Публикации / Единици на времето / Слънчеви печати II

02 Бял Вятър – ИК (IK)

Размер на шрифта: a a a

02 Бял Вятър - ИК (IK)
(кин
2, 22, 42, 62, 82, 102, 122, 142, 162, 182, 202, 222 и 242) 

Общува и подчертава силата на духът

Енергия Сила на духа
Стихия Въздух
Чакра Сърдечна
Цвят Бял
Посока Север
Приема информация чрез средния пръст на дясната ръка

МитологияНад безбрежния пра-океан се носи Светият дух. Вятърът на това движение е и начало на сътворението. Мъжката и женска енергии се оплодотворяват взаимно. Възниква нова реалност от сливащите се в едно цяло две противоположности. Ик е вятър и Дух, божественото дихание на живота, носещо новите идеи. Безбрежния океан на Имиш се задвижва от вятъра Ик, който се асоциира също и с дървото, даряващо въздуха и Божественото дихание на хората и всички живи същества. Ако искате да преодолеете всички противоречия в собствената си душа, да разберете че Светът е единен, а не разделен на дребни реалности, то Ик ще ви помогне.

Тълкуване на символа: Ик символизира дървото на живота, чиито корени са в дълбините на пра-океана (подсъзнателната сфера), а короната се извисява към небесата. Това е и прозореца за отварянето на Света на светия дух, създаващ материята и всички други реалности.

Качествени характеристики: Вдъхновение, общуване, способност за съединяване на противоположностите. Духовната зрелост и яснота, незримите и тайни потенциални сили.

Печат за деня: Ик отхвърля предизвикателните теми за неразбирателство и раздор, съмненията в общуването на човека с Бог, дава сигурност на разума и комуникацията, предотвратява невъздържаността. Белият Вятър ни дарява с енергията на вдъхновение и интуиция за реализиране на творческите идеи в живота и духовно просветление, комуникация, единство на духа и чувствата. Белият вятър ни кани да проявим и да се насладим на свободата на духа, да преодолеем противоречията, объркването и хаоса на мислите си.

Над какво си струва да помислим този ден:
1. Доверявам ли се на собствената си интуиция?
2. Коя е истинската причина за моя духовен безпорядък и недоволство?
3. От какво се боя?
4. Кое е това, което ме вдъхновява най-много?
5. Какво съм аз – човек на настоящето или пленник на миналото? Живея ли с бъдещите си проекти или със спомени от миналото?
6. Освободено ли е моето сърце от тъмнината и от това, което не е добро?

Личен печат: Човекът с този печат постоянно има желание да влияе на обкръжаващия го Свят, да го изменя с помощта на творчески идеи и действия. Тези хора са одухотворени творци. Те са многостранни, непредсказуеми, талантливи. Това са идеалистите и романтиците. Те са комуникативни, способни да изразят образно най-сложните мисли с прост и  достъпен език. Единствен недостатък е това, че бягат от проблемите, нерешителни са и имат слабо чувство за «дълг», то е заменено с други понятия, не толкова  обвързващи.

Задачи:
1. Да се научи на присъствие на духа във всяка ситуация, т.е. да не унива.
2. Да бъде винаги естествен, да бъде самия себе си.
3. Да се научи да живее и изразява себе си в съответствие с намеренията на сърцето си.
4. Да се научи да вижда взаимната свързаност на събития и ситуации.
5. Да се научи да установява хармонични взаимоотношения с природата и хората, с всичко, което съществува.
6. Да се научи да не бяга от проблемите и трудните ситуации. Да вярва в силата на духа в себе си и тогава всички прегради ще се преодоляват по-лесно. Свободата и щастието се придобиват само с преодоляването на преградите и трудностите. Да се движи смело срещу трудностите!

Жизнените сили дават усещане за свобода на движението и мислите. Чрез Ик светият дух пречиства формата.

Девиз: Дишайки вдъхновение, аз построявам спиралата на съзиданието.

Божество - покровител: Бог на вятъра

Прочетете допълнително за слънчевият печат 02 Бял Вятър – ИК (IK)

МНЕНИЯ

ihou каза на 26.04.2015 г. 23:43 ч.

Микаела Мариян Христова. 25 04 2015 / 15:15

Lubomira90 каза на 28.07.2016 г. 02:19 ч.

Извинете, но мисля, че кин 2 не е галактически портал, а 22. Понеже наблюдавам календара на Цолкин и 2 не е в зелено. Надявам се да не греша, а ако е така моля да бъда извинена! :)

Vaseto каза на 28.07.2016 г. 11:58 ч.

Да, правилно, БлагоДарим, корекцията е направена
Ин лакеш

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.