Публикации / КОСМОЛОГИЯ

ИСТОРИЯ НА СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА

Размер на шрифта: a a a

ГАЛАКТИЧЕСКО ПРЕДСТАВЯНЕ

Матрицата Цолкин или Хармоничния модул на маите, която съдържа кода на галактическите хармоничности, изпълва всички структури на живота с общ регулиращ резонанс и той се нарича светлинно тяло. Всички притежават Светлинно тяло: живите организми (то е под формата на инфраструктура на ДНК), родове и видове живи същества (колективно светлинно тяло) и даже цялата наша планета като съзнателен развиващ се организъм.

По подобие на светлинните тела на опделните видове и групи от живите организми, планетарното светлинно тяло е съзнателно структорирана резонансна система, регулираща и насочваща своето развитие към крайното предназначение на еволюцията. Важно е да запомним, че планетарното светлинно тяло, въплатено в програмата на планетарната памет, може да бъде активирано само чрез съзнателни и съвместни усилия. По-нататък ние ще се убедим, че ключът към съзнателното оформление на планетарното светлинно тяло се намира в науката, общоизвестна като геомантия – Акопунктура на земята.

Във вид на лъчиста информационна банка на планетарната програма, 260 – елементният Галактичен код може да бъде представен като оригинална форма върху електромагнитния ефир на най-външната обвивка на планетата, тоест на горния от двата радиационни пояса около Земята.  Думата „оригинална” е употребена за да се подчертае, че ядрото на Галактиката, Хунаб Ку, като мощна радиостанция генерира и излъчва светлинния код непрекъснато и завинаги.

Информационният поток, протичащ между произволни планетарни тела – в случая между Земята и ядрото на Галактиката, се подкрепя и подпомага от слънчевата активност, която се проявява чрез цикъла на двойните слънчеви петна. Слънцето и всяка планета си взаимодействат с една и съща галактическа информационна банка. Когато в произволно звездно тяло (като нашето Слънце) започне еволюционен процес, в него от начало се „се щампова” 260 – елементния Галактичен Код. Когато планета като нашата постигне точката на резонансна активност, потокът от галактическа информация, установен чрез слънчевите петна, се отпечатва върху външната електромагнитна обвивка на планетата и става основа на програмата за планетарна памет. След като светлинната програма е внедрена на планетата, вече програмата действа, внася се генетичната информация, която се предава и на планетарното поле. За нашата планета носител на генетични данни се явява долният радиационен пояс; по този начин се светлинната програма се внедрява и в горния, външен радиационен пояс. Двата радиационни  пояса(пояси на Ван Алън) стават подобни на вибриращия тъкачен стан, изплитащ резонансните вълни. Общият резонанс на долната генетична и горната галактическа обвивка образуват пълната програма на планетарна памет, наречена Пси-банка. Възникващият радиационен пояс в мембраната на съприкосновение и взаимодействие Пси-банката, поражда това, което Руперт Шелдрейк нарича морфогенетични полета – резонансни полета на паметта, отговорни за процесите на развитие и провяна на различни биологични форми на живот.

По този начин ние тук описваме структурата на разума на нашата планета като жив организъм, даваща възможност за разширение на идеята, споделена от Джеймс Лавлок в неговите книги с хипотези за Гея, за Земята като съзнателна и развиваща се същност. Разбира се, практически всички доисторически или, по-точно дотехнологични народи са осъзнавали и осъзнават този факт. Както показва историята, вярата в това, че Земята е жива и свещена, е била специфична за много човешки цивилизации.

Макар ние основателно да твърдим, че представата за свещеността на Земята като жив организъм в миналото е била широко разпространена, възниква въпросът: имало ли е единен колективен източник за това знание, или всеки народ е намирал обяснение според собственото си разбиране за Земята по подобие на съвременните научни представи, базиращи се на няколко тромави, но развиващи се технологии на космическите полета? Без да правим опити да доказваме съществуването на обща система от знания на строителите на Стоунхендж, Великата пирамида в Гиза и пирамидите в Теотихуакан, ще изходим от това, че явлението на универсалния резонанс е осигурило разпространението на определено количество „универсални” знания.

"ФАКТОРЪТ МАИ" Хосе Аргуелес

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.