Публикации / КОСМОЛОГИЯ

Ароматерапия

Размер на шрифта: a a a

Ароматерапията е използването на ароматни етерични масла за постигане на добро физическо, физиологично и психическо здраве. Този метод за лечение идва от древността. Всеки аромат притежава вибрация, която помага на тялото да пренастрои енергията си и да се възстанови след стресова ситуация. Специалистите по ароматерапия смесват ароматите по отделно за всеки клиент. Той може да ги вдиша през специален уред или маслата да се втрият в кожата на тялото му. Този лечебен метод отчита факта, че физическото ви тяло ще вибрира с определени честоти в зависимост от здравословното ви състояние.

Честотата на трептене на здрава тяло обикновено е в рамките на 62-78 MHz, а на болен човек започва от 58 MHz. Ако вашата честота достигне под 58 MHz, се появяват симптоми на грип и простуда. При 55 MHz започва развитието на определени хронични заболявания, при 52 MHz се появява синдрома на хроничната умора, а при 42 MHz съществува опасност от ракови заболявания. Смъртта настъпва при 25 MHz. Всичко, от храната до мислите ви, оказва пряко въздействие върху физическото тяло, което, както знаете, e директно проявление на духовната ви същност.

В следващите редове ви предлагам списък с някои особено важни органи на тялото и техните честоти. След настъпването на еволюционната промяна е напълно възможно посочените стойности да се увеличат най-малко с 10 процента. В това няма нищо чудно – във вас наистина ще има доста повече светлина.

Орган Честота в мегахерци (MHz) 
Горна част на дебелото черво 50 – 60 MHz 
Долна част на дебелото черво 58 – 63 MHz 
Сърце 67 – 70 MHz
Черен дроб 55 – 60 MHz 
Бели дробове 58 – 65 MHz 
Панкреас 60 – 80 MHz 
Стомах 58 – 65 MHz 
Тимус 65 – 68 MHz 
Щитовидна и паращитовидна жлеза 62 – 68 MHz 

Вибрациите на етерните масла създават среда, в която не могат да съществуват болести, бактерии, вируси и плесен. Те поддържат оптималното въртене на чакрите. Вие бихте могли да повишите общата си честота, като използвате подходящите етерични масла или комбинация от няколко различни.

Вашето тяло е особено чувствително към честоти, които взаимодействат с неговата собствена вибрация. Спорът с даден човек или неподходящата храна могат да понижат честотата ви. Неблагоприятен ефект върху вибрациите на тялото ви може да окаже само една-единствена негативна мисъл или дори фактът, че държите в ръка чаша с кафе. Доказано е, че нормалната честота на тялото ви се възстановява в рамките на 21 секунди, след като сте вдишали аромата на дадено етерично масло. Изследванията показват, че етеричните масла имат най-високите честоти сред всички познати естествени вещества. Те варират между 52 MHz и 320 MHz (честотата на чистото розово масло). Етеричните масла подпомагат възстановяването и поддържането на оптимално здраве и създават среда, в която стресът (който е причина за много заболявания) не може да съществува. Те са способни да повишат честотата ви до такава степен, че да ви потопят в царството на духовното.

Както вероятно си спомняте от предходните глави, чакрите са онези центрове във вашето тяло, които обработват неговата електромагнитна енергия. Те са завихряния, които насочват потока на енергията от физическото тяло към фините му обвивки (емоционална, ментална и етерна). Работата на тази уникална физио-психическа система, най-вече по-време на и след вашата трансформация, се подпомага активно от определени етерични масла. В следващите редове ще намерите някои полезни съвети за основните чакри във вашия организъм и етеричните масла, които се препоръчват за всяка от тях. Не забравяйте, че преди да пристъпите към каквото и да е самолечение, трябва да се консултирате с лекар.

