Публикации / Код Хексаграми/Кодони

Каноничната Матрица 9х11

Размер на шрифта: a a a

Записването на кодона като канонична матрица 9х11 е геометричен и числов ключ към резонансния прочит на кодоните/хексаграми. Известно е, че от коректното начертаване на какъвто и да е символ, число, форма или изображение зависи доколко начертаният символ със своите пропорции ще предаде вътрешната същност на посланието.

В записа на хексаграмите се използват два типа линии - прекъснати и непрекъснати. Непрекъснатите линии изобразяват: ян, време, баща, небеса, активност, ДЕВЯТКАПрекъснатите линии изобразяват: ин, пространство, майка, земя, възприемчивост, ШЕСТИЦА.

Тогава защо точно девятка и шестица!

Защото при коректното начертаване на хексаграмата дължината на плътната линия ян е съставена от 9 единици, а дължината на прекъснатата линия – ин от 6 единици, т. е 3 единици за първата половина от линиите ин, 3 единици ”незапълнено пространство” и 3 единици за втората половина от линиите ин.При това ширината на всяка линия и разстоянието между чертите на хексаграмата съставлява една единица. По този начин шаблонът или матрицата за начертаване на хексаграмата има общ размер 9 на 11 единици. 

Само така начертана хексаграмата в Каноничната Матрица 9 х 11 включва нейните резонансни свойства, т. е способността на един резонансен числов модел (И-Дзин) да взаимодейства с всички други резонансни числови модели.

Всяка хексаграма има свое Матрично число, или значение, което зависи от броя на девятките и шестиците, от които се състои (в този случай взаимното положение на линиите не се разглежда). Например в кодон 62 „Вътрешно Време” има две девятки и четири шестици - матричното значение или число е 2х9+4х6=18+24=42

Матричните значения на кодоните запазват свойствата на системата като резонансен числов модел.

Обзорен анализ - Общото лице на 64-те матрици за всички кодони е 6336 единици (144х44=99х64). Общото матрично число за всички 64 кодони е 2880=144х20

Какво е общото число на линиите в 64-те хексаграми?
С какви системи и по какъв начин е свързано това?

Връзката на системата И-Дзин с универсалното резонансно число 144 придобива особено значение именно при работата с Нуклеарния Ред, в което се проявява резонансната цветно-кодова връзка на групите кодони с 20-те Слънчеви печата.

Като работите със Синхронометъра или Цолкин с хексаграмите, за всяка хармоника определяйте матричното число или значение на хексаграмата. В таблицата на Нуклеарния Ред проследявайте взаимното резонансно разположение на кодоните, в съответствие с техните матрични значения.

Очаквайте продължение за знанието за Нуклеарния Ред с всички нужни графики, таблици и значения на символите

ТУК - Може да прочетете значенията на Хексаграмите/Кодоните 

Галерия към статията

 
Снимки (1)
 

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.