Публикации / Древните маи / Седемте Пророчества

6-то Предсказание - Комета вестител на промяната

Размер на шрифта: a a a

Шестото предсказание на Маите гласи, че ще се появи комета, чиято траектория ще постави в опасност съществуването на човечеството. Жреците на Слънцето, чиламите и алкините, са предсказали, че небесно тяло, наречено Екокарко или Звезда Змия, ще извести идването на девет ада за техния народ, а друго небесно тяло, наречено Тукак или Kамък от небето, ще се появи през последния катун на последния бактун, оповестявайки идването на тринадесетте небеса.

Кометата, за която се говори в шестото предсказание, е спомената и от други религии и култури. В Библията, например, тя се появява под името Ахенхо. Маите са смятали кометите за вестители на промяна, която идва, за да наруши съществуващото равновесие, да създаде нови структури и по този начин да тласне напред еволюцията на колективното съзнание. Всички условия, дори най-неблагоприятните, са важни за опознаването на живота и развиване на съзнанието. Неочакваните ситуации, които причиняват страдание, подтикват човека да обмисли своите отношения със света и чрез опита си да разбере универсалните закони и смисъла на сътвореното.

Кометите винаги са били част от Слънчевата система. Хиляди космически отломки преминават близо до планетите и пресичат орбитите им. Те идват и си отиват периодично, а понякога се сблъскват с планетите. Учените предполагат, че преди 65 000 000 години комета е паднала в Чиксулуб - в Атлантическия океан, близо до полуостров Юкатан, и е причинила изчезването на динозаврите. Кратер от 180 километра в диаметър съдържа висока концентрация на иридий - елемент много рядко срещан на Земята, но намиращ се в почти всички астероиди. Комета е минавала край Земята и по време на изригването на вулкана Везувий, който разрушил Помпей и Херкулан през 79 година сл.Хр. През 1908 година астероид с приблизително 50 метра в диаметър избухнал във въздуха близо до река Тунгузка в Сибир и унищожил живота в радиус от 2000 километра. Кометата ИРАС-Араки-Алкок, която през 1983 година се приближи на 6 000 000 километра от Земята, можеше да причини експлозия по-голяма от едновременната експлозия на всички съществуващи атомни бомби. През 1994 година кометата Шумейкър-Леви се разби на 22 парчета, които се сблъскаха с Юпитер. Това бе най-жестокото събитие в Слънчевата система, запомнено от съвременната цивилизация. През септември 1999 година кометата Лий, се приближи на 120 млн. км от Земята, а през януари 2000 година кометата Макхолц създаде поредната потенциална заплаха. Съществуват още много факти, които показват, че комети често са минавали и ще продължат да минават близо до нашата планета.

Предупреждението на Маите има за цел да насочи вниманието на нас – хората от Времето на Безвремие, към опасностите, породени от липсата на информация за орбитите и периодите на големите небесни тела, които пресичат траекторията на Земята. Това е предупреждение да вложим време, средства и сили, за да предотвратим катастрофата, а не да нехаем за опасността докато разберем, че е станало твърде късно за някаква ефективна намеса.

Първата стъпка към създаването на защитата на планетата е навременното откриване на кометите и астероидите, които могат да представляват потенциална опасност за нас. Човечеството трябва да разшири броя на системите за откриването им във всички части на света, както и да се разработи начини за по точно и бързо отчитане на орбитите на откритите обекти. Когато една комета минава около Слънцето, част от нея се изпарява, което изменя нейната орбита по непредвидим начин. Затова наблюдението и познанията ни за всички небесни феномени от този вид е от огромно значение за нашето оцеляване.Необходимо е да организираме и серия от сериозни и задълбочени изследвания, за да разширим научните си познания за астероидите и тяхното поведение. Предварителното откриване и отклоняването на опасен астероид би било едно от най-големите постижения в човешката история - един труден и важен момент за нашата цивилизация, който ще ни застави да се обединим, ако искаме да не изчезнем.

В момента само стотина човека в целия свят се занимават с регистриране и изучаване на обекти, приближаващи се до Земята. - Линеар в Ново Мексико, НЕД в Хавайските острови, Спейсуоч в Аризона, Клементайн 2 на Съединените Щати и Хинеро на германците. Важни проучвания се правят също така от японския научен астрономически институт и европейската астрономическа агенция Росетти, но това е само началото и съвсем не е достатъчно. Всяка една от обсерваториите на Земята би следвало да се занимава поне по 100 часа на месец с наблюдението на опасни обекти в небето, тъй като откриването на астероид или комета и определянето на орбитата му изисква минимум три наблюдения в различно време. Трябва да се разработят планетарни системи за непрекъснато търсене и следене на откритите небесни тела и получените данни от обсерваториите по цялата планета трябва да се събират в обща база с данни . Очевидната заплаха изисква от нас интернационално сътрудничество и система на контрол и командване над държавното ниво. Единственият начин да се изградят новите структури на комуникация ще бъде държавите да се откажат от своя суверинитет и да се обединят в нова обществена формация за общото добро и единно ръководство и добра координация. Тази промяна ще ни помогне да преодолеем разделението, което е в основата на нашето общество. Ако цялото човечество успее да формира голямо единно съзнание, никаква външна заплаха не би могла да ни сломи.

