Публикации / Единици на времето / Слънчеви печати II

12 Жълт Човек – ЕБ (EB)

Размер на шрифта: a a a

12 Жълт Човек - ЕБ (EB)
(кин 12, 32, 52, 72, 92, 112, 132, 152, 172, 192, 212, 232 и 252) 

Повлиява и подчертава силата на свободната воля

Енергия - сила на добра воля, свободна воля
Посока - Юг
Стихия - Огън
Чакра - Сърдечна
Приема информация от – средният пръст на лявата ръка

Митология: Божествените близнаци са символ на ритъма на светлината и тъмнината, на живота и смъртта. Те водят битка с Господарите на подземния свят и ги побеждават. Когато единият от двамата изгубва главата си в битката, Бог му подарява резервна глава от тиква. Така подземният свят изгубил светлината завинаги.

Качествени характеристики, които се заработват от печата: Игра на светлината и тъмнината, пустота, тишина, реинкарнация, задълбочена мъдрост, независимост, зрелост, победа, духовно изцеление.

Тълкуване на символа: 
Еб е магичната тиква, резервната глава на единия от близнаците. Смъртта просто изглежда край, пустота. В действителност в нея е скрита пълнотата на новия живот. Eб e човек в цикличния кръговрат на формиране и смърт. Благодарение на Чуен (11  Печат), животът се пречиства от всякакви тежести, от всичко повърхностно и така човекът/Еб съзрява за живота. Еб е открит за Новото.

Печат за деня: Еб може да ни застави да погледнем зад кулисите на собствената си душа, да ни помогне да преодолеем страховете си. Той може да ни попита: «А вие защо се подценявате?» време е да се преборите със собствените си мрачни мисли. Еб ни помага да изведем от паметта си неприятности и проблеми от миналото.
Еб може да ни срещне с преоценката на духовното начало, да ни даде творческа енергия, духовна свобода и независимост, за да установим естествения си ритъм и да разберем мъдростта на живота.

Над какво си струва да помислим този ден:
1. Мога ли да подтискам чувствата на гняв и ярост?
2. Уравновесени ли са в мене плътските и духовни начала?
3. Способен ли съм на добри дела?
4. Вярвам ли в реинкарнацията/прераждането?
5. Какво е духовно изцеление?
6. Какво е за мене свобода и независимост?

Личен печат: Хората, родени с този знак преследват висши цели и с всички сили се стремят да ги достигнат. Ударите на съдбата, обаче много ги притесняват. Дълбоко в душата си, те са много чувствителни и уязвими. Те рядко позволяват на натрупаните раздразнения и гняв да се промъкнат в душата им.
За да запазят духовното си равновесие, хората на Еб се опитват да поддържат близки отношения с другите и се стремят към всеобщо признание и одобрение. Но, ако това не се случи, те прибягват към злоупотреба с лекарства, илюзорни въображаеми светове и т.н.
Ето защо, близките на Еб, за да го направят малко по-щастлив, следва да признаят неговите заслуги и достойнство. Тези хора отхвърлят непълноценния живот и подценяването на духовното начало. Те са изпълнени с добро, с радост към живота, към творческите сили, знания за безкрайността на живота, за духовна свобода и независимост.
Тези хора са най-близо до духовната си програма, те трябва да са свободни духом, не трябва да позволяват на никого да се меси в живота им. Те също така не признават  авторитети, могат да се противопоставят на големи групи от хора.

Задачи:
1. Да се науча да бъда свободен и открит, да изразявам своята воля.
2. Да се науча да бъда цялостен и себеуважителен.
3. Да пробудя латентните си способности.
4. Да усетя мъдростта на спътниците в живота си.
5. Да почувствам себе си открит, в готовност за взаимодействие с Вселената.
6. Да се образовам за победител над мрака и злото.
7. Да излекувам Света със своята мъдрост, самият аз съм проводник на Висшия Разум.

Жизнената сила се придобива с проявата на свободната воля и откритост към света. Чрез Еб се създава истинския, автентичен човек, с този печат ние се учим да уважаваме себе си.

Девиз: Аз събирам/пожънвам реколтата с мъдростта на моята свободна воля.

Прочетете допълнително за слънчевият печат 12 Жълт Човек – ЕБ (EB)

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.