Публикации / КОСМОЛОГИЯ

Активиране на космическата матрица

Размер на шрифта: a a a

Човечеството изпитва суеверен страх от числото 13, защото според поверията то носи нещастие. Това е отглас от архетипни спомени за мощната вибрация на 13 и за символиката, кодирана в него.

В Библията има 12 апостоли и един Учител, човекът има 12 фини тела и едно плътно, нишките на неговата оригинална ДНК са 12+1, която е връзката му с Първоизточника. Тази 13-та нишка отговаря за попълването на космическото досие на всяка душа. Тя е активна и при сегашния човек, но реално работи едва с 10% от своята мощност и възможности. При хората с разширено съзнание и тези, които работят непрекъснато за духовното си развитие, тази нишка използва 15-20% от своя енергиен потенциал. В Библията има кодирани послания за пътя на човека и еволюцията на душата на Земята. Сред тях са 12-те матрици на ученичеството и мисията на Учителя, през които трябва да премине всяка душа. Символиката на 12-те апостоли носи и по-дълбоки и вечни послания за духа в тяло. Освен връзката със Земята, тези 12 матрици символизират и развитието на 12-те фини тела, 12-те нишки на ДНК, след което духът е готов да бъде Учител и да премине през 13-та матрица. Тя е ключът към „ Царството небесно” и пълноценно общуване с небесния ни Отец. Само когато енергиите и вибрациите на 12-те матрици работят в синхрон и резонанс, се активира 13-та. Тогава душата се проявява на друго ниво и може да разгърне пълноценно своя духовен, космически потенциал.

След 2005 година промените в глобалната планетарна матрица и универсалната схема за новия тип съзнание за новия еволюционен цикъл ще въздействат активно върху енергиите на матрицата на Козирога във всеки човек, както и в групата на сродните му души. Промените ще са много мащабни и активни и в страните, които са под знака на Козирога и чиито народи трябва да отработват стари кармични дългове. България и българите също ще имат доста работа на нивото на тази матрица и всичко, което не е било преосмислено като опит от миналото, ще се наложи да бъде прозряно в съкратени срокове и в по-натоварена еволюционна програма.

Тъй като Епохата на Водолея ще продължи относително дълго от човешка гледна точка, това ще изисква и непрекъснати усилия за адаптация на човека към променените условия на всички нива. Периодът 19 - 22 декември 2012 година, посочен в календара на маите, се тълкува в повечето случаи като край на сегашната цивилизация. В известна степен това е вярно,тъй като от тази дата ще доминира матрицата на Водолея и нейната мощна енергия с нова,по-висока честота, ще предизвика автоматични промени там, където не са положени съзнателни усилия за израстване и развитие. Но това няма да е краят на човечеството, нито на живота и разума.
Неподготвените хора, свикнали да живеят само чрез сетивата и заради тялото, ще усетят това въздействие като физически неразположения и емоционални сривове. Онези, които работят над себе си и своите слабости, ще разширят своите възприятия и съзнание. Ще продължат да съществуват хора, прикрепени към остарелия триизмерен модел и той ще бъде реалност за тях.

Всяка промяна е малка смърт, защото за да дойде новото, човек трябва да се откаже от старото, от миналото и да направи избор. Ние, хората, трудно се разделяме с онова, с което сме свикнали и което ни е удобно, защото не ни е неизвестно и ни дава усещане за сигурност и стабилност. Всички, които искат да подпомогнат по-плавния преход към новата планетарна решетка и към матрицата на Водолея в структурата на своето безсмъртно Аз, могат да работят с енергиите на тази мантра-ключ:

Завъртам 11 пъти по 11 матрицата на Водолея в структурата на моята душа, за да активирам енергията на позитивната и полезна промяна за моето висше Аз и за света, в който живея сега. Нека връзката ми с Майката Земя да бъде стабилна и хармонична, за да изцелява със силата на Любовта и Светлината всички рани вън и вътре, в моите енергийни обвивки и по физическото ми тяло, както и от моя космически дом – планетата Земя. Присъединявам се съзнателно и с любов към енергията на Светлината и Любовта.

С енергията на тази мантра може да се работи всяка година докато властва зодиакалният знак Водолей, в трите дни при смяната на сезоните, на Рождество и Възкресение Христово, както и винаги, когато усетите повика на своята душа.

До 2012 година трябва да се активира 12-та матрица в духовната структура на две трети от земното население, а от края на 2012 година – 13-та многопластова енергийна структура минимум при 144000 души на всички континенти. Катаклизмите могат да бъдат смекчени и преходът да бъде по-поносим за хората и планетата, ако това се постигне при 1 440 000 души. Всеки от нас, независимо колко матрици от неговата духовна структура са активирани и с каква мощност работят, може да присъедини своята мисъл, като използва някоя предпочитана от него молитва, която има универсален характер – например „Отче наш”, Господнята молитва или Добрата молитва на Учителя Беинса Дуно. Може да се използва и вибрацията на тази осъвременена формула за хармонизация на фините структури на всички нива:

Дванадесет по дванадесет – тук и сега - отключват Светлината, Любовта и Силата на могъщото Триединство в Едно. Дванадесетте часа на деня се хармонизират с дванадесетте часа на нощта. Дванадесетте месеца правят силата на годината. Дванадесетте матрици на моята истинска безсмъртна същност активират тринадесетата и аз съм част от цялото. Тук и сега. Приемам и предавам на всички Любовта, Светлината, Хармонията, вибрацията на новия живот и новия ритъм – дванадесет по дванадесет – в съвършен ритъм. Каквото е горе, това е и долу. Каквото е вътре, това е и вън. Така е. Сега.

Тази формула се казва на 12-тия час на 31 декември (24 часа), в 12 часа на обяд на 1 януари, на същите часове на датите 22 март, 22 юни, 22 септември и 22 декември.

Според Повелителите на кармата хората не бива да приемат едностранчиво и негативно промените, които вече се случват в глобален мащаб в различни части на света. Това е част от ритъма на живота и смъртта, на прилива и отлива, на раждането и умиране, на трансформациите на старото и непригодното, което трябва да умре, както „умира” житното зрънце, за да даде нов живот и нов плод.

(съкратено от Книгата на живота, Нина Ничева)

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.