявяващата се в съответния момент интуиция и на инстинктите си.

Мъдроста на хармонията: Темпо

Мудра: Ръцете се докосват пред корема и се придвижват нагоре по продължението на чакрите със змиеподобни движения, като накрая се събират над главата.

Медитация: „Аз съм кремъкът и съчката на свещеното време."

Основно значение на знака: Змията се движи вълнообразно, с корем, залепен до земята, по флуидни пътеки към своята цел. Ако се настроим на вълните на инстинктивната ни връзка със Земята, ние събуждаме змията в себе си. Издигайки Кундалини, силата за живота в нас, и пускайки спираловидната енергия да се движи от връзката ни със земята (коренната чакра), нагоре по гръбнака, пробуждаме първичните си инстинки и сетива. С така повишена чувствителност и пробуден инстинктивен импулс, ние се даряваме със силата да отсяваме и да даваме най-бързите отговори, нужни за оцеляването ни. Именно постоянната циркулация на тази живителна сила ни дава способността да удържим пътя си, въпреки препятствията и предизвикателствата, и да осъществим житейската си мисия.
Нека змията се съживи в танц!
Празнувай живителната сила във всички форми на живот; празнувай духа на сексуалното и свещеното в интимен обмен. Почитай тялото като храм, който духът ти обитава и змията със своята сексуална мощ ще ти достави всичката нужна сила за живот.

Девиз: Аз оцелявам в инстинкта на страстта

Утвърждение: „С радост достигам и изживявам мъдростта и виталността, които се крият в тялото ми."

Галерия към статията

 
Снимки (15)