Публикации / Law of Time

Приносът на Хосе Аргуелес в световната култура

Размер на шрифта: a a a

За много хора от целия свят животът и делото на Хосе Аргуелес/Валум Вотан (1939-2011) е пример за искрено и предано служене на идеите за мир по света и духовно обединение на хората в името на труда за общото благо на Планетарното Човечество.

Животът на Хосе Аргуелес като духовен ученик показва етапите по пътя на неговото развитие и изграждане. Едновременно с това преодоляването на вътрешните и външни трудности е довело до следващото ниво на развитие на вътрешния човешки потенциал. След преодоляване на кризата в „средната си възраст”, благодарение на неговата спътница в живота (съпруга и духовна майка) Лойдин Аргуелес, пред Хосе се открива неговата мисия като духовен ученик, в изпълнението на която той е посветил всички останали години от земния си живот.

Всеки духовен ученик оставя след себе си видим и невидим принос в общественото наследство. Освен издадените книги, картини и стихове, към основните моменти на видимия принос могат да бъдат отнесени и следните значими дейности:

- Създаване на Планетарната Мрежа на Изкуствата - световно съобщество от хора и групи от различни страни и направления, обединени от идеите за посвещаване на своето творчество за благото на Планетата и Човечеството. Именно представителите на ПАН-овете по света първи подкрепиха идеята за световна календарна реформа.

- Широка обществена подкрепа чрез ПАН, Фондацията на Закона за Времето и други организации с хуманистичните идеи на Н.Рьорих, както и разпространение на Пакта и Знаме на Мира.

- Организация и провеждане на Хармоничната Конвергенция - световна молитва-медатиция, поставяща началото на осъзнатото движение на Човечеството в Новото Време.  

- Разкриване пред Човечеството значението на датата 21.12.2012 г. като фокусна точка на преход от стария цикъл към Новия 26000 -годишен цикъл - епоха на универсализъм и синтез.

- Издигане на световно ниво въпроса за значимостта от използването на 13-Лунния Календар, по 28 дни всяка Луна (месец) за формиране на съзнанието на Новия Човек и внасяне на предложение за преход към него.

- Разработка на цялостна многостепенна система на Науката за Синхронния Ред, изразена чрез символно-образен език и основана от една страна на календарните цикли и от друга страна - на структурно- обединяващото наследство на много световни култури и мисловни системи.

- Приносът на Хосе Аргуелес в световната култура беше признат от Международния Комитет Знаме на Мира чрез връчването му на медала на Николай Рьорих.

Като един от проявените принципи на универсалното знание, Науката за Синхронния Ред притежава потенциала за по-нататъшното развитие чрез разкриване на ключовите й аспекти в научно - духовната практика: Работата с 13-те Тона на Творчеството води до тяхното разглеждане като 13 Ситуационни Полета, въплъщаващи универсалните космологични принципи в годишния пръстен на 13-те Луни, по 28 дни всяка Луна; Раждането от „20-те Скрижала на Закона за Времето” на Нуклеалния Ред води до работа с принципите на Универсалния Генетичен Код и 64-те поведенчески модели на Човека; 28-те дни на Телектонон и 7-те Плазми откриват пътя за работа с 7-те Лъча и вътрешния път на ученика; Понятието Дъгов Мост отвежда към Науката Антахкарана.

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.