В момента учените разработват различни варианти за отклоняване или разрушаване на комета или астероид, които застрашават планетата. Всички те са на основата на съществуващите традиционни технологии от физически характер. Трябва да допълним, обаче, че все по-сериозно започва да се мисли и говори и за психически форми на въздействие. Предполага се, че една гигантска верига от милиони медитиращи хора по целия свят в точно определен час с една и съща цел може да окаже много по-ефективно въздействие от взривове и всякакви други механични средства. Доказано е, че енергията, която се движи по този начин е в състояние да предизивка физически промени, да лекува от разстояние, да активира енергийни вихри в точно определени места. Световната мрежа на Интернет позволява връзка и комуникация на интелигентните индивидуални клетки. Сега започваме да експериментираме и тотално споделено знание - Планетарно познание. Появяват се все повече хора с развито шесто чувство, а това ни позволява да предположим, че започваме да еволюираме към нов вид комуникация, по-бърза от светлината - мисълта.

Маите са ни оставили в наследство и разказ за друг цикъл с продължителност 3600 години, който е свързан с енергията във вътрешността на земното кълбо. В него се разказва, че тази основна енергия се движи през гръбначния стълб на планетата - планините, които образуват осите на континентите. В продължение на 3600 години тя има един физичен и духовен фокус, от който оказва влияние върху цялата останала повърхност. Универсалната вълна се проявява в четирите елементи в природата, във вълнообразното движение на Земята, в земетресенията и водните вълни, движението на въздуха, пламъците на огъня. Смята се, че до 1950 г. това място е било в Тибет, близо до планината Кайлас, в езерото Хакас, където извира река Ганг. През тази година, която е забележителна с нахлуването на китайската армия в Тибет, е завършил цикълът от 3600 години и фокусът на земната енергия е започнал да се премества към американския континент, и по-точно към езерото Титикака в планината Анди, където ще се намира през следващите 3600 години. Маите са предсказали, че преместването ще стигне до своята крайна точка през 2012 година

Земната вълна от енергия създава процеси на промяна по местата, през които минава. В началото те изглеждат драматични, но завършат с хармонизиране и възвръщат равновесието във вибрация по-висока от предишната. Преминаването на енергийната вълна през каменистите планини на Съединените Щати през 60-те години ускори процесите на промяна на американското общество и начина на мислене на обикновените хора и политиците. Тогава прозвучаха речите на Мартин Лутер Кинг, идеите на движенията за мир и опазване на природата. Създадоха се и ситуации на насилие, но през 1964 година бе приет законът за човешките права и процесите се хармонизираха. Днес интернационалната интеграция е нещо естествено и расизмът и насилието отдавна са отживели времето си. С преминаването си през Централна Америка през 70 година енергията провокира земетресения, граждански войни и конфликти. Те, обаче, доведоха плурализма, демокрацията, обединяването на обществото в търсене на мир и прогрес за всички. В Колумбия в момента наблюдаваме взрив на трафика на наркотици и поляризиране на цялото население. Ако всички социални сектори, които формират държавата, хармонизират своите позиции за вътрешна промяна, ще бъде постигнат мир. Ако този вътрешен процес не се осъществи съзнателно, ще последва насилие. Страданието и разрушението - това е другият начин на учене и еволюция. Независимо кой път ще избере обществото, рая или ада, този процес ще завърши с неговото хармонизиране.

Един мирен начин да се помогне на процеса за хармонизиране е осъществяването на церемонии за почистване и единение със Земята. Чрез тях хората могат да осъзнаят, че Земята е жив организъм, а не само неорганична безжизнена материя. Ако съзнанието на много човешки същества се свърже и позволи да тече енергията на планетата, хармонизиращите процеси няма да са толкова травмиращи.

Маите ни предупреждават, че е необходимо да разберем ритмите и събитията в природата, за да сме в синхрон и хармония с вселената. Те са разкрили, че времето съществува само в нашите умове, за да можем да се поучим и разберем от опита със себе си, с другите и с циклите на вселената. Затова събитията следват едно след друго. Времето е елемент без собствен живот, всяко човешко съзнание го възприема по различен начин, в зависимост от това как се чувства, какво мисли или прави в този момент. Времето не съществува в другите измерения. За духа няма време, има същност - ние чувстваме същото, когато сме на 80, както когато сме на 8. Времето се ускорява, когато сме щастливи и заети, върви бавно, когато сме нещастни или отегчени. Всички човешки същества избират в своя живот или рая, или ада.

Човешкото същество е формирано от две основни субстанции - пурин и пиримидин, които съчетавайки се помежду си, създават четири нуклеинови киселини. Тези киселини се комбинират и организират 64 кодона, които представляват човешкият наследствен апарат. От 64 комбинации в момента само 20 са активни, останалите са като компютърни програми, които не използваме. Отдавна вече е факт, че вече се раждат деца, които имат 24 активни кодона. В ядрата на техните клетките са се активирали 4 допълнителни кодона от основната човешка структура. Тези деца не се разболяват и имат необичайни психически и физически способности и дарби. Те нямат нужда от болестите и страха като начин да разберат живота. Тези деца могат да общуват помежду си с телепатия и живеят в необикновена хармония със заобикалящия ги свят. Очевидно промяната на ДНК е мостът за преминаване от едно енергийно ниво на друго, това е стъпката, която всички обитатели на Земята в Зората на Галактиката ще изпитат. Трансформацията на човека, намирането на светлината и хармонията, го поставя в една по висока вибрация, която отговаря на любовта. Нашата задача сега е да осъзнаем всички човешки възможности и магията, която може да превърне човека в многоизмерно същество, преминало пътя, който Христос ни показа.

Сега е необходимо да осъзнаем, че Вселената е много повече от това, което можем да възприемем с нашите сетива и смисълът на живота ни не е в натрупване и притежаване на обекти и лица. Ние трябва да разберем, че човекът не е сам в космоса - има и други разумни същества и паралелни същности. Необходимо е човекът да открие телепатията и да има достатъчно вътрешна енергия, която ще излъчва постоянно, постигайки синхрон с природните и галактическите цикли.

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.