Публикации / КОСМОЛОГИЯ / В равновесие с ....

Пътешествие на Душата

Размер на шрифта: a a a

Ако пътя към 2012 г. е нещо, то това е Пътешествие на Душата. От 11 септември (2001 г., когато се случи трагедията в Ню Йорк) всяка душа се изправи пред съд. Странни трансформации, неочаквани обрати на съдбата, по един или друг начин стигнаха до всяка душа. Всеки един от нас желае да изучи и пречисти душата си. Защото това е края на пътуването. 2012 г. - това е великата Точка Омега.

Ако можем да използваме момента, в който трябва да живеем и да почистим душите си, тогава всичко ще е добре за нас, без значение какво ще се случи. Да се даде отговор на душата – това е съкровен процес, който изисква най-великата автономност. В действителност, оговорността пред душата е същноста на това, което ние познаваме като Път на Поведение.

Според Двадесетте Скрижала на Закона за Времето, сега сме в последните две години от Изначалната Приемственост, а това е Пътя на Поведение. Тези две години, 2003 г. - 2004 г. и 2004 г. - 2005 г. са най-важни за пробуждането на душата, със завършването на Синята Кристална Буря достигаме до Седемте Години от Мистерията на Камъка. Тези седем години, от 2004 г. до 2011 г. са време за пречистване и усъвършенстване на човешката душа, най-голямата духовна възможност в цялата история. И на каквито и изпитания да сте били подлагани досега, не губете вяра, понасяйте всичко с търпение. Тези тестове са само изчистващи, те са необходими за подобряване на човешката душа, която не може да влезе в Небесното Царство без да е подложена на изпитания.

Но какъв е Пътят на Поведение?
Правилният Път на Поведение е вътрешната опора на духовното второ зрение. Ние, като човешки вид сме загубили духовното си второ зрение. И сега, прихванати в капана на Техносферата, ние трябва да оцелеем, а за това е необходимо да развием отново духовното си второ зрение. Всички остарели начини, превърнати в институции и замразени в различни форми, вече не са жизнеспособни. Имаме нужда от това, което казва Доген (1200 г. - 1253 г.) Дзен-учител, eдин от най-видните фигури в японския дзен-будизъм: „Ако не можеш да намериш истината там, където си, къде другаде смяташ да я търсиш?"

Просветлението е като луна, отразена във водата. Нито луната се намокря, нито водата се разплисква. Въпреки че светлината й е необятна, луната се отразява във всяка малка локвичка. Цялата луна и цялото небе се побират в една-единствена капчица роса върху стръкчето трева… наричана "мек и гъвкав разум."

Без значение е каква духовна традиция следвате или следвате ли някаква традиция изобщо, съществуват определени универсални моменти, които трябва да се разберат и постигнат.

МНЕНИЯ

ahay каза на 24.09.2012 г. 20:35 ч.

.....Правилният Път на Поведение е вътрешната опора на духовното второ зрение.....

connected каза на 24.09.2012 г. 21:16 ч.

Че яка статия, мн благо даря.

zougla каза на 21.01.2013 г. 13:30 ч.

Душата има само една малка проекция тук на земята. Тя се явява временно като някоя гостенка на ума и на сърцето. Щом душата посети някой човек, тогава го наричат великан, вдъхновен, благороден; но после, като си замине душата, този човек става обикновен... Всички мисли, които текат в ума, всички чувства и желания, които текат в сърцето, идват все от този велик извор. Този извор е душата. Изворите на душата се поят от още по-велик извор - той е човешкият дух. Изворите на човешкия дух се поят от още по-велик Извор - той е Божият Дух. Изворите на Бога се поят от още по-велик Извор - от Абсолютния, Незнайния Дух на Битието. За Него никой нищо не знае.”Петър Дънов

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.