Публикации / Единици на времето / Слънчеви печати II

04 Жълто Семе – КАН (KAN)

Размер на шрифта: a a a

04 Жълто Семе - КАН (KAN)
(кин 4, 24, 44, 64, 84, 104, 124, 144, 164, 184, 204, 224 и 244) 

Набелязва и подчертава силата на разцъфтяването

Енергия - Сила на Цъфтежа
Посока - Юг
Стихия - Огън
Чакра - Коренна
Цвят - Жълт
Приема информация чрез кутрето на дясната ръка

Митология: Дошло е време за създаване и сътворение. Светът се е обогатил с творчески потенциали, животът има форма и разцъфтелите Семена вече сами носят живот. Но, както на детето, и на тях им е необходимо време за да достигнат зрелост. Дълъг е пътят на развитие на човека. Кан е семето, засадено в плодородната земя, подготвено от Акбал, това семе, от което обезателно ще израсте нещо ново.

Качествени характеристики: Талант, развитие, съзряване на идеи и проекти.

Тълкуване на символа: Семето попада в плодородната земя. За неговото съзряване са необходими всички небесни сили: дъжд, слънце, вятър, а също и подземните сили, захранващи земята. Кан е целеустременост, този стремеж към духовно богатство, който е достатъчно разумен за собственото време и цели. Кан е израстъкът на новите възможности, които ни захранват. Кан, това са нашите идеи, желания, проекти, това е възприемчивостта на плодородната земя, в която са посети зърната на семето. Това е равновесието между «правя» и «да бъде», между «активност» и «пасивност». Кан отправя предизвикателствата за ограничените възможности. Отказ от духовно израстване.

Печат за деня: Възможно е, днес да се намирате в конфронтация с обстоятелства, хора и събития – чувствате се неуверено, или някой се е усъмнил във вас, наранили са ви, докоснали са вашите убеждения, закони във вашия живот, идеали и т.н. Но, ако вие искате да се ограничите в развитието и израстването, значи е дошло времето да се открие нов ръст, нови възможности, да подмените законите и идеалите си. Дошло е време да започне промяна на всичко във вашия живот, време е за новото.

Над какво си струва да помислим този ден:
1. Моите намерения засяти ли са в моето сърце?
2. Погрижих ли се за почвата, в която посях тези намерения, плодородна ли е тя?
3. Известно ли ми е моето предназначение?
4. Ограничавам ли духовното си израстване? Пречат ли ми остарелите възгледи.
5. Нужна ли ми е постоянна защитна обвивка, или аз вече съм в състояние да се откажа от нея и да се доверя на света?
6. Разбирам ли, че аз сама трябва да въплъщавам мечтите си в живота?
7. Знам ли, че сам/а създавам своя собствен свят, своята реалност, и само аз нося отговорност за това?

Личен печат: Кан е свързан много силно със земята, като му е дадена и чудесната възможност за реализация на силни чувства и мисли в музиката, танците, живописта и т.н. Хората от този знак знаят, че с това вдъхновение те са надарени със способността да дадат полезен съвет, но те се намесват само теоретически, защото са пасивни. Хората от този знак възприемат живота само сериозно, болезнено реагират на критика. Но, ако разберат, че е необходимо да се освободят от защитната обвивка на семето, те бързо се възползват от възможността за бърз ръст и развитие. Кан е действието на сеяча: нашите идеи, желания, проекти, съновидения. Това е възприемчивостта на плодородната земя, в която с попаднали семенните зърна.

Задачи:
1. Да се научи да бъде винаги осъзнат, знаейки кой и за какво е тук на земята.
2. Винаги да знае какво сътворява.
3. Да се научи ясно да определя намеренията си в съответствие със своята програма за развитие.
4. Да се научи да изпълва вътрешната си жизнена енергия с всяко свое намерение, и проследявайки реализацията, да се наслаждава на тези процеси. Получавайки резултатите, да се подготвят намеренията (семената) за следващия етап.
5. Проанализирайки своя опит, получените резултати от реализацията на своето намерение, да подели тези умения и резултати с другите хора.
6. Да подреди / да сортира силата на своето израстване.

Жизнените сили дават лично осъзнаване за «тук и сега», наслаждение и радост от живота. Чрез семето, Формата (материята) придобива пълнота, даваща възможност на семената да съзреят и да се разпространят.

Девиз: Моето осъзнаване дава възможност да разцъфтят семената на творчеството

Бог-покровител: Пра-богиня Мам.

Прочетете допълнително за слънчевият печат 04 Жълто Семе – КАН (KAN)

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.