Публикации / КОСМОЛОГИЯ / Талисмани и Езотерика

Вълшебни, нестандартни и забавни методи за привличане на КЪСМЕТ

Размер на шрифта: a a a

Много често късметлиите споделят, че тайната на техения успех е в това, че те просто интуитивно усещат „накъде духа вятъра”. Възползвайки се от това знание, те винаги остават на „гребена на вълната”. Много от късметлиите използват изрази свързани с природните сили. Бихте нарекли това чисто съвпадение – но впредвид това, че аз просто не вярвам в съвпадения, реших да ви обърна внимание на това как можем да се възползваме от природните дадености и сили, за да привлечем посредством тях малко повече късмет в своя живот.

Но първо трябва да обобщим, какво е стихия?

Стихия или така нареченият елемент (от др.-греч. στοιχεῖον ) са четирите първооснови на света, от които се смята, че изтъкано всичко съществуващо на земята. Те са – ЗЕМЯ, ВОДА, ВЪЗДУХ и ОГЪН.

Всяка една стихия е уникална сама по себе си и притежава свое вълшебно действие, но за по-голяма яснота можем да ги класифицираме по следния начин:

Вода – премахва провали и позволява успехът  да се сдобие с повече сила.

Огън – затопля успеха и го прави активен.

Вятър – носи успех на крилата си и отнема целия негатив.

Земя – помага успеха да израсне и го въплъщава под формата на изпълнение на желанията.

Със всяка една стихия може да се работи поотделно, а може и със всички заедно, всичко зависи какъв резултат в крайна сметка искате да постигнете.

  • За късмет в материална сфера – най добре е да се работи с мощните сили на стихията ЗЕМЯ.
  • Работете със силите на ОГЪНЯ, за да се защитите от всякакъв вид опасности и болести.
  • За да се изкачите в кариерата си ползвайте силите на ВОДАТА.
  • А, за да имате късмет във творчеството, най-добре ще ви помогнат силите на ВЪЗДУХА.

Начини на работа със стихиите.

Съществуват невероятно много начини на работа със стихиите. Много от вас със сигурност интуитивно и несъзнателно са прибягвали към най различни варианти на „общуване с тях”, било то да говорите на вода, или да прескачате през пламък, да вдишаш дълбоко-дълбоко свежия и чист планински въздух, или да се заровиш в пясъка.

Тук реших да споделя едни от най-интересните, изпробвани и открити от мен методи, които често прилагам и във своята практика:

ВОДА – нейна вълшебна сила прави наистина чудеса, тя отговаря за чувствата, интуицията, фантазиите и мечтите ни. Без нея живота на планетата не би бил същия. Езера, реките, морета и океани имат невероятната сила да оказват положително въздействие в нашия живот. Единственото, което трябва да направим е да се обърнем към тях и просто да ги помолим за това.

„Пожелайте си нещо във Водата” - Всяко лято, когато отивате на почивка на море, с влизането си във водата, преди да се потопите изцяло, я поздравете и и кажете в свободен текст вашето най съкровеното желание. Например, аз го правя по следния начин: „Здравей, о Велика сила на Водата, благодаря ти за всичк,  което си направила за мен през целия ми живот, благодаря ти от все сърце и те моля, да ми помогнеш за изпълняването на най важното за мен желание, например, да бъда щастлива и да мога да споделям щастието си и със другите. Вярвам че ме чуваш, и вярвам, че ще направиш най-доброто за мен, за което пак ти благодаря”. След това за няколко секунди потопете главата си и отворете очите си под водата и през цялото това време мислете за своето желание, вдигнете глава от водата, поемете си дъх - ГОТОВО! – бъдете сигурни, че водата ви е чула и съвсем скоро, ако желанието ви е искрено и от сърце –  ще се збъдне!

А за тези, които не са успели да отделят време за почивка на море, искам да кажа - не се отчайвайте!– можете спокойно да го направите и във своята баня.

Искам да ви споделя и един от нестандартни и забавни методи за привличане на късмет, който съвсем случайно открих и често си го практикувам, нарича се „Поръчка на чайник”. Идеята се състои във следното, да се напише на лепящо листче хартия дума КЪСМЕТ и да се залепи на външната страна на чайник, от който всяка сутрин си правите кафе или чай. Задължително след залепване на лисчето чайникът трябва да се включи и да се изчака водата да заври и ако той е автоматичен изчакайте да се изключи сам – което ще е сигнал за това, че вашата поръчка за късмет е готова! Можете да отправяте най различни поръчки към своя чайник, както и да черпите приятелите си с тази „вълшебна напитка ” , заредена с Любов или Добро Настроение.

ОГЪН – винаги се е смятал за стихия на трансформацията и алхимическите работи. Пламъкът има невероятно мощна сила, която в същото време е достъпна за всички и всеки може да се възползва от тези ресурси.

Един от любимите ми начини да се освободя от негативна енергия или да придам допълнителна сила на нещо много важно за мен, както и когато искам  да помоля за малко повече късмет във важно и предстоящо за мен събитие - моля силата на огъня да ми помогне. Наричам го „Молба към Огъня или Огнения ритуал”. Състои се в следното - на най обикновенно листче хартия в сводобна форма пиша молба към стихията „огън“ да ми даде повече сили, или да ми помогне за изпълняване на определено желание, в нашия случай молба за повече късмет. След което, излизам навън разпалвам съвсем малко огънче на обезопасено от възможен пожар място и с мисълта за моето желание или молба слагам листчето в самия огън и изчаквам то да изгори. Задължително благодаря на стихията на огъня за неговата помощ. Изчаквам пламъкът да изгасне - и Готово! Вече молбата ми е приета.

