Публикации / КОСМОЛОГИЯ

Времето на Антихриста

Размер на шрифта: a a a

ВРЕМЕТО НА АНТИХРИСТА
   
В древни пророчества и тайни ръкописи от старо и по-ново време пророци, посветени, Учители от Духовната йерархия говорят за времето на Антихриста.
   
Такива периоди на сблъсъци между Добро и Зло, Светло и Тъмно, Прогрес и Регрес, Хармония и Хаос е имало непрекъснато в историята на планетата от заселването й с разумен живот.
   
Нещата се сгъстяват във времена на промени от количествено в качествено естество - край на една епоха, раса, цивилизация, век. За днешния човек е интересно да знае какво се влага от посветените в понятието "Антихрист" и за неговото време, определено за края на ХХ и началото на ХХІ век.
   
Близо до истината са пророчествата на прочутия Нострадамус, виденията за Апокалипсиса на Йоан, някои тайни книги на богомилите, устните предания на племена в Андите, Африка и в джунглите на Амазония.
   
В каноничната религиозна книжнина също има отгласи от древните знания. Но времето и някои прекалено усърдни и фанатизирани духовници са сложили своя отпечатък върху познанието и са доукрасили събитията, за да сплашат човека. Така той губи най-силното си оръжие в критична ситуация - спокойствието, любовта и добронамереността, които са най-добрия съветник при избора на позиция в дадена ситуация.
   
Страхът, омразата, завистта, яростта, ужасът автоматично усилват негативните вибрации и така Злото става по-силно.
   
В края на хх век т.нар. Сили на тъмнината, злото, хаоса и деструкцията ще направят поредния опит да вземат надмощие над Разума на индивида и на социума като цяло. Не случайно локалните конфликти са почти непрекъснати. Глад, болести, природни бедствия поставят на изпитание човешкото същество и неговата РЕАКЦИЯ спрямо тях.
   
Технологията в различни важни сфери /комуникации, медии, военно дело, банкови институции, здравеопазване/ е развита и върви към още по-висока степен на концентрация и централизирано управление чрез мултимедийните мрежи и компютърните центрове. В това няма нищо лошо, но зависи КОЙ и КАК ще следи и ще управлява тези процеси чрез новото поколение компютри.
   
Времето на Антихриста вече тече, но народите все още неосъзнато усещат бремето на сблъсъка между двете противостоящи сили - Добро и Зло, Хармония и Хаос. Във времето на критични противоборства се получават най-големите уроци за тези, които искат да вървят напред и нагоре. Тогава част от човешкия потенциал прекрачва в нова еволюционна степен на развитие. Други остават потенциал за следващи реинкарнации.
   
Привидно на повърхностния слой на събитията в края на 90-те години на ХХ век доминират ХАОСЪТ, ДЕСКТРУКЦИЯТА, РАЗРУХАТА, ЦИНИЗМЪТ, БЕЗЧОВЕЧИЕТО и ДЕГРАДАЦИЯТА. НО КАКТО ТРЕВАТА РАСТЕ В ТИШИНА, ТАКА СРЕД БУРИТЕ НА ДЕЛНИКА ПОКЪЛВА СЕМЕТО НА Н О В А Т А  Д У Х О В Н О С Т, РАСТЕ НОВИЯТ ТИП ЧОВЕК, КОЙТО ЩЕ СЪБЕРЕ В СЕБЕ СИ ХАРМОНИЯТА И СПОСОБНОСТИТЕ НА КОСМИЧЕСКО СЪЩЕСТВО, ЗА ДА ОСВЕТИ ТЪМНИНАТА НА ХАОСА И ДА УСПЕЕ ДА СЪХРАНИ РАЗУМА ПРЕЗ КАТАКЛИЗМИТЕ, СЪПЪТСТВАЩИ ВРЕМЕТО НА АНТИХРИСТА.
   
Хората не бива да се плашат от това, че са възможни промени на релефа, на климана, на границите между държавите, на ценностите и взаимоотношенията. Огънят на изпитанията винаги е пречиствал и обновявал цивилизациите в човешката история, за да има напредък и еволюция, за да не се самозабравя Духът и да не прекрачва определените норми за Добро и Зло.
   
Понякога човечеството се оказва неподготвено за отговорността от някои технологични открития /атомната бомба, химически и бактериологични оръжия/. В някои държави и човешки общности надделяват агресивността и стремежът за доминиране на всяка цена, което е една от уловките на т.нар. Черни сили, чиито синтезиран образ е т.нар. Антихрист.
   
Конкретната човешка личност, която в края на века ще застане като водач на Черните сили, ще е носител на доста мощ, способности и привидно благородни и амбициозни спасителни кампании от международен мащаб. Ще има доста спекулации с човешките слабости и желания да се живее и оцелява само и единствено на материална основа. В изпитанията ще издържат поелите по Пътя на Светлината, работещи в тишината на Духовния дълг, за да присъединят енергия, мисъл и воля към мощта на Бялата светлинна струя на Духовната планетарна йерархия.
   
Всеки човек ще има шанса да избере своето бъдеще дори и във времето на Антихриста. Не е възможно човешкото същество, ако не е дало повод или не е изразило желание, да бъде манипулирано и приобщено към Силите на мрака. Колкото и да са коварни, те също имат свои правила и дори своеобразен морал. Арсеналът на изкушенията, с които се вербуват души, е огромен и разнообразен - от невинните проповеди на самозвани месии, през съблазните на различни школи, обещаващи псимогъщество, до изкушенията на многото пари, властта и могъществото, достижими чрез псиспособности. /Спомнете си изкушенията на Фауст от Мефистофел на гениалния Гьоте/.
 
Времето на Антихриста ще е време на пресявка, преоценка и прегрупиране. То е част от движението напред, част от изпитанията и проверките на Духа и Разума - на тази планета, под тази форма на живот на цивилизацията.

От книгите на Нина Ничева

МНЕНИЯ

oschlahunok каза на 19.08.2012 г. 15:29 ч.

всичко е изпитание и доро и лошо за това което има да става така наречният преход там ще се разбере кой от кои е едните ще продалжът за вечен живот а другите за вечни мъки най лошото е че управляващите ползват всякакви ресурси за да държат хората в материалната матрица защото си мислят че като дойде момента на трансформация ще покажат среден пръст на всевишния и ще си продалжът както те си знаят да ама не за това се опитват да намерят божествената частица но това няма как да стане прехода ще стане независимо какво искаме ние и незнам защо хората се страхуват от този преход защото навсякъде се пише че злото ще бъде премахнато аз се боря да живея в по добър свят където има само хармония и любов за вас незнам но аз се радвам че ще съм свидетел на това и се надявам да съм заслужи да продалжа към вечният живот който е обещан на хората и всевишният е показал на хората че има тази власт да го направи като е възкресил исус мога само да пожелая на всички духовни личности да продължават без страх и да не слушат медиите какви глупости говорят защото за това им плащат търсете истината който търси намира но абсолютната истина тя е една а не вашата загърбете егото раздавайте любов и всичко ще е наред -любов,смирение търпение

oschlahunok каза на 19.08.2012 г. 16:18 ч.

ps:не търсете правописни грешки знам че има но е малко трудно с кирилица и латиница заедно вникнете в това което съм написъл когато се подава една нова информация проверете я от няколко места тя сама за себеси ще си покаже каква е търсете проверявайте не вярвайте сляпо

madlenata каза на 25.08.2012 г. 20:59 ч.

Бъдете като децата,те винаги са до болка откровенни,когато видят нещо красиво изпадат във възторг.Любовта е красота,а ние имаме нужда от нея!

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.