Публикации / Единици на времето

Мудрите на печатите

Размер на шрифта: a a a

В превод от санскрит думата “мудра” означава психически жест или отношение. Мудрата може да се прилага като естетически жест или като възможност за контролиране и пренасочване на енергията, за манипулиране на енергийния поток при медитация или в пранаяма.

20-те Слънчеви печата и мудрата за всеки един от тях. Как да ги правим.

1. Дракон / Имиш (IMIX)
Мудра: Дланите са една върху друга и се люлеят леко на нивото на коремната област. 

2. Вятър / Ик (IK)
Мудра: Дланите са отворени и се държат под устните, които издухват дъха на Духа-вятър, после ръцете се вдигат и се отделят една от друга, правейки кръг, за да се съединят отново като за молитва.

3. Нощ / Акбал (AKBAL)
Мудра: Затворете очи, задръжте ръцете си с длани нагоре на височината на талията, наведете се до хоризонтално положение на торса, после се изправете и кръстосайте ръце пред гърдите.

4. Семе / Кан (KAN)
Мудра: Дланите ви са една в друга пред слънчевия сплит, сякаш държите семе, разтворете ги, пускайки семето в живота си.

5. Змия / Чик Чан(CHIC CHAN)
Мудра: Ръцете се докосват пред корема и се придвижват нагоре по продължението на чакрите със змиеподобни движения, като накрая се събират над главата.

6. Смърт / Кими (CIMI)
Мудра: Сложете ръцете си под дясната буза, сякаш спите. След това ги кръстосайте на гърдите, докато се навеждате напред. Накрая изправете глава с кръстосани пред очите ръце.

7. Ръка / Маник (MANIK)
Мудра: Ръцете са на нивото на ушите с дланите навън, лактите образуват прав ъгъл, палците и показалците - кръг.

8. Звезда / Ламат (LAMAT)
Мудра: Същата позиция като при Маник - показалците и палците образуват „О" на нивото на ушите, ръцете са под прав ъгъл и се придвижват нагоре и навън, пръстите се разтварят с рязко движение, все едно изтласкват „0"-то.

9. Луна / Мулук (MULUC)
Мудра: Поставете дясната си ръка на челото си с пръсти, образуващи „О" върху третото око, лявата ръка е под прав ъгъл, пръстите и дланта й сочат напред.

10. Куче / Ок (OC)
Мудра: Поставете лявата ръка на сърцето си, дясната ръка е сгъната в лакътя под прав ъгъл с длан напред и събрани пръсти.

11. Маймуна / Чуен (CHUEN)
Мудра: С двете ръце на сърцето и невинна усмивка пъхнете непринудено палците си в ушите и започнете да мърдате и махате с пръсти.

12. Човек / Еб (EB)
Мудра: Ръцете са протегнати нагоре, след това се събират над главата, така че да формират буквата V, отворена към небесата.

13. Небесен Звездоходец / Бен (BEN)
Мудра: Разперете ръце встрани под ъгъл 45 градуса, после ги вдигнете право нагоре като колони, отдалечени на десетина сантиметра една от друга, после, сгъвайки ги в лактите, започнете да ги движите надолу-нагоре между главата и сърцето, сякаш изграждате колона от енергия.

14. Магьосник / Иш (IX)
Мудра: Лявата ръка е свита под сърцето, дясната е изпъната право нагоре, а после се спуска полека надолу и се среща с другата пред сърцето, като така се постига синхрон с божествената воля.

15. Орел / Мен (MEN)
Мудра: Задръжте дланите си една върху друга пред сърцето си, след това ги преместете нагоре до над очите и после ги разтворете встрани от тялото, сякаш политате като орел.

16. Воин / Киб (CIB)
Мудра: Вдигнете ръце над главата си под формата на буквата V, готови за галактическа комуникация; съберете пръстите си така, че да докоснат третото ви око; след това отдръпнете ръце встрани с дланите навън, така че да образуват колибка.

17. Земя / Кабан (CABAN)
Мудра: Пръстите и палците на двете ръце се докосват, образувайки триъгълник, и сключени по този начин, минават от най-долните чакри до коронната над главата и после обратно до сърдечната (повторете три пъти).

18. Огледало / Ецнаб (ETZNAB)
Мудра: Вдигнете едната, а после и другата ръка над главата си, след това ги кръстосайте по диагонал и ги спуснете надолу, сякаш са мечове, прорязващи илюзията.

19. Буря / Кауак (CAUAC)
Мудра: Съберете длани пред сърцето си като за молитва, после притиснати една в друга ги вдигнете над главата си и ги пуснете изведнъж, като издадете звук на пречистване.

20. Слънце / Ахау(AHAU)
Мудра: Дръжте ръцете си - докато не изтръпнат - изпънати напред на ширината на раменете, с длани, обърнати към лицето на нивото на очите, после обърнете дланите навън и разтворете ръцете си като за прегръдка, за да излъчват слънчевото съзнание.

Извиняваме се,  че видеото е на Руски език. За по-добро гледане, използвайте функцията в плеара да завъртите образа вертикално.

Видео с 20-те мудри на Legado maya 

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.