Публикации / Единици на времето / Слънчеви печати II

05 Червена Змия - ЧИК ЧАН (CHIC CHAN)

Размер на шрифта: a a a

05 Червена Змия - ЧИК ЧАН (CHIC CHAN)
(кин 5, 25, 45, 65, 85, 105, 125, 145, 165, 185, 205, 225 и 245) 

Оцелява и подчертава силата на живота

Енергия - Жизнена Сила
Посока - Изток
Стихия - Земя
Чакра - Коронна
Приема информация чрез големия пръст на десния крак

Митология: Всичко във Вселената е единно. Това единство е свързано с балансиране на противоположните сили на привличане и отблъскване. Пра-богинята Мам има мъжки черти на характера (женските са при Имиш).

Качествени характеристики: Страстност, мъдрост на физическото тяло, инстинкти, личностно начало, връзка и единство на противоположните сили.

Тълкуване на символа: 
Чикчан е знак на божествения посланик на Маите. Змията се счита за пулсиращата сила в нашите енергийни центрове - чакри. Това е Енергията Кундалини. Човек се счита за зрял и просветлен, когато тази Енергия работи за неговото духовно израстване. Чикчан е символ на страст и плътско начало. На човека са дадени знания и умения за красивата физическа любов. Това е символ на святост, цялостност, на превръщането на духовното в материалното. Чикчан съединява мъжкото с женското, семето със земята. Той предоставя възможност за израстване, за въплъщение, за реализация, за преоценка на физическите и чувствените желания, отхвърляйки предизвикателствата на егоизма и всевъзможните конфликти. Усъвършенстването и просветлението се дават на човека чрез тялото и чувствата и чрез тяхната реализация (страстта), а не чрез тяхното отричане. Чикчан дава енергията на радостта от живота, енергията на страстта, разумните промени, равновесието на всевъзможните противоположности, страстното създаване на битието.
 
Печат за деня: 
Чикчан може да ни покаже, че ние твърде много сме се съсредоточили върху своите физически потребности и поради това свое упорство не сме забелязали една чудесна възможност да променим нещо в своя живот. Той може да ни напомни, че ние сме се увлекли по своите всекидневни, ежеминутни проблеми и грижи, че сме престанали да се вслушваме в гласа на собствените си чувства, да чуваме сигналите, които идват от собствената ни душа. Чикчан може да ни даде усещане за радост от живота, желание да променим нещо (в материален план). Този ден е добър за встъпване в брак.

Над какво си струва да помислим този ден:
1. Живея ли сега или се придържам към миналото?
2. Моята интуиция и моите инстинкти дават ли ми правилни съвети? Вслушвам ли се в тях или разчитам на съветите на разума си?
3. Умея ли без каквито и да било ограничения, да се радвам на живота?
4. Роб/робиня ли съм на своите страсти?
5. Какво ми доставя истинска духовна радост?

Личен печат: По принцип, хората с този печат са развити отлично както на физическо, така и на духовно равнище, при това успяват да проявяват страстно емоциите и чувствата си, увличайки в това близките си хора. Те са като силен магнит за останалите, но в близост до себе си никого не допускат. Те чувстват вътрешната си сила, надарени са със знания за закона за хармония, равновесие на противоположностите, знания за усъвършенстване на физическата форма (най-добрите експерти за участие в жури). Те знаят как да овладеят енергията Кундалини и да я подчинят за своето развитие.

Задачи:
1. Да развива и укрепва физическото си тяло до ниво на съвършенство, а това е възможно при условие на пълно единство на намеренията на сърцето, разума и тялото.
2. Да развива жизнената мъдрост на тялото си, умението да оцелее в екстремални ситуации, издръжливост, жизненост.
3. Да се доверява на интуицията и своите инстинкти.
4. Да не се поддава на емоции, чувственост и сексуалност, да се научи да се изразява чрез тях красиво, изящно, в пълна хармония с природата.
5. Да не допуска каквото и да било насилие над себе си или другите.

Жизнената сила се получава от чувствата, емоциите и секса.
С червената Змия, формите придобиват изящество, съвършенство и красота.

Девиз: В основата на моят живот е инстинкта на моята страст.

Бог -покровител: Червена Змия (Кетцалкоатъл).

Прочетете допълнително за слънчевият печат 05 Червена Змия - ЧИК ЧАН (CHIC CHAN)

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.