Публикации / Пътеводител / Вълнови модул

Вълната на Manik (Ръка)

Размер на шрифта: a a a

Следвайки честотата 13:20 достигнахме и вълната на Маник (Ръка).

Какво е Маник (Ръка)?
Маник (Ръка) е Изцеление, Знание, Завършване, Познаване на мощността на проекта, Портал, Красота, Пророкуване, Духовни инструменти.
Чрез Маник (Ръка) ние създаваме, тя е средството за превръщане на мечтите в реалност. Когато търсим постижение в област, която служи на планетата и на всички живи същества, всяко действие се превръща в акт на изцеление. Този динамичен процес на изцеление е същинска медитативна трансформация – започва с Аз и се разпростира навън, давайки изцеление на тези около нас и накрая – на цялата планета. Маник (Ръка) „знае“ посредством чувствителността си към енергията, къде и кога е нужно изцеление в живота. Тя прави това като навигира вниманието ти към онези аспекти от живота, които имат нужда от внимание, грижа, или освобождение, за да действаш в пълната си форма.

Част от на сянката на Маник (Ръка) са Неспособност, Дисциплина, Завършеност, Незавършеност, Идентификация, Объркване, Отлагане, Привързаности. Проблеми, свързани с довършването на нещата. Залавяне с твърде много дейности. Чувствате се неспособни, разсеяни, под натиск. Проблеми, свързани с набавянето на средства. Мислите, че силата е в средството

А всъщност как бихме могли да трансформираме тези сенки? Осъзнайте своите вътрешни съпротиви и разсеяност. Научете се да довършвате започнатото и изпитвайте удоволствие от всяка стъпка по пътя към целта. Гледайте на отдадеността, ясното намерение и готовността като средства, подпомагащи всяко приключване. Изживявайте себе си като инструмент на светлината.

Разглеждайки Оракула на Петата сила на Синя Магнитна Ръка (кин 27) забелязваме, че сме удвоени от силата на Маник (Ръка), защото той се явява и водещ знак през тази вълна. Аналога е Жълт Магнитен Човек (кин 92), Антипода Червена Магнитна Земя (кин 157), а Окултния е Бял Космически Вълшебник (кин 234). Интересното в тази конфигурация е да разгледаме Оракула на петата сила, чрез Руните на УР и Кодоните (хексаграмите И-чинг) и какво се получава.

През този период от 13 дни ще на води двойната сила на Руна 50 (кодон 50) - Преобразуване на времето (Телепатията преобразува). Поддържащата ни аналогова сила е руна 64 (кодон 64) - Готовност (Галактическата октава обединява измеренията). Антиподната сила е руна 56 (кодон 56) - Пробуждаща се мъдрост (Телепатията установява пътешествия във времето) и не на последно място Окултната сила за тази вълна ще е руна 3 (кодон 3) - Ново начинание (Дървото удържа формата на пространството)

Да се запознаем по-подробно със самите характеристики на Руните на УР аналогови на Кодоните (хексаграми).
Двойна сила ОСНОВНА И ВОДЕЩА на Руна 50 (кодон 50)
Ting, Тин - Котелът, Преобразуване на Времето.
Хексаграмата на трансформацията.
Това е още една картинна хексаграма, разкриваща формата на котела, мощен и древен символ на трансформацията и изхранването. Храната се готви и трансформира, така че да може да бъде изядена и да нахранва. Ние трябва да вземем това, което имаме в живота си, и да го трансформираме, ако е необходимо и с цената на жертви и страдания, така че да можем да вървим напред смислено.

АНАЛОГОВА СИЛА на Руна 64 (кодон 64)
Wei Chi, Уей Дзи - Преди завършването, Готовност. Хексаграмата на очаквания успех
От голямо значение е, че това е последната хексаграма. Предишната предвещаваше прехода от есен към зима. В тази хексаграма се гледа оптимистично към пролетта. Но тъй като водата и огънят са несъвместими по своето положение ще бъде необходимо да се примирят противоположностите и да се извърши върховно усилие без значение дали ще бъде в професионалната или в личната сфера. Това е важна хексаграма, която се появява по време, когато може да се окаже необходимо да се рискува всичко с надеждата за голямо бъдещо щастие и успех.

АНТИПОДНА СИЛА на Руна 56 (кодон 56)
Lu, Лю - Пътешественикът, Пътуващият странник, Странстване. Хексаграмата на независимото действие
Това е хексаграмата на пътуването и непостоянството. Образът е на запалена трева в планината. Той гори ярко и се придвижва бързо на големи разстояния, като изчиства ненужното. Тази хексаграма се появява, когато се чудите дали да останете в някаква ситуация, или да я промените - да пътувате или да смените къщата. Тя благоприятства краткосрочните проекти и изпълнения и не съветва да се пускат корени или да се търси щастие и успех чрез другите.

ОКУЛТНА СИЛА на Руна 3 (кодон 3)
Chun, Чун - Трудности в началото/Ново начинание. Хексаграмата „да не бъдеш възпиран от първоначалните трудности и пречки"
Тази хексаграма предполага, че в случай на пречки е важно да получиш помощ и да продължиш „да въведеш ред в объркването", а не да се предаваш и да се насочиш към друго нещо. Облаците и гръмотевиците скоро ще се разпръснат и ще дойдат нови сили и ентусиазъм.

Какво представлява Маник (Ръка) - (БОЖЕСТВЕНО ВЪПЛЪЩЕНИЕ) в описание на новите архетипи:
Аз съм Аватарът
Кодът ми е Синята Ръка
Със силата на числото седем
Аз преминавам през твоя свят,
Слизайки от космическите висини на седемте небеса
Аз държа ключовете на седемте дни на сътворението
Аз съм изпълнителят, строителят на формите,
Аз съм конструкторът на идващите светове
В междуизмерната архитектура
Аз прокарвам пътеката на познанието за теб – за да помниш,
Да знаеш, да лекуваш, да постигаш
Призовавам те да осъзнаеш и тези думи
Чрез всички твои действия
Защото аз съм пазителят на завета
включващ цялото знание за излекуването на световната душа
Кодът е в моето същество
Загадъчно обвит в мистерия и
Оставящ божествени знаци
У всеки с когото се срещам.
Моята мисия е да показвам на другите това
което те все още не са узнали

Наслаждавайте се на живота, на присъствието Ви - Тук и Сега, и се отдайте на целебната енергия на Маник (Ръка). 

„Аз завършвам. Аз отварям. Аз съм едно цяло със светлината."

Ин Лакеш Ала Кин
АУМ! Хунаб Ку Евам Майя Е Ма Хо!
(Oh! Yum Hunab Ku Evam Maya E Ma Ho!)
АУМ! Единен, Даряващ Движение и Мярка!

Галерия към статията

 
Снимки (13)
 

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.