Публикации / Единици на времето / Слънчеви печати II

13 Червен Звездоходец – БЕН (BEN)

Размер на шрифта: a a a

13 Червен Звездоходец - БЕН (BEN)
(кин 13, 33, 53, 73, 93, 113, 133, 153, 173, 193, 213, 233 и 253) 

Проучва и подчертава силата на космосът

Енергия - Сила на пространството;
Посока - Изток;
Стихия - Земя;
Чакра - Слънчев сплит.
Приема информация от - Безименния пръст на лявата ръка.

Митология: Подземния свят е победен окончателно. Бен е символ на победата и завръщането към собствените източници. На 13-я ден Божественото сътворение най-накрая е достигнало своето пълно съвършенство и завършеност. Настъпва време за свадбените тържества за Небето и Земята.

Качествени характеристики, които се заработват от печата: мъжество, тайнствени пътешествия (на душата), свобода на духа, съчувствие, зрелост, представа за света като театрална сцена.

Тълкуване на символа: Бен е стълбата между Земята и Небето, за която хората са забравили. Това е светът на неунищожимата светлина. Бен се наричат небесни спътници (звездоходци, небесни странници). Те по всяко време могат да се реят в небесата, но постоянно се връщат на земята, носейки със себе си небесната мъдрост и великите знания. В този знак е въплътена необходимостта от равновесие на нашия земен и духовен живот. Бен изгражда мостове, той ни приканва да се отправим на пътешествие. Но, за да се впуснем в подобно приключение, ни е нужно да заработим духовно мъжество.

Печат за деня: Бен ни подтиква към нови запознанства, да се отправим към вълнуващо пътешествие в света на непознатото. Вероятно, вашите мисловни граници са се оказали твърде тесни за него и той изисква вие по-скоро да ги промените. С негова помощ можете да бъдете само победители. Той ви извежда от изолацията, от самотата. Дава ви възможност да победите страха пред неизвестността, дава ви енергия за растеж и духовна зрялост, отговорност. В този ден е най-добре да планирате качествена промяна за себе си, тъй като сработва мощното число 13.

Над какво си струва да помислим този ден:
1. Кое е това, което ме привлича и отблъсква от всичко ново и неизвестно?
2. Мога ли да се откажа от някои свои навици, възприпятстващи израстването ми?
3. Може ли да се каже, че духовното ми битие и физическите ми потребности са в хармония помежду си?
4. Защо съм самотен?

Личен печат: Бен е способен да изпълни сърцето на обкръжението си с радост и вдъхновение, да ги зареди с енергия и да им дари неизчерпаеми творчески възможности, да ги подтикне към създаване на нещо ново. Хората, родили се под този знак излъчват увереност в живота. Те са ученолюбиви и талантливи. Реагират твърде болезнено на опитите на окръжаващите ги, да им ограничат свободата. Много често се лутат от една крайност към друга, именно затова е толкова важно да им се помогне да се удържат между двете бездни. Това са отговорни хора, готови да се притекат на помощ, без да се боят от неизвестността. Заедно с това, те са самотници, обичат да бъдат насаме със себе си, в тяхната памет се съхраняват знания за прародината и великите знания за други светове.

Задачи:
1. Научете се да се доверявате на интуицията си и следвайте знаците.
2. Станете пробудени и осъзнати.
3. Активно участвайте във възраждането на Земята, донесете на Света новината за съединението на Земята и Небето, научете се да съединявате духовното с материалното.
4. Смело опознавайте и влизайте в неизвестното, при това помнете, че силата е в непривързаността към началната точка. Бен не е длъжен да се придържа към родовите корени. Всички семейни традиции да минават без привързаности.
5. Изследвайте външното и вътрешно пространство, анализирайте, изменяйки непрекъснато себе си.
6. Бъдете в постоянен процес на разгръщане на спиралата на развитие на събитията, освобождавайки се от стереотипите.
7. Не забравяйте за Източника (Бог) и не пренебрегвайте завършването.
8. Научете се на взаимодействие с Вселенския Разум.
9. Бъдете отговорни, стремете се към духовна зрялост.
10. Постоянно разширявайте границите на Познанието, споделяйте опита си с другите хора.

Жизнената сила се дава от постоянния процес на Познание и предаване на опита на другите. Чрез Бен човечеството придобива принципите на ръст на Висшия Разум, стремеж към обединение на Небесата и Земята.

С Червеният Небесен Странник започва извисяването  - ТОЙ проправя Пътя, съставя картата, издига тези, които са се спуснали в низините и приземява тези, които са се издигнали нависоко. Работи заедно с Белия Съединител на Световете, с една и съща вибрация.

Девиз: В пълна пробуденост аз изследвам неизвестното.

Прочетете допълнително за слънчевият печат 13 Червен Звездоходец – БЕН (BEN)

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.