Понякога, когато имам повече свободно време, докато чакам огъня да изгасне напълно, хвърлям в жарта малко тамиян и се окадявам с излизащия от жарта пушек – по този начин допълнително се пречиствам от нежелани енергии, болести и проблеми и с добро настоение се прибирам вкъщи.

BLM_pagenumber.126BLM_pagenumber.127

ВЯТЪР – това е безкраен източник на сила и вълшебство. Нямате си и на представа колко са мощни неговите потоци, късметлия е този, който знае как да се възползва от тях.  С помоща на вятъра можем да си направим ежедневно пречистване и да се настроим  положително през целия ден!

Ако искате да се избавите от неприятностите, негативните възействия и всичко друго което ви пречи, за да сте успешни и да се заредите с чиста и свежа енергия – то предлагам да изпробвате един лесен и ефикасен метод , който  наричам „възушно освобождаване”.  Той се състои в следното – най добре е да излезете на някакво възвишение, което добре се продухва от поривите на вятъра, но ако времето или условията не ви го позволяват, може да се направи по пътя за работа при наличие на силен вятърови поток. За целта застанете с гърб към вятъра, и с изишване си представете как той ви издухва всичките тежести, неприятностите и проблеми, все едно тялото ви е къща на брега на морето и сте отворили всичките  прозорци и течението  на вятъра издухва от вас, като прах, всичко ненужно, старо и отживяло. След това се обърнетесе с лице към вятъра и с вдишване и с разтворени ръце посрещнете поривите му и си представете как той ви зарежда с чиста свежа и творческа енергия, която ви прави лек като перушинка, вдъхва ви хубаво настроение и дава заряд и енергия за цял ден!

ЗЕМЯ – майка и кърмилница на всичко живо. Тя се свързва със стабилност, увереност и равновесие.

Стихията на Земята може да се използва и по много нестандартен начин, искам да ви споделя един от най интересни и стойностни във времето примери:

„Засади си късмета” – не случайно още старите хора казвали, че всеки един човек трябва сам да посади през своя живот поне едно дръвче, а защо то да не се засади от цялото семейство, в някаква хубава градина или дори в собствен двор, и да се нарече за късмет на целия род и фамилия?

За да „засадим късмета си” е необходимо да намерим подходяща градинка или двор и интуитивно да си изберем някакво хубаво дръвче, може и да е плодородно. Непосрествено преди засаждане, трябва да вземем в двете си ръце стволът  на дръвчето и да кажем на глас следното: „Както се засажда плодородно дръвче, така нека да се засади и моя късмет. И нека с порастването на моето дръвче да пораства и да е плодоносен и моето щастие и късмет в живота”. Ако решите да го засадите с цялото си семейство – то тогава нека посланието-молба да бъде отправено от глава на семейството, а всеки един неин член да се включи с двете си ръце в държането на стъблото. След което, смело го засадите и през цялото време мислете положително, забавлявайте се и се смейте и задължително не забравяйте да благодарите на природата и майката земя за всичко, което ви е дала до този момент и за всичко това, което тя ще ви даде впоследствие. Готово! – вашия късмет е засаден  - само не забравяйте да се грижите от време на време за своето дръвче точно така, както бихте искали и природата да се погрижи за вас!

Харесва ли ви идеята, кято не само носи щастливи спомени а и помага да сте малко по щастлив човек? А само си преставете как би изглеждала цяла градина засадена с „късметлийски дръвчета”, всека година даваща свои плодове, кадето всеки желаещ, било то младоженци, било то малко дете със своите родители, било то собствениците на фирма - биха могли да си изберат мястото и да си засадят своя късмет и с години да идват и да му се радват, седейки на пейката до него и най вече да се зареждат от неговата сила! Мммм.... каква красота.

Но ако в големия град  намерането на подходящо място преставлява проблем, то в краен случай, могат да се купят и семена на някакво растение и да  „посеете” собствения си  късмет на вашата тераса!

Казват, че с малко вяра се случват чудеса, но преди всичко най-важната тайна на успеха –  е да умееш истински да се радваш на плодовете му, и най вече да владееш искуство да си щастлив с това, което имаш. Защото майката природа обича всичките си деца еднакво и винаги дава на всеки най необходимото във всеки един момент. Не забравяй да се радваш на това, че си жив и да „Благодариш” за всичко, което се случва в твоя живот. Защото „дори, когато човек губи, напрактика не знае колко печели”!

Бъдете щастливи!

Юлия Шматько
Талисмани и енерго-дизайн
www.havenforsoul.com

ПС - Ще се радвам да получа обратна връзка от вас с мнения и споделени преживявания и всичко друго което смятате че ще бъде полезно да се сподели! На моя емейл – office@havenforsoul.com

МНЕНИЯ

Juliya_Shmatko каза на 19.06.2012 г. 11:02 ч.

Сподели своя нестандартен метод за привличане на късмет - и получи от мен своя подарък! - пиши на office@havenforsoul.com

mimas1 каза на 05.11.2012 г. 22:18 ч.

О не О не това е за "господари на ефира " .легална търговия на окултни вещи ???? ПИСНА МИ ОТ ТАЗИ !!!! Къде е държавата ???

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.