Коренна чакра: Най-подходящи за нея са маслото от мента, кедрово дърво, карамфил, пачули, джинджифил, ветивер, тамян, смирна, кардамон, лаврово дърво, сандалово дърво. Коренната чакра контролира лимфната, костната и храносмилателната система, както и долните крайници. Ако е блокирана, вие изпитвате страх, безпокойство, несигурност и неудовлетвореност. Физически дисбалансът може да се прояви като наднормено тегло, анорексия, невроза и болки в коленете. Ако изпаднете в някое от тези състояния, се опитайте да разберете в кой аспект от живота ви липсва заземяване. С помощта на горепосочените аромати може да направите отлична настройка на финото си обоняние.

Сакрална чакра: Списъкът с етерични масла за тази чакра включва иланг-иланг, смирна, кориандър, рози, здравец, жасмин, канела, мандарина, бял бор, розов здравец, пачули. Сакралната чакра управлява репродуктивната система на човека със съответните органи, пикочния мехур, бъбреците и средната част на гръбначния стълб. Ако е блокирана, вие сте раздразнителни, ставате манипулативни и ви преследват натрапчиви мисли за секс. На физическо ниво се появяват проблеми с бъбреците, схващане в долната част на гърба, запек и мускулни спазми. Тази чакра се свързва и със задържането на вода в организма, особено когато потискате емоциите си или не ги изразявате  по най-добрия начин. С помощта на препоръчаните етерични масла можете да обострите свръхчувствителния си (психически) вкус.

Чакра на слънчевия сплит: Работата на тази чакра се поддържа най-добре с масло от лимон, джинджифил, морков, хвойна, розмарин, орегано, ветивер, мента, цитронела, лимонова трева, кедрово дърво, риган, канелена пръчка, кардамон, валериан. Този енергиен център контролира стомаха, черния дроб, жлъчния мехур, панкреаса и тънките черва. При дисбаланс в чакрата на слънчевия сплит вие сте неуверени, объркани, тревожите се за мнението на околните за вас и лесно изпадате в депресия. Възможно е да изпитвате затруднения, когато трябва да се концентрирате, да предприемете нещо или да завършите определена задача. Неспособни сте да вземете решения и да преценявате правилно конкретна ситуация. Граничните състояния са свързани именно с тази чакра. Физическите прояви на дисбаланса на енергията в чакрата на слънчевия сплит са проблеми с храносмилането и с черния дроб, диабет и алергии. С помощта на горепосочените масла интуицията ви се засилва и предчувствията стават по ясни.

Сърдечна чакра: Тази чакра обхваща сърцето, белите дробове, кръвоносната система, раменете, горната част на гърба и се влияе най-добре от масло от мелиса, тамян, бергамот, морков, лавандула, риган, сандалово дърво, исоп, лаврово дърво, нард, камфор, канелена пръчка. При блокаж на тази чакра вие изпитвате съжаление, параноя, ревност, гняв и обикновено смятате, че личното ви щастие зависи от някой друг. Физическите проблеми, които може да изпитате, са сърдечна недостатъчност, високо кръвно налягане, безсъние и затруднено дишане. Препоръчителните за сърдечната чакра етерични масла подпомагат оптималното функциониране на вашето фино осезание (психометрия) и лечебно докосване.

Чакра на гърлото: Най-подходящи за нея са маслото от лайка, коча трева, кипарис, смърч, семена от морков, лавандула, градинска мента, тамян, здравец. Петата чакра се свързва с гърлото, врата, зъбите, ушите и щитовидната жлеза. Когато в този енергиен център липсва баланс, се появяват вредни зависимости, нерешителност, лъжи, нужда да се критикува и липса на контрол. Физическите неразположения, свързани с тези състояния, са възпалено гърло, ранички в устната кухина, подути жлези, неправилно функциониране на щитовидната жлеза, ларингити, проблеми с гласните струни, с венците или зъбите. Гореописаните етерични масла са отличен помощник в поддържането и засилването на свръхестествения слух.

Чакра на третото око: Тя е източник на ясновидските способности, които се засилват с помощта на масло от кедрово дърво, смърч, розмарин, орегано, мащерка, липа, меча стъпка. Тази чакра е от огромно значение за вашата трансформация и издигането ви до по-високо ниво на съзнание. Тя е свързана с мозъка, нервната система, очите, ушите, носа, хипофизната и епифизната жлеза. При дисбаланс на чакрата на третото око се наблюдава страх от истината, лоша преценка, лоша интелектоална интелигентност и изопачено възприемане на реалността, съпроводено с объркване. На физическо ниво се проявяват тензионно главоболие, мигрена, проблеми със зрението, късогледство, далекогледство, глаукома, катаракта (старческо перде) и заболявания на синусите. Настройвайки честотата си към ароматите на препоръчаните масла, вие ще поддържате в хармония финото си зрение, телепатичните си способности, възможността  за астрално пътуване и връзката с паралелни животи.

Коронна чакра: Тази чакра играе ролята на мост между тялото и духа. Най-подходящи за нея са лавдан, смирна, ангелика, лавандула, роза, босилек, розмарин и равенсара. Тази чакра е свързана с темето, мозъка и цялата нервна система. Ако е блокирана, ви обзема чувство на безсилие и тъга, предразположени сте към душевни разстройства, старческа деменция и разрушителни емоции. Сред физическите прояви на дисбаланс в тази чакра са силните мигрени и дипресията. От друга страна, когато енергията в тази чакра е хармонизирана, ние поучаваме достъп до царството на несъзнаваното. Божественото познание е главната екстрасензорна способност, свързана с чакрата на короната. С помощта на гореспоменатите масла вие ще можете да поддържате постоянна връзка с универсалния източник.

Осма чакра: Този енергиен център ще бъде активиран в хода на енергийната трансформация. Той се намира на около една ръка разстояние над коронната чакра. Етеричните масла, подходящи за тази чакра, са маслото от нероли и, разбира се, розово масло, което притежава най-високата енергийна честота. Осмата чакра е енергийният център на Божествената любов, на духовното състрадание и себеотрицание. Тя свързва аурата ви с Акашовите записи, които съхраняват информация за всички ваши инкарнации. Осмата чакра е тесен контакт с Божественото и поради тази причина при нея обикновено липсват следи от емоции или дисбаланс, ако останалите чакри не са в хармония, тя не се отваря. Но когато е балансирана, тя ни изстрелва отвъд материалната и физическата сфера, направо към духовните измерения, с които са свързани и препоръчаните тук етерични масла. 

Чакра „коремчето на Буда“: Тази нова чакра поддържа доброто си състояние с помощта на масло от иланг-иланг, лавандула, здравец, сандалово дърво и синя вритига. Тя е свързана с диафрагмата и белите дробове. Дисбалансът обикновено води до емоционални проблеми. Физическите неразположения, които могат да се проявят, са затруднено дишане, астма, натрупване на мазнини в областта на корема (напълняване вследствие на стрес). Изброените етерични масла ще ви помогнат да поддържате тази чакра чиста и балансирана, което от своя ще доведе до овладяване на емоционалната енергия и избягването на драматични ситуации.

Чакра на тимуса: Тази нова чакра реагира най-добре на масла от смирна, портокал и петигрен. Тя е свързана с тимусната жлеза и имунната система, съхранява модела на вашата ДНК и клетъчната памет от всички ваши инкарнации. Когато чакрата на тимуса е слаба или блокирана, вие се чувствате като уловени в мрежа, ставате крайно контролиращи, алчни и гневни. Физическите симптоми на дисбаланс в този енергиен център обикновено са свързани с автоимунни заболявания като ревматоиден артрит. Чакрата на тимуса ви помага да контролирате намеренията, които стоят зад вашите мисли, така че да можете да използвате системата си от фини сетива за постигане на възможно най-добрите резултати.

Ароматерапията е колкото изкуство, толкова и наука. Ароматът на етеричните масла може да се използва за лечение, за разкрасяване и за достигане на необходимите нива на вибрация с цел събуждане на фините ви сетива. Освен всичко друго, използването им е наистина забавно!

Из „Книга за трансформацията“ Лиса Барета

Галерия към статията

 
Снимки (7)
 

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.