Публикации / Law of Time

В памет на Хосе Аргуелес / Валум Вотан

Размер на шрифта: a a a

Няколко ключови прозрения от Хосе Аргуелес относно биосферно-ноосферния преход на човека:

Volum Votan

За нас, Земляните е важно да имаме ясна представа за това кои сме и какво правим на Земята в този момент.

Настъпването на ноосферата означава, че биосферата ще достигне своя максимален кризисен период и всичко ще се промени, точно както всичко сега е променено.

Единственият начин за нас е да се развием и да преминем към по-висша логика. Ако ние действително действаме на нивото на по-висшата логика, ще бъдем по-щастливи, ще можем да решим проблемите си по-бързо, ще организираме нашето общество, така че да отговаря на това, което може да се нарече предписание с по-висша причина.

Точно сега ние се намираме в пълно игнориране (на биосферната логика). Продължаваме да изгаряме горите, да ограбваме нефта и т.н.

Техносферата е етапът, в който живеем и сме били повече от 60 години. Техносферата е изкуствената структура на глобалната цивилизация, която координира и контролира биосферата. Техносферата е конгломератната проекция на колективното въздействие на човешката механизирана мисъл.

Часовникът владее нашите сетива и управлява разума ни. Поради механизацията на времето индустриалната революция би могла да се случи. Всичко се основава на механизирането на времето.

Всички ресурси, взети от Земята са предназначени за създаване на стоки, които могат да бъдат закупени от хората, които по същество са робовладелци, които работят за тези пари, за да могат да купуват стоките, произведени от суровини, взети от Земята, без нейно  разрешение.

Човешките институции, които съществуват, не се основават на Божествената реалност. Те не са базирани на чувството за божествения ред на действителността.

Когато стигнем до по-висшата логика, логиката на Земята, логиката на биосферата, когато видим, че Земята е единство, това изисква да разработим логика на единството, за да реорганизираме себе си и нашето общество като планетарно цяло. След това да развиваме и духовната интуиция.

Духовната интуиция е възприемането на истината, че ние сме ръководени от една по-висша духовна сила, че има един Върховен Създател зад целия вселенски процес, че еволюцията има цел, която идва от по-нисшите към по-висшите състояния.

Ние идваме от оригинален светлинен Божествен източник и накрая се завръщаме към самосъществуващия светлинен Божествен източник.

Ноосферата е бъдещето на нашата цивилизация.

Когато се придвижваме към ноосферата, качеството на разума е такова, че синхроничността е ежедневна, случваща се всеки момент, защото ние ще се освободим от третоизмерния разум, който ще е четвъртоизмерен.

В четвъртото измерение организацията на умствените процеси и фактите от живота съответстват на синхронизацията, основана на 13-лунния 28-дневен стандарт на непрекъснатото време. Това е един инструмент, който може да се използва сега.

Ноосферата е запазването на истинската духовна култура на човешката раса. Ние ще осъзнаем себе си като една специализирана клетка, предаваща нервни импулси; клетка, организираща общото ментално поле на Земята. Това ментално поле не бихме могли да си го представим със сегашната ни перспектива. Ще знаем всичко; На всяко същество всичко ще бъде известно.

Ноосферата е потенциалната област, където можем да започнем да установяваме истинско общуване и комуникация с космическите цивилизации във Вселената. Ноосферата е всичко това, което показва как израства човешкото същество.

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.