Публикации / КОСМОЛОГИЯ

Астрално, Етерно и Ментално ниво

Размер на шрифта: a a a

 НИСКО АСТРАЛНО НИВО

По-ниското ниво на четвъртото измерение, т.е. по-ни­ското астрално ниво, е убежище на всички наши мисли, по­родени от страха. То е космическото кошче за непотребни отпадъци. Там се натрупват всички негативни мисли и енер­гии, които се отделят и се раздробяват, когато се ядосваме, завиждаме или се страхуваме. Това е мястото, което посеща­ваме, когато сънуваме кошмари, а за някои хора е дори вид Ад. Като се изправим срещу собствените си демони, които в по-голяма или по-малка степен създаваме сами, ние можем по-лесно да преодолеем страховете и грешните убеждения и да се доближим до светлината. В това ниво на четвъртото из­мерение са заключени всич­ки мисли, които евентуално ще породят бъдещите ни преживявания. На практи­ка, когато се тревожите за нещо и предричате опреде­лен краен резултат (и двете са начини за проектиране в бъдещето), вие определяте учас­тието си точно в тези сценарии и загърбвате възможността да напишете по-добър край. Във ваша власт е да определите из­хода от всяка възможна ситуация. Точно така - вие създавате собствената си реалност. Не разбирайте погрешно, добре е да планирате бъдещето си, но да създавате сценарии, основа­ни на страх, ви прави податливи към вируса на възнасянето. Този вирус ще ви затвори, ще блокира, екстрасензорните ви способности и ще ви държи в капана на триизмерната кутия.

Например има дни, в които не се чувстваме във форма. Обикновено тогава се тревожим за нещо или ни мъчи чувство за вина. Физическото тяло ни показва, че вибрацията ни е изложена на риск от емоции, породени от страх. Когато това се случи, усещаме болка в синусите - нашата лична система за сигурност. Знаем достатъчно за риска, който тревогите во­дят след себе си, и директно се залавяме с проблема, преди той напълно да изпие енергията ни. Мога незабавно да се вър­на обратно тук и сега, да се концентрирам и да сложа край на негативните последствия. Когато опознаете по-добре финото си тяло, ще бъдете в състояние да разпознавате предупредителните сигнали за навлизане на ниски вибрации във вашата система, така както детекторът за дим ви предупреждава за възникнал наблизо пожар.

По подобен начин можем веднага да определяме кога сме заети с няколко програми на съзнанието (паралелни живо­та) едновременно. В такива моменти ни е непосилно да съ­берем мислите си и да организирам времето си, концентри­раме се много по-трудно и ни завладява някакъв космически Синдром на дефицит на вниманието. Ситуацията е подобна на това, което се случва, когато колата ви се понесе в другото платно на пътя, тъй като сте отклонили вниманието си или сте задрямали. Очевидно е, че ако не скочите рязко обратно в настоящия момент, ще имате сериозни проблеми. В енергиен план крайният резултат може да е „злополука“ под формата на конфликт, психически срив, пристъпи на паника, фобии и други нежелани състояния. Това може да предизвика емоционален безпорядък у вас и у околните и да намали нивото на енергията ви. Представете си, че някой ви разгневява само за­щото в съзнанието ви е запечатана емоция от далечен минал живот, с която не можете да се справите! Много от реакциите ни са предизвикани от твърде големия брой отпечатъци, оста­вени от болезнена емоционална енергия. Тези отпечатъци все още са свързани с нашата духовна и енергийна същност. Но добрата новина е, че познаването на възможните капани може да ни помогне изцяло да избегнем подобен вид проблеми.

ЕТЕРНО НИВО

Етерното ниво е по-горното ниво на четвъртото изме­рение. Това е мястото, където отиваме по време на преживя­ванията си извън тялото и където срещаме починали близки хора и други души, които очакват да се възнесат. Ако не сте наясно какво се случва, първото преживяване от подобен род по време на фазата на раздвижването може да бъде доста стряскащо. Вероятно ще си помислите, че сънувате, или че просто полудявате. Етерното ниво е магическо място, където живеят мисълформите за феи, гномове, саламандри, елфи и духовни водачи. Това е домът на етерните вълни, зоната на космическата, творческата и магическата енергия, където желанията ни се материализират мигновено, а мислите ни се превръщат в сътворена реалност. Шаманите и екстрасенсите, които отлично познават етерното ниво, знаят как да се възползват от населяващите го магически енергийни създания. След като преходът ви към новата честота приключи, вие също ще можете лесно да достигате до тази зона и нейните услужливи обитатели.

МЕНТАЛНО НИВО

Менталното ниво на четвъртото измерение е мястото, което засилва нашите психически способности и ни дава възможност да общуваме помежду си чрез телепатия. Тук ние се учим да управляваме мислите си и да проектира­ме себе си психически. Мо­жем да сравним това място с мрежов хъб за мисли. В менталната равнина наши­те психически и духовни способности служат като средство за създаване на да­дена реалност. Тази равни­на е платното на съзнателния ум, върху което сътворяваме самата физическа реалност. На ментално ниво колективното съзнание събира достатъчно психически сили, за да предиз­вика промени в по-ниското трето измерение, което притежава маса и плътност. Поради тази причина трябва да усвоите до съвършенство умението да поддържате мислите си чисти и далеч от капаните на материалния свят. Пороци като алч­ността, завистта, похотта и други отрицателни емоции, основани на страха, които са втора природа на Хомо сапиенс, няма да запазят вибрациите си в това измерение, тъй като техните честоти са прекалено ниски. Тъй като са твърде теж­ки, за да се издигнат, тези вибрации често остават в по-ниското астрално ниво, което някои наричат Ад или подземен свят.

Еволюцията изискава от нас да познаваме добре енер­гийната си структура. Чакрите са нашите „цен­тралните ключове“, които ни свързват със света на енергията. Еволюционното ни развитие вече достига степен, в която тези енергийни центрове реагират на настъпващата промяна.

---------------------------------------------------------
от "Книгата за Трансформацията" на Лиса Барет

moon 9

МНЕНИЯ

renetaman каза на 18.04.2014 г. 22:16 ч.

Благодаря!

as_jeth каза на 01.05.2014 г. 12:20 ч.

и от мен благодарности

Milena75 каза на 31.03.2020 г. 17:38 ч.

Благодаря! Чудна информация!

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.