Публикации / КОСМОЛОГИЯ / Минерали и кристали

Природа и съзнание

Размер на шрифта: a a a

Във водата е скрито много. Тя е носител на информация. Свойствата й са различни, а отмиващата сила, която притежава - уникална. Структурираната вода пречиства. Вземете стъклена чаша и я напълнете, преди да отпиете я заредете с любов, може да насочвате положителни мисли, така, когато влезе в организма, водата добавя тези емоции на всеки орган.

По същия начин можем да зареждаме и скъпоценни камъни като турмалин, топаз, аметист ... Ако се позаинтересоваме ще разберем, че всъщност турмалинът е камък, чийто определени части от състава му са еквивалентни с тези в човешкото тяло. Те са под формата на химичните елементи като калий, хром, цинк, флуор ... Като го държим до себе си камъкът се зарежда с нашата емоция, по същия начин и събира лоша енергия, и когато го оставим енергията се разпръсква.

Земята е могъща сила, показвала хиляди пъти зашеметяващи творения, които притежават огромна мощ, а както знаем хората и земята са както пространството за времето - неразделими. Това сравнение ме кара да стигна до заключението за очевидната взаимовръзка между енергията на земята и тази на човека. Колкото сме по-свързани с ''майката'', токова по-лесно виреем. Най-малкият досег с природата - откъснат плод от узряло дърво, ходенето бос по нагорещена земя, засаждане или отглеждане на само едно растение ни прави ''more connected".

Преди не е имало чак такава централизация и хората са живеели по селата, отглеждали са животни и всичко, което са поемали е било природно чисто. След това земите опустяват и човекът тръгва по космополитните градове. Дали сега няма да се върнем малко?

Като че ли всички усещат нужда да избягат от изкуствено създаденото напрежение и да се завърнат към спокойния начин на живот сред природата. Можем да намерим отново себе си там.

Чрез съзнанието ни, можем да се пренасяме къде ли не за кратко време. Когато осъзнаем себето наяве или насън се изпълваме с чувство за пълнота, сякаш целият свят е застанал пред нас. Ние се намираме в него и той се намира в нас. Пълна хармония и единство.

Започваме да забелязваме подробности, които са ни отбягвали преди. Аурата ни се носи и се преливаме в багрите на природата, ние сме част от нея, усещаме връзката със земята, която е зародена от преди много години. Незначителните смущения спират да ни занимават, каква дълбока и искрена радост блика тогава!

- Метод, който може да прилагаме е занимаване на съзнанието - като бавачка малко дете. Хубава музика (препоръчва се без текст), гледката на пейзажи, заетостта на ума с мечти и вдъхновения, с красиви състояния, пораждащи положителни емоции.

- Веднъж постигнем ли чувството за нещо, то започва да се материализира. Затова има методи, които ни учат ако желаем нещо първо да си представим какво ще изпитаме ако вече го притежаваме. Не на всяка цена! Постепенно вдигаме вибрацията и насочваме енергиите да се движат в наша полза.

- Освобождаване на енергията от основните чакри всъщност е зареждащо (защото животът предполага движение, а то от своя страна поражда движение). Енергията прелива една в друга и всичко се завърта. Можем да насочваме съзнанието към различните чакри, по този начин то е заето. Самите чакри са един вид врати към нас самите, така че можем да им обърнем повече внимание.

За да продължава магията, и за да има синхрон е нужно да пазим и обичаме околния свят. Духът е навсякъде! В скалите, в животните, в небето, в морето, в нас ... Също толкова буден и могъщ. Като поддържаме природата чиста е лесно да се сетим да държим и съзнанието ясно, това ни позволява да сме тук и сега.

Като се заслушаме в тишината, ставаме способни да чуем цялото вълшебство на истинските звуци - концерта рано сутрин на ято птици, кацнали в парка, влюбените разменящи погледи по улиците ... Да не забравяме, че всяко движение предизвиква звукова вълна. Нима не би било лесно да комуникираме без да говорим. Помислете колко по-добре е да можеш да се разбереш с всеки човек без значение от коя държава е и на какъв език говори той. Сега сме способни на това, чувствителността е засилена и интуицията е по-силна от всякога.

Като кажем, че вятърът носи промяна това е така наистина, с помощта на вятъра се сменят сезоните (буди меланхолия). Но ... знаем, че нищо не остава едно и също, слагаме променливата величина и се стремим да приемаме предизвикателствата, които сами сме си отправили преди да влезем в това човешко тяло. Не сте ли се замисляли: ''Защо го правя?'' Ако се чувстваме добре в кожата си това е показател, че вършиме онова, което е за нас. Ако все пак се занимаваме с нещо, а то не ни удовлетворява в момента, защо продължаваме по тази квартална пътека?

Чрез преживяването и трупането на опит се развиваме и сме по-подготвени за непредвидими променливи ситуации, важно условие е осъзнаването. Казват, когато спечелиш, спри, порадвай се и тогава продължи. Осъзнай, че си постигнал нещо и определи какъв урок приемаш за себе си. Update на информацията, която имаме е препоръчителен.

Максимално лесно е. Приеми промените, които настъпват, каквито и да са те, осъзнай ги и задръж. След това всичко се случва по най-добрия начин за момента, слей се с обстоятелствата. Пусни чистото си намерение и законът за привличането вече е в сила.

Всяко нещо е добре забравено старо!

Все по-голямото завръщане към природосъобразния начин на живот и развитата технология ни позволява да посетим редица светове и идеологиите им. Шамани и древни племена са знаели как да използват ресурсите на земята, знаели са всяко едно растение за какво служи и. Ние можем да направим същото, имаме достъп до нужната информация.

Хората са се социализирали, когато са палели огън и са заставали в кръг около него. Чувство на блаженство! Втренчваш поглед в огъня и той ти показва цялата си красота. Омайва те с цвета и излъчващата топлина и ти изпадаш в захлас. Колко по-подходящо за съзерцание от тъмен екран, по който предават манипулативни ''репортажи'', поръчвани от ''крупни'' хора.

В някои племена по света дори и в момента голотата е нещо съвсем естествено, съзнанията им не са обработени и те не се страхуват, не робуват на егото. Напротив! Рисуват по телата си и се чувстват свободни! 

Ин Лакеш
In Lak'ech